Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

ewaglen 17:49, 27 paź 2011

isia33 napisał(a)
Planuję dosadzić 3 tuje obok miskanta, potem ma być mini żywopłot z cisów. Dalej 2 Smaragdy, 1 Yellow Ribbon i znowu 3 Smaragdy. Potem będą świerki, ale to już nie w tym roku.

Tutaj jakaś dawna przymiarka doniczkowa.

A tu przymiarka z roślinami.

Nie jestem wielką miłośniczką thujek ale nie mam wyjścia. Domy są tak blisko siebie, że widać i słychać wszystko. A ten sąsiad to nawet nie odpowiada na dzień dobry. Straszny gbur.

Ja mam podobne sąsiedztwo i wiem co to znaczy. Dlatego też nie mogę się doczekać kiedy tuje zarosną wszystko tak, bym nic nie widziała po drugiej stronie. Nie ma tam zresztą nic ciekawego. Cieszę się też, że po stronie tegoż sąsiedztwa rosną czarne sosny, więc chyba już wkrótce zostaną mi tylko niemiłe wspomnienia. Na początku, po osiedleniu się, moja postawa na ludzi mieszkających obok była otwarta, ale szybko przyszło mi ją zweryfikować. Gdybym drugi raz robiła ogrodzenie to na pewno byłby to mur wysoki na 2 metry i to z każdej strony.
Matka 17:54, 27 paź 2011

no, no ale żeś kanciuchy pociachałacudnie!przymiarka tyz pikna!a Lime'y jak kwitną
isia33 21:21, 27 paź 2011

Dzięki dziewczyny za odwiedziny

Bogda, kanciki to dopiero próby, uczę się, robię od długiej listwy, więc nawet to jakoś wychodzi. Lime`y teraz już brązowe. Od 3 tygodni siedzimy w domu, Najpierw jedno,teraz drugie ma taki kaszelek, że głowa mała. Chłpina wraca po zmroku i nawet nie ma jak zrobić zdjęć. O porządkach nawet nie wspomnę.

Ewuś, posadziłam małe thuje, bo ci sąsiedzi raczej nie spieszą się z wykończeniem domu, raczej czekają na śmierć babci, która go wybudowała i która nie pozwala go sprzedać. Cały sezon nic przy nim nie robili, desko poodpadały z okien i tak to straszyło kilka miesięcy. Ostatnio było ich 2 synów poprać to, takim mięchem rzucali do siebie (widząc, że jestem w ogrodzie), że uszy aż bolały. A prawie dwumetrowy mur mam z przodu, ponoć cała wieś się z nas śmiała, że więzienie budujemy.
ewaglen 23:59, 27 paź 2011

Według mnie - dobra decyzja z tym murem Czas pokaże zresztą jak to działa.
Przejrzałam Twój wątek od początku do końca. Gratuluje Ci dużych postępów w pracach ogrodniczych Mając dwójkę tak małych dzieci.....Jak moje dzieci były takie małe, nie zajmowałam się niczym więcej tylko nimi
A propo's negocjacji z mężem w sprawach tzw. dla mnie ważnych - ja nigdy nie rezygnowałam, bez względu na to, co on mówił. To tylko kwestia czasu....To co wydawało mi się nie do ruszenia, zostało ruszone
Pozdrawiam Cię życząc owocnych negocjacji w sprawach ważnych i mniej ważnych
Martek 00:06, 28 paź 2011

Ja też sobie popodziwiałam pracę ...Pozdrawiam
Gardenarium 01:08, 28 paź 2011

Ja także obserwuję i bardzo mnie cieszy taka robota. Widać efekty.

Instagram Ogrodowiska
Wieloszka 08:47, 28 paź 2011

ewaglen napisał(a)
Według mnie - dobra decyzja z tym murem Czas pokaże zresztą jak to działa.
Przejrzałam Twój wątek od początku do końca. Gratuluje Ci dużych postępów w pracach ogrodniczych Mając dwójkę tak małych dzieci.....Jak moje dzieci były takie małe, nie zajmowałam się niczym więcej tylko nimi
A propo's negocjacji z mężem w sprawach tzw. dla mnie ważnych - ja nigdy nie rezygnowałam, bez względu na to, co on mówił. To tylko kwestia czasu....To co wydawało mi się nie do ruszenia, zostało ruszone
Pozdrawiam Cię życząc owocnych negocjacji w sprawach ważnych i mniej ważnych

Witaj Iwona,
podłączam się pod słowa Ewy - i te gratulacyjne (ogród + małe dzieci - naprawdę podziwiam!) i te o negocjacjach z mężem -to tylko kwestia czasu. Zwłaszcza, że przecież mamy swoje sposoby, niepodważalne argumenty prawda?
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
isia33 21:41, 28 paź 2011

Dziękuję Wam za miłe słowa. Fakt, nie jest łatwo w kwestii dom + ogród + praca + dzieci. Dlatego ostatnio tak mało mnie na forum. Szybko przelatuję wzrokiem wątki, ale czasu na pisanie nie ma. Ogród zakładałam od końca kwietnia, najpierw trawnik. Niestety, przepłaciłam to przepukliną i porządnym zmęczeniem. Na szczęście potem były wakacje i miałam dużo czasu i dla ogrodu i dla dzieci.

A tak wyglądał mój ogród dzisiaj.

isia33 21:48, 28 paź 2011

Rabata pod ogrodzeniem - latem była cudnie żółta. Teraz muszę nad nią pomyśleć, jak ją przerobić na atrakcyjną cały rok i jednocześnie tak kwitnącą jak w wakacje.

W to puste miejsce na wiosnę będziemy sadzić świerki serbskie i wiąz Wredei.

A to jest zakończenie długiej rabaty, za świerkami.

tyna 21:53, 28 paź 2011

Isia, ja to bym zasłoniła sąsiada drzewem (ten dom z zabitymi dechami).....w rozsądnej odległości posadzonym, żeby zredukować komentarze, no, dopóki nie mieszkają.....
...naprawdę, brakuje mi w tej części działki solitera