Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

Evchen 10:27, 31 maj 2013

Iwonko, ogród już do raczkujących nie należy Piękny zakątek stworzyłaś, widać po zdjęciach jakie ogromne zmiany zaszły...
ewuchna 11:09, 18 cze 2013

Witaj Iwonko. Piękny kawał ogrodu stworzyłaś! Podziwiam i normalnie zakochałam się w Twoich hortensjach ( choć wcześniej nie były to moje ulubione i najładniejsze rośliny ) i teraz już wiem, że w moim ogrodzie także zagoszczą na stałe. Trawnik - powala mnie totalnie soczystym kolorem i gęstością! - jest boski i aż się chce po nim pohasać boso Jak go popełniłaś aż takiego pięknego ???
Pozdrawiam serdecznie.
AlicyaLK 12:27, 05 lip 2013

Iwonko widziałam, że w 2011 miałaś problem z Limkami https://www.ogrodowisko.pl/watek/895-chore-limelight

Moje niestety wyglądają podobnie https://www.ogrodowisko.pl/watek/3204-kraina-czarow-w-fazie-projektow?page=40#post_7

Poradziłaś sobie? Czym je potraktowałaś?

Z góry dziękuję za pomoc!
isia33 17:31, 05 lip 2013

Witajcie Jak zwykle jestem spóźniona z odpowiedziami.
Evchen - dzięki, dzięki ogrodowi polubiłam miejsce gdzie mieszkam. Chyba zapuściłam korzenie.
Ewuchna - te hortensje są i cudowne i denerwujące, a trawnik to zasługa siatki na krety, nawozu i męża.
AlicyaLK - podlałam Topsinem i oberwałam wszystkie liście ze śladami choroby.
AlicyaLK 17:58, 05 lip 2013

Dzięki serdecznie
Syla 21:26, 17 sie 2013

Iwona .... szał widzę piękny szał na rabatach ..... cudnie umeblowałaś ten kawałek ziemi pozdrawiam
Katkak 21:49, 17 sie 2013

Cześć Iwonko,
ja na Twoim miejscu puściłabym jakieś pnącze po tym byle jakim murku. Sama mam taki, tylko jeszcze brzydszy bo z pustaków. Nie rozwaliłam go jednak bo zasłania sąsiadów. Puściłam po nim winobluszcz trójklapowy i już prawie nie widać ściany.
Pozdrawiam
katkak
isia33 23:35, 17 sie 2013

Syla - no rumienię się Miło dostać taki komplement od ogrodniczki takiej jak Ty.
Katkak - murek ma Adrianna, ja tylko podpięłam się w jej wątku. U mnie jest płot drewniany i szkoda mi na niego dawać tak ekspansywną roślinę jak winobluszcz. Płotek jest ładny sam w sobie, chcę tylko upiększyć to miejsce
isia33 22:53, 22 sie 2013

Chciałąbym ostatecznie dokonczyć rabatę pod oknem. Planuję tak: najbliżej ściany pas lawendy (już jest), przed nim pas kulek bukszpanowych i tam, gdzie teraz jest miłorząb mniej więcej będzie stożek cisowy, przed nimi pas żurawek Obsidian (mniej więcej tak jak jest), z samego przodu pas czegoś sezonowego, np. wiosną krokusy, potem begonie białe. Nie jestem do końca pewna jak to wyjdzie, zwłaszcza bukszpany, nie będzie zbyt płasko? A może dodać trawy? Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł bardzo proszę o poradę.
isia33 22:55, 22 sie 2013

Oj, nie wkleja mi zdjęć.