Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 10:27, 31 gru 2014

siakowa napisał(a)

Cześc Jagoda

tez się pocieszam takim plusem wyjazdu do pracy - można w końcu dokładnie ponadrabiac zaległości ogrodowiskowe

A ledwo palec zagojony po wiązaniu traw i tu znowu masz Ci babo placek

Pozdrawiam ciepło

To mocne otarcie po wiązaniu było paskudne , na zgięciu małego palca, bardzo długo się goiło i dziwnie bolało przy zmianach temperatury, taki rwący ból. Na szczęście juz po kłopocie
Jagodaa 10:31, 31 gru 2014

aga_szsz napisał(a)
No dzień dobry!

Paluszek zagojony???

Coś sie pomieszało w pogodzie... zawsze to u nas było najwięcej śniegu i mroźno.
a tu śniegu jak na lekarstwo, -5 stopni

U nas od wczoraj piękna pogoda . Dziś o 9 rano było -9 i bezchmurne niebo. Mnie niestety taka aura zwykle zimą nie służy i w takie dni mam ataki migreny, tak, jak to wczoraj mi się przydarzyło, dziś trochę lepiej.

Śniegu cienka warstwa, ale wystarczy, aby było biało i dużo jaśniej o 6 rano .
Jagodaa 10:33, 31 gru 2014

Iwk4 napisał(a)
Ale dziewczyny macie fajnie z tą pracą. U mnie odwrotnie, ja w pracy nie mogę zaglądać na O. Dopiero w domu i dzieciaki się śmieją, że mama się uzależniła, ha, ha

Iwonko, ja też nie mogę i nie powinnam... wpadam w tych 5-minutówkach kodeksowo przewidzianych na toaletę .
Jagodaa 10:34, 31 gru 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Maaacham, macham

ahoj! mach, mach, mach
Jagodaa 10:35, 31 gru 2014

Mathildis napisał(a)

coś się bardzo pomieszało... motyle latają i ślimaki do domu mi włażą...
Jedynie sikory wiedzą, że z karmnika mają korzystać - chyba cały kg słonecznika dzisiaj połknęły, ale zdjątek narobiłam

No, Jagoda za chwilę trzeba będzie do ogrodu wyruszyć, a Ty palec popsułaś???
Niech się szybko goi...

Wigilijne rany już praktycznie zagojone, więc jestem gotowa do akcji ogrodniczych. Jednak oficjalnie mówię, że przy -10 nosa nie wyściubiam nawet na fotki .
Jagodaa 10:38, 31 gru 2014

Wczoraj naszała mnie taka myśl, gdy przeczytałam u bleebli o podsumowaniu roku, że czasem łapię się na tym, że zastanawiam się, czy coś robiłam w tym, czy zeszłym roku . Tegoroczny sezon ogródkowy trwał u mnie tak długo (od końca lutego), że wydaje mi niekiedy, że donica była budowana w 2013r.

Mroźne i słoneczne pozdrowienia na ten ostatni dzień roku!
beta 10:44, 31 gru 2014

Jagoo , dużo pracy w ogrodzie, praktycznie cały rok, bez kilku miesięcy, i człowiek się zatraca....tez momentami mam zagadkę...ogrom pracy wykonałaś w tym sezonie...może tez jakieś podsumowanko zrobisz?
Jagodaa 10:52, 31 gru 2014

Hahaha, powinnam podsumować, ale nie wiem czy znajdę czas w najbliższych dniach. Zamknięcie roku mnie czeka i długie godziny w pracy .

Wczoraj też sobie przypomniałam, że miałam zapisywać wydatki na ogród (przestałam w pewnym momencie to robić, bo ja jakoś mam słomiany zapał do takich czynności ). Z drugiej strony.... po co stwarzać ryzyko, że taka lista wpadnie w niepowołane ręce? nie ma co być przesadnie szczerą, nawet przed sama sobą.
leon60 11:03, 31 gru 2014

Jagodaa napisał(a)
Z drugiej strony.... po co stwarzać ryzyko, że taka lista wpadnie w niepowołane ręce?

Wiesz, że kiedyś zaczęłam prowadzić taką listę ale szybko z niej zrezygnowałam właśnie z tego powodu
Czasem lepiej nie wiedzieć co ile i gdzie
Buziaki
beta 11:06, 31 gru 2014

mam to samo...przestałam liczyć...grunt, że starcza

a wiem sama po sobie, że jak baba się uprze to nie ma bata...