Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 20:18, 30 paź 2014

malkul napisał(a)
Jagódko, zazdroszcze ci maminych rad, nie ma to jak doświadczona osoba u boku.
Zdjęcia cudne.

Zgadza się i do tego otwarta na wszelkie moje pomysły, wierny kibic i pomocnik .
Jagodaa 20:20, 30 paź 2014

Viola napisał(a)
Bukszpany ładnie Ci podrosły, no i listki jeszcze zielone, ale to cudownie, że są. Moje bukszpany trafił szlak i potraciły liście już chyba miesiąc temu. Teraz zechciało im się rosnąć i wypuszczają młode przyrosty, głupie

Violcia, ale jak to? buksy zrzuciły u Ciebie liście?
Jagodaa 20:21, 30 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Ogórki na sznurkach mnie intrygują, muszę się doinformować

Mnie też, fajnie zbierałoby się ogórasy i mało miejsca zajmowałaby uprawa .
Jagodaa 20:25, 30 paź 2014

asica napisał(a)
Zazdroszczę umbr. U mnie nie do kupienia w przyzwoitej cenie.
Ciekawa jestem czy któryś z moich miskantów to Gracek- nie mam pojęcia.
Rozplenice zwiewne i urocze jak zwykle. Co do erecty - u mnie wiele roślin wogóle nie przebrawiło się z powodu ciepłej aury. Za to przymrozek liście zmnroził o od razu zwinęły się i klapły całkiem
A miejsce na skrzynie świetne. Dla mnie możesz już nic nie poprawiać pod tą brzózką.Lubię takie klimanty.

Asiu, mnie się wydaje, że Erecta się nie przebarwi tak, jak powinna. Ostatnio dziwne te jesienne miesiące , choć lepsze takie, niż ciągła plucha i wiatr .
Ten fragment ze skrzyniami na razie zostawiam taki, jak jest. Choiny niech rosną (o właśnie sobie przypomniałam, ze jedna dokupiona wciąż nie wsadzona i do tego zapomniałam całkiem o jej podlewaniu ), ale rabat nie robię w tej części. Jedynie cisy posadzę prostopadle do murku, ale pewnie już nie w tym roku .
Ewkakonewka 20:32, 30 paź 2014

Jagodaa napisał(a)

Mnie też, fajnie zbierałoby się ogórasy i mało miejsca zajmowałaby uprawa .

No to zbieranie kusi, ja ogórki lubię, ale nie zbierać
Zielona 20:35, 30 paź 2014

Jagoo... u mnie /we wsi / erecty tylko troszkę machnięte bordowym odcieniem. I tylko z jednej strony. Większość jednak zielona... Masz rację. Specyficzna ta jesień.

MAMA - uwielbiam to, że mamy w Nich takich najwierniejszych i najbardziej szczerych kibiców. Trzymają kciuki, pochwalą, wierzą w nasze pomysły, pomogą kiedy znajdą czas... Dobrze jest mieć świadomość tego, że nigdy w nas nie wątpią. Nawet kiedy nam samym opadają skrzydła....

Pozdrowienia dla Ciebie i Twojej Mamy, Jagódko.
Mathildis 23:33, 30 paź 2014

Gonitwy po urzędach nie zazdroszczę. ... ja nadal po nich biegam i wiem co to za przyjemności. Pięknymi zdjęciami nas uraczylas... pomimo, że tegoroczna jesień barwami nas nie rozpieszcza, to chociaż słoneczną pogodą nadrabia. Warzywnika zazdroszczę...u mnie cieniscie i nie ma za bardzo, gdzie takowego założyć
waldek727 01:02, 31 paź 2014

Jagodaa napisał(a)
Ogórki na sznurkach powinny być super rozwiązaniem, będę obserwować i może zgapię .

Jagódko.
Skoro eksperymentalnie chcesz ciągnąć ogórki do góry, to może przypadłaby Ci do gustu moja podpowiedź abyś spróbowała przy tym uprawy pomidorów zwisających, no rzecz jasna do dołu. Jedno przy drugim nie dość, że mniej narażone na choroby odglebowe to jeszcze zachwycałoby atrakcyjnym, rzadko spotykanym wyglądem.
Viola 10:05, 31 paź 2014

Jagodaa napisał(a)

Violcia, ale jak to? buksy zrzuciły u Ciebie liście?

No tak, bo je chyba zaszuszyłam, nie mam pojęcia albo zachorowały na coś. Red torch super rośnie, ma cudne bordowe listki, ale Erekta i Maria zrzuciły liście. Myślę, że mogły podłapać jakiegoś grzyba bo rosły obok siebie Teraz odbijają, ale już nie zdążą przed zimą. Na wiosnę zetnę je na maxa.
Jagodaa 12:20, 31 paź 2014

Zielona napisał(a)
Jagoo... u mnie /we wsi / erecty tylko troszkę machnięte bordowym odcieniem. I tylko z jednej strony. Większość jednak zielona... Masz rację. Specyficzna ta jesień.

MAMA - uwielbiam to, że mamy w Nich takich najwierniejszych i najbardziej szczerych kibiców. Trzymają kciuki, pochwalą, wierzą w nasze pomysły, pomogą kiedy znajdą czas... Dobrze jest mieć świadomość tego, że nigdy w nas nie wątpią. Nawet kiedy nam samym opadają skrzydła....

Pozdrowienia dla Ciebie i Twojej Mamy, Jagódko.

Marta, bardzo podobne myśli mi towarzyszą . Dziękuję i również Was serdecznie pozdrawiam .