Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 12:30, 31 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)

No to zbieranie kusi, ja ogórki lubię, ale nie zbierać

A mnie zbieranie bardzo cieszy i lubię to robić, ale zawsze się nagimnastykuję strasznie, aby nie podeptać pędów.
Jagodaa 12:42, 31 paź 2014

Mathildis napisał(a)
Gonitwy po urzędach nie zazdroszczę. ... ja nadal po nich biegam i wiem co to za przyjemności. Pięknymi zdjęciami nas uraczylas... pomimo, że tegoroczna jesień barwami nas nie rozpieszcza, to chociaż słoneczną pogodą nadrabia. Warzywnika zazdroszczę...u mnie cieniscie i nie ma za bardzo, gdzie takowego założyć

Moje miejsce pod względem nasłonecznienia nie jest idealne na warzywnik, ale trudno .
bdan 12:45, 31 paź 2014

Jagódka napisz proszę gdzie werbenę kupowałaś, bo na przyszły rok się przymierzam
Jagodaa 12:59, 31 paź 2014

waldek727 napisał(a)

Jagódko.
Skoro eksperymentalnie chcesz ciągnąć ogórki do góry, to może przypadłaby Ci do gustu moja podpowiedź abyś spróbowała przy tym uprawy pomidorów zwisających, no rzecz jasna do dołu. Jedno przy drugim nie dość, że mniej narażone na choroby odglebowe to jeszcze zachwycałoby atrakcyjnym, rzadko spotykanym wyglądem.

Kuszący pomysł... a tak się zapierałam, że nie będę już hodować pomidorów. W tym roku miałam chyba niefortunnie odmiany szklarniowe z tych dużych i się zraziłam. Koktailowe za to były piękne .
Jagodaa 13:00, 31 paź 2014

Viola napisał(a)

No tak, bo je chyba zaszuszyłam, nie mam pojęcia albo zachorowały na coś. Red torch super rośnie, ma cudne bordowe listki, ale Erekta i Maria zrzuciły liście. Myślę, że mogły podłapać jakiegoś grzyba bo rosły obok siebie Teraz odbijają, ale już nie zdążą przed zimą. Na wiosnę zetnę je na maxa.

Tak myślałam, że to o berberysy jednak chodzi, a nie o bukszpany .
Jagodaa 13:04, 31 paź 2014

bdan napisał(a)
Jagódka napisz proszę gdzie werbenę kupowałaś, bo na przyszły rok się przymierzam

Danusiu, kupowałam nasiona a all, takie amatorskie z czyjegoś ogródka. U mnie werbena wysiana w lutym wzeszła w czerwcu, chyba nie zapewniłam jej ciepła do kiełkowania, bo nie wiem, czy zależałoby to od nasion, chyba nie... Nie mam za wiele kwiatów i one jeszcze nie uschły, ale może uda mi się zebrać trochę swoich nasion.
Juzia 15:02, 31 paź 2014

Zaglądam!
Jagodaa 16:08, 31 paź 2014

leon60 17:32, 31 paź 2014

Moja werbena siana w lutym, w czerwcu miała 1,5 cm z nerwa wywaliłam pod świerki przy warzywniku ale droga koleżanko właśnie kwitnie
Jagodaa 21:32, 03 lis 2014

Dereń IH - kolejna faza

Cięta Elegantissima - bez liści wygląda po kilku latach średnio