Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

tyna 21:55, 28 paź 2011

no i rozważ jeszcze raz wiąza Wredei
isia33 21:56, 28 paź 2011

I jeszcze kilka innych widoczków.

BEATA_S 21:57, 28 paź 2011

Popieram! Ja też odradzam wiąza, mam dwa i zupełnie sie u mnie nie sprawdziły. Ładne masz Iwonko kształty rabat = proste. Dobra decyzja
tyna 22:01, 28 paź 2011

BEATA_S napisał(a)
Popieram! Ja też odradzam wiąza, mam dwa i zupełnie sie u mnie nie sprawdziły. Ładne masz Iwonko kształty rabat = proste. Dobra decyzja

no właśnie, widziałam pieknego , "wypasionego" sztuk jeden - nie wiem, jakim cudem, bo większość, "nie chce się postarać" jakieś kłopotliwe są, nieefektowne i prawie wszyscy są nimi zawiedzeni...
isia33 22:02, 28 paź 2011

Zasłonić mają właśnie świerki serbskie. Nie mam ich, ponieważ u nas były takie mini mini - 20 cm. Nie straszcie mnie z tym wiązem. Chciałam jakieś drzewo o jasnych liściach, żeby rozświetlić ciemną zieleń świerków w tym zacienionym zakątku. A co właściwie jest z nim nie tak?
isia33 22:03, 28 paź 2011

tyna napisał(a)

no właśnie, widziałam pieknego , "wypasionego" sztuk jeden - nie wiem, jakim cudem, bo większość, "nie chce się postarać" jakieś kłopotliwe są, nieefektowne i prawie wszyscy są nimi zawiedzeni...

O, szkoda. Jego opis pasuje do tego, czego szukam. Jasne liście, lubi cień i rośnie spore.
Sebek 22:06, 28 paź 2011

Jest supcio

isia33 22:08, 28 paź 2011

tyna napisał(a)
Isia, ja to bym zasłoniła sąsiada drzewem (ten dom z zabitymi dechami).....w rozsądnej odległości posadzonym, żeby zredukować komentarze, no, dopóki nie mieszkają.....
...naprawdę, brakuje mi w tej części działki solitera

Nie wiem, czy to masz na myśli. Pod murem, w stronę bramy na trawniku mają stanąć 3 miłorzęby w skarpetkach z bukszpanu. Pod płotem obok takiej samotnej lampy ma być buk, nie pamiętam nazwy, taki kolumnowy, czerwony. I właśnie na tej wąskiej rabacie między płotem a domem miał być taki "brzuszek" z wiązem.
isia33 22:11, 28 paź 2011

Sebek napisał(a)
Jest supcio

KasiaWB 22:43, 28 paź 2011

Iwonko, nastała widoczna, znaczna i ładna zmiana w Twoim ogrodzie w porównaniu z okresem wiosny jest fajnie, a kolejne lata przyniosą coraz piękniejsze rezultaty gratuluję

p.s. też będę sadzić serby w podobnym miejscu co Ty, zastanawiam się tylko co Tyna ma na myśli "w rozsądnej odległości"? bo ja chcę w takim miejscu wysoko, dużo i gęsto