Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

Matka 10:15, 29 paź 2011

Isia, bardzo ladniutkodbaj o siebie i dzieciaczkito najważniejsze!ogród pikny
ell 12:00, 29 paź 2011

Isia moi sąsiedzi mają tego wiąza i jest śliczny. Rośnie od strony lasu. Może potrzebuje więcej cienia, a tutaj go ma pod dostatkiem.
Fajny ogródek się robi, zmiany widać jak na dłoni.
isia33 21:34, 29 paź 2011

KasiaWB napisał(a)
Iwonko, nastała widoczna, znaczna i ładna zmiana w Twoim ogrodzie w porównaniu z okresem wiosny jest fajnie, a kolejne lata przyniosą coraz piękniejsze rezultaty gratuluję

p.s. też będę sadzić serby w podobnym miejscu co Ty, zastanawiam się tylko co Tyna ma na myśli "w rozsądnej odległości"? bo ja chcę w takim miejscu wysoko, dużo i gęsto

Kasiu, u Ciebie tak samo No i gratuluję budowy. A Justyna miała na myśli chyba drzewo iglaste, nie serby.
isia33 21:41, 29 paź 2011

Bogda napisał(a)
Isia, bardzo ladniutkodbaj o siebie i dzieciaczkito najważniejsze!ogród pikny

Dzięki No dzieciaczki najważniejsze. Na szczęście lubią bawić się w ogrodników. Dlatego nie mam nic przeciwko kopaniu, siedzeniu mi na karku przy pieleniu chwastów itp Ja kiedyś pieliłam chwiaściory a Milka pomagała, tylko że zamiast chwastów obrywała listki z trzmieliny. A jaka była przy tym szczęśliwa. Gorzej jest kiedy jest mamoo siku, kupka, jeść, bajka, ona mi zabiera autko, teraz moja kolej itp Nie?
isia33 21:44, 29 paź 2011

ell napisał(a)
Isia moi sąsiedzi mają tego wiąza i jest śliczny. Rośnie od strony lasu. Może potrzebuje więcej cienia, a tutaj go ma pod dostatkiem.
Fajny ogródek się robi, zmiany widać jak na dłoni.

Oo. i Twoje słowa są bardzo pocieszające. Danusia gdzieś pisała, że słońce lubi przypalać im listki. U mnie w tym planowanym miejscu jest dużo cienia, więc może jest szansa.
Ewa 08:04, 18 lis 2011

Bardzo ładnie Iwonko się robi
Lena 08:20, 18 lis 2011

Iwonko ogród wygląda pięknie a z wiązem jest taki problem że atakuje go Holenderska choroba wiązu.Ciężko z nią walczyć i to zniechęca do zakupów
Aczkolwiek są tak piękne że ciężko się oprzeć.Ja kupiłam wiosną Wiąz górski camperdownii - piękne drzewo o zwisającej koronie,dużych liściach.
Polecam ci też buki - są cudne ,w różnej formie i kolorach
isia33 13:47, 18 lis 2011

Dziękuję odwiedzającym.Ciężko wyleczyć się mi z tego wiązu, ale skoro jest z nim tyle problemów, poszukam czegoś innego. Muszę poszperać za drzewem z żółtymi listkami i znoszącego cień. Leno, za każdym razem jak widzę Twój wpis, widzę czosnki w moim ogrodzie. Muszę jeszcze na nie poczekać, najpierw robię szkielet.
Lena 15:47, 18 lis 2011

Ojej , to miłe że kojarzę ci się z czosnkiem.... Tym bardziej że jesień,choróbska...Ale serio,to będziesz zachwycona i każdego roku uzależnisz się o kupno kolejnych cebul

Wracając do Wiąza ,to ja proponuję ci przed planowanymi świerkami trzy sztuki buka kolumnowego "dawyck gold" jest fantastyczny,śliczny jasny kolor,błyszczące liście i cały sezon ma taką świeżość że nie sposób oprzeć się jego urokowi
siaaska 16:28, 18 lis 2011

Przeczytała od pierwszej strony Widać rewelacyjne zmiany pod wpływem Ogrodowiska Piękny masz już ogród a z pewnością będzie jeszcze piękniejszy Wiem jak ciężko zrobić cokolwiek z dzieciakami tym bardziej Cię podziwiam