Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

Ivvvona 22:45, 25 kwi 2018

To teraz ja się z Tobą podzielę
marba 18:47, 26 kwi 2018

Wisteria zapowiada się obiecująco. Już sobie wyobrażam te zwisające kiście kwiatów. Ależ będzie pięknie!
Ivvvona 18:54, 26 kwi 2018

Wisteria jest przepiękna jak kwitnie, ale to tak silne pnącze, że przechyla nam pergolę, choć ta wcale nie jest byle jaka.
yolka 19:00, 26 kwi 2018

Muszę się pochwalić, że moja wisteria też będzie kwitła, właściwie pierwszy raz, dwa lata temu miała 2 kwiaty, a w ub. roku ok 10, teraz pełno pąków, cieszę się.
A u Ciebie wiosna zachwyca rodek się pośpieszył, a serduszka naprawdę okazała. Moja ma żółte liście, ale kwiaty podobne do Twojej.
Narcyzy białe wprost śliczne, jaką masz glebę? u mnie słabo rosną.
marba 19:43, 26 kwi 2018

Ivvvona napisał(a)
Wisteria jest przepiękna jak kwitnie, ale to tak silne pnącze, że przechyla nam pergolę, choć ta wcale nie jest byle jaka.

Wiem, Iwonko. Słyszałam, że potrafi udusić wszystko, po czym się wspina. Ale urody nie można jej odmówić.
ryska 20:38, 26 kwi 2018

Ivvvona napisał(a)

Serduszka w tym roku ładna, a rok temu poległa pod zwałami śniegu.

Jaka piękna kępa miłości
Nallar 20:46, 26 kwi 2018

Iwonko, na jakim stanowisku rośnie u Ciebie serduszka? Dawałaś jej jakąś "specjalną" ziemię?

Dziś robiłam akcję poszukiwawczą swojej, tragedia zaczynają się przedzierać jakieś listeczki. Może przesadzę ją w inne miejsce...
Ivvvona 22:07, 26 kwi 2018

yolka napisał(a)
Muszę się pochwalić, że moja wisteria też będzie kwitła, właściwie pierwszy raz, dwa lata temu miała 2 kwiaty, a w ub. roku ok 10, teraz pełno pąków, cieszę się.
A u Ciebie wiosna zachwyca rodek się pośpieszył, a serduszka naprawdę okazała. Moja ma żółte liście, ale kwiaty podobne do Twojej.
Narcyzy białe wprost śliczne, jaką masz glebę? u mnie słabo rosną.

Witaj Jola Moja wisteria to wiekowa roślinka, ma chyba 25 lat. Dwa razy była odmładzana (wycięty stary pień, a zostawiony młody). Zakwitła po wielu latach, ale teraz prawie co roku, chyba że zmarznie.

Co do gleby to nie narzekam, jest żyzna, kiedyś były tu pola uprawne.
Ivvvona 22:10, 26 kwi 2018

Ewo, nie daję moim roślinkom specjalnej ziemi, sadzę w taką jaka jest. A że jest dobra to inna sprawa. Jedynie jak sadzę rodki, to podsypuję kwaśnej.
U mnie serduszki rosną w półcieniu.
Ivvvona 22:12, 26 kwi 2018

Basiu, pomimo jej wad jest piękna, no i szybko rośnie, więc fajnie zacienia pergolę.