Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

Ivvvona 21:43, 04 paź 2014

Złocień

Ostróżka

Werbeny

Rozchodniki

malgorzata_s... 21:46, 04 paź 2014

Pieknie i u Ciebie i u Basi Pozdrawiam
Ivvvona 21:49, 04 paź 2014

Przepiękny okaz choiny

Żurawki, których Basia ma sporo różnych odmian.

Smakowite jabłka za które bardzo dziękujemy

I na koniec Gospodyni we własnej osobie

Mam nadzieję że spotkamy się jeszcze nie raz
Ivvvona 21:52, 04 paź 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pieknie i u Ciebie i u Basi Pozdrawiam

U Basi jest tyle ciekawych roślin, że trudno spamiętać nazwy. Nie mogę wyjść z podziwu że na tak niewielkiej przestrzeni można to wszystko zmieścić.
barbara_kraj... 22:24, 04 paź 2014

Iwonko, i nam było miło Was u nas widzieć. Tyle wspólnych tematów, które mogłyby być prowadzone jeszcze kilka godzin. Ale jest nadzieja ich kontynuacji, bo przecież mieszkamy niedaleko od siebie.
Zapomnialam o fotkach, dopiero tuz przed rozstaniem uwieczniłam Was oboje. Zdjęcie z fleszem, bo szaro już było. A oczy masz niebieskie

Dziękuję za prezenty
ewsyg 09:06, 05 paź 2014

Iwonko, to jest jeżówka Green Jewel. Polecam ją bo ma silne, sztywne pędy, nie pokłada się. Kwitnie długo i obficie a kwiaty są duże i długo się utrzymują w ładnej formie.

Ja kupowałam w tej szkółce, którą polecam.

http://www.sklep.bylinowyraj.pl/sklep/jezowka_-_echinacea/gre

Myślę, że możesz tam pojechać osobiście bo to niedaleko Częstochowy. Zamów sobie zimą, mają wtedy 20 procentowe upusty cenowe. Jak pojedziesz osobiście to kolejne 20 procent. Wychodzą wtedy bardzo tanio a sadzonki są ładne. Ta moja to jedna sadzonka tegoroczna

Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci miłej niedzieli
ewsyg 11:24, 05 paź 2014

Iwonko, ta jeżówka ma kwiaty koloru seledynowego. nie ma w niej nic białego. Możliwe, że za sprawą lampy wygląda na seledynowo-białą. To jest jasny seledyn.

Jak chcesz to usunę zdjęcia.

Na ostatnim zdjęciu najlepiej widać, że ona zlewa się z zielenią. Moim zdaniem powinna rosnąć na kontrastowym tle. Ja ją będę przesadzać. Jeszcze nie wiem z czym ją skomponuję
ryska 11:50, 05 paź 2014

Iwonko cieszę się, że udało Wam się z Basią spotkanie i że mogę nazdjęciowo Wasze roześmiane buźki zobaczyć Basi królestwo kwiatowe rzeczywiście oszałamia ale u Ciebie równie pięknie. Pozdrawiam niedzielnie
monteverde 12:27, 05 paź 2014

Ivvvona napisał(a)
Przepiękny okaz choiny

Żurawki, których Basia ma sporo różnych odmian.

Smakowite jabłka za które bardzo dziękujemy

I na koniec Gospodyni we własnej osobie

Mam nadzieję że spotkamy się jeszcze nie raz

Pozdrawiam obie Panie, a ja pozwoliłam sobie na od gapienie zdjęcia Basi do osobistego albumu Ogrodowiska
Ivvvona 18:38, 05 paź 2014

ewsyg napisał(a)
Iwonko, ta jeżówka ma kwiaty koloru seledynowego. nie ma w niej nic białego. Możliwe, że za sprawą lampy wygląda na seledynowo-białą. To jest jasny seledyn.

Ewo, nie usuwaj zdjęć. Seledynowa też może być, może nawet ciekawszy kolor niż biały.