Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

atena35 13:57, 22 lip 2014

Moje rozplenice wcale nie mają bąbelków
Viola 14:12, 22 lip 2014

Jagodaa napisał(a)

Viola, warzywnik jest tam za tujami, na samym końcu działki w rogu, widać kawałek skrzyń. https://www.ogrodowisko.pl/watek/4085-moja-przyziemna-pasja?page=240

Za murek mam zamiar go przenieć jesienią. Mam nadzieję, że słońca będzie tam wystarczająco. Teraz skrzynie są na widoku z kuchni i przyszłego tarasu. Będzie mnie to denerwować.

No przecież widziałam już to zdjęcie. Dzięki, znalazłaś specjalnie dla mnie. To idealnie będziesz miała z tym murkiem. Teraz też jest fajnie. Pokażę to zdjęcie swojemu M. Ale on jest niegramotny do takich prac, musiałabym budowlańca jakiegoś wynająć, a tego już nie przeżyję Będę może jakąś zagrodę zimozieloną robić.
Jagodaa 14:52, 22 lip 2014

atena35 napisał(a)
Moje rozplenice wcale nie mają bąbelków

U mnie na tej rabacie słońce jest non stop, opiera się tam przez cały dzień, więc pewnie dlatego szybciej kwitną. Zrobię dziś zdjęcia.
Gabrysia_ 14:54, 22 lip 2014

Moja jedna rozplenica ma juz bąbelki,druga rosnąca obok nie...ale u mnie w tym roku jakoś dziwnie co drugi kwitnie,to samo hortensje
Magda70 14:59, 22 lip 2014

Jagodaa napisał(a)

U mnie na tej rabacie słońce jest non stop, opiera się tam przez cały dzień, więc pewnie dlatego szybciej kwitną. Zrobię dziś zdjęcia.

a swoje muszę podejrzeć...
Jagodaa 15:17, 22 lip 2014

Viola napisał(a)

No przecież widziałam już to zdjęcie. Dzięki, znalazłaś specjalnie dla mnie. To idealnie będziesz miała z tym murkiem. Teraz też jest fajnie. Pokażę to zdjęcie swojemu M. Ale on jest niegramotny do takich prac, musiałabym budowlańca jakiegoś wynająć, a tego już nie przeżyję Będę może jakąś zagrodę zimozieloną robić.

U mnie przenosiny warzywnika wyszły przypadkiem, jak już powstał ten mur . Zimozielony żywopłot też będzie fany, zawsze można pod nim jakąś nową rabatkę zrobić od nie-warzywniczej strony.
Jagodaa 21:21, 22 lip 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Moja jedna rozplenica ma juz bąbelki,druga rosnąca obok nie...ale u mnie w tym roku jakoś dziwnie co drugi kwitnie,to samo hortensje

U mnie to samo, różnie startują te koty .
Jagodaa 21:21, 22 lip 2014

Magda70 napisał(a)

a swoje muszę podejrzeć...

....z aparatem f.
Jagodaa 21:29, 22 lip 2014

Dziś u mnie temat "rozplenica", więc zrobiłam trochę fotek, aby temat pełniej przedstawić .

Kwiaty rozplenic bardzo mnie cieszę, w sumie to mój pierwszy sezon z nimi, więc wybaczcie, jeśli będę przynudzać .

W sobotę było tak...

....dziś ta sama kępa (już wczoraj taka była, ale nie robiłam zdjęć)

Moje rozplenice, mimo, że z tej samej dostawy i na tej samej rabacie, startują różnie.

Te żółte kwiatki są tam przejściowo .
Jagodaa 21:33, 22 lip 2014

Dziś strasznie wiało, ale wiatr nie przyniósł deszczu . Musiałam podlewać...