Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

isia33 08:31, 17 wrz 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Fajnie - podoba mi się parkan .Iwonko no właśnie chryzantemy - może wiesz czy one zimują i są wieloletnie ? Tak mi się podobają te kwiaty.

Właśnie o tym samym pomyślałam pisząc,że je chcę mieć. Nie mam pojęcia, niestety.
Joanka 09:20, 17 wrz 2011

Chryzantemy kupowałam na rynku w ubiegłym roku na cmentarz.
Pani powiedziała, że są wieloletnie. I rzeczywiście wiosną odbiły i zawiązały się pączki.
zbigniew_gazda 09:31, 17 wrz 2011

Joanka napisał(a)
Chryzantemy kupowałam na rynku w ubiegłym roku na cmentarz.
Pani powiedziała, że są wieloletnie. I rzeczywiście wiosną odbiły i zawiązały się pączki.

Joanko jesteś jak zdrowie !!! A czy to były kwiaty większe czy z tych drobnych ?
Joanka 09:41, 17 wrz 2011

Zbyszku mam fotki, ale wolałabym na @ podesłać z wiadomych powodów.

Kwiatki średnie. W jednej doniczce były po 3 kępki, to porozsadzałam.
Matka 15:38, 17 wrz 2011

Iwonko, super!już widzę ten Twój mur jak to wysztko ładnie zarośnie i będzie pomalowany-ślicznie będzie!3mam kciuki!

Ja dzisiaj smarkam i nici z sadzenia w ogrodzie!a miałam tyle planów!
isia33 22:08, 17 wrz 2011

Bogda napisał(a)
Iwonko, super!już widzę ten Twój mur jak to wysztko ładnie zarośnie i będzie pomalowany-ślicznie będzie!3mam kciuki!

Ja dzisiaj smarkam i nici z sadzenia w ogrodzie!a miałam tyle planów!

Dzięki Przyznaję, cieszę się jak dziecko Jestem bardzo ciekawa jak to będzie wyglądało za rok. Najbardziej dumna jestem z tego, że nie poszalałam z roślinami, a podoba mi się dużo. Na pewno dosadzę coś tam cebulowego, ale wiosną będę musiała odganiać pokusy.

A Tobie życzę dużo zdrowia, ja tak miałam na wiosnę, albo ja albo dzieci kichały i prychały i do ogrodu za nic nie można było wyjść.
AgnieszkaB 19:23, 03 paź 2011

Witaj Iwonko jeżeli bedziesz kiedyś w rodzinnych stronach moge polecic ci szkółke w Łaskach koło Jasła

mlała szkółka ale godna uwagi znajdziesz tam prawie wszystko po rozsadnych cenach spore kule i stożki z

buszpanu za 30 zł ,żurawki po 8 do 10, pasychandre po 5zł ,różne odmiany za 10 zł mase traw w granicach

od 6 do 12 zl hortensje od 12 do 25 zł , hosty za 10 zł .
isia33 19:37, 03 paź 2011

Witaj Agnieszko. A już myślałam, że spadłam w forumowy niebyt Dzięki za info, moja siostra też kiedyś dostała w pracy cynk, że ta szkółka jest fajna. Niestety, jeszcze tam nie byłyśmy. A ja kiedyś dzwoniłam w sprawie świerków serbskich do szkółki w Niegłowicach (chyba) i pani powiedziała, że mogą mi sprowadzić różne rośliny, tak duże , jak będę chciała. Ale osobiście też tam nie byłam. A tak na marginesie, ciekawa jestem czy może przypadkiem kiedyś się nie spotkałyśmy - o ile jesteśmy podobne rocznikowo
AgnieszkaB 19:46, 03 paź 2011

Iwonko tam świerk serbski duży jest po chyba hm oile pamietam po 79 a małe na oko 60 cm po 12 zł. Rośliny zdrowe godne polecenia.
AgnieszkaB 19:56, 03 paź 2011

Jeżeli interesują cię jakieś rosliny podaj nazwy postaram sie odpowiedzieć czy sa tam dostępne i po jakiej cenie bywam tam często i orjętuje sie co jest dostepne.