Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

Ivvvona 21:21, 20 paź 2014

Obawiam się że już nie zdąży, jak będzie przymrozek to liscie opadną. Rozplenice mam kilka lat, ale w ubiegłym roku dzieliłam na mniejsze, początkowo miałam 1 kępę, teraz mam 6 Czekam aż się znów rozrosną.
Ivvvona 21:55, 20 paź 2014

Rozplenice to moje ulubione trawy. Na tym zdjęciu kępa - matka, którą dostałam od koleżanki. Zdjęcie z 2010r, tu rośnie drugi sezon.

Ivvvona 22:00, 20 paź 2014

Na dobranoc kolejne wspomnienie lata.
Agania 07:15, 21 paź 2014

Ivvvona napisał(a)
Rozplenice to moje ulubione trawy. Na tym zdjęciu kępa - matka, którą dostałam od koleżanki. Zdjęcie z 2010r, tu rośnie drugi sezon.

Iwonko, ja cały czas dosadzam trawy, polubiłam także turzyce, rozplenica przepiękna, a głazior wpasował się doskonale, to chyba wapień pięknie wyrzeźbiony i już spatynowany, ciężko u mnie z pozyskaniem takich okazów, tafla w oczku cudownie obrośnięta

Pozdrawiam
grazyna_olsz... 15:51, 21 paź 2014

Witam

Iwonko rozplenica piękna
A ja sie chciałam zapytać o perukowca czy masz jakieś doświadczenie w jego cięciu czy zagęszcza sie przez cięcie jak wiele innych krzewów
Kupiłam taka jedną odnogę dosyć wysoką i było by fajnie teraz góre zagęścić przez cięcie
ryska 20:39, 21 paź 2014

Cześć Iwonko
Dużo roślin jeszcze u Ciebie kwitnie, u mnie tylko śmierdziuchy, dziwaczki i róże. Pozdrawiam serdecznie
Viola 20:51, 21 paź 2014

Rozplenice cudowne. Zazdroszczę Ci wszystkich traw Iwonko - są naprawdę piękne. Ja mam jednego miskanta ML kupionego wiosną, jest już spory. Na wiosnę podzielę - będzie kilka maluszków. No i jeszcze dużo muszę dokupić bo mam ambitny plan pójść w trawy
Ivvvona 22:25, 21 paź 2014

Agania napisał(a)

Iwonko, ja cały czas dosadzam trawy, polubiłam także turzyce, rozplenica przepiękna, a głazior wpasował się doskonale, to chyba wapień pięknie wyrzeźbiony i już spatynowany, ciężko u mnie z pozyskaniem takich okazów, tafla w oczku cudownie obrośnięta

Pozdrawiam

Agatko, od kilku lat sadzę trawy, urzekły mnie bardzo i co roku mam ich więcej
Ivvvona 22:28, 21 paź 2014

grazyna_olszewska napisał(a)
Witam

Iwonko rozplenica piękna
A ja sie chciałam zapytać o perukowca czy masz jakieś doświadczenie w jego cięciu czy zagęszcza sie przez cięcie jak wiele innych krzewów
Kupiłam taka jedną odnogę dosyć wysoką i było by fajnie teraz góre zagęścić przez cięcie

Grażynko, perukowca możesz śmiało ciąć, zagęści się. Mój sam zaczął wypuszczać nowe gałęzie od dołu, a i te wiosną przycinam. Niestety mój choruje i wiosną się okaże czy coś z niego będzie.
Ivvvona 22:30, 21 paź 2014

ryska napisał(a)
Cześć Iwonko
Dużo roślin jeszcze u Ciebie kwitnie, u mnie tylko śmierdziuchy, dziwaczki i róże. Pozdrawiam serdecznie

Hej, Renatko, u mnie właściwie też mało już kwitnie, bo zdjęcia są sprzed prawie tygodnia i tylko begonie jeszcze dają radę, no i niektóre róże.