Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

Anita1978 20:53, 09 kwi 2014

Fajnie z wrzosami! Ja mam inne odmiany, ale to nic, będziemy podziwiać u siebie nawzajem jesienią!
O podporach wyślę ci na priv
Jagodaa 21:03, 09 kwi 2014

Ja jeszcze nie sięgam myślami w kierunku wrzosowiska . Wrzosy i wrzoście są piękne, więc na pewno Twoja rabata niesamowicie wyglądać. Mnie też wczoraj burza przerwała pracę. Będziesz jakieś trawy do wrzosowiska dodawać?
Ivvvona 22:42, 09 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)
Ja jeszcze nie sięgam myślami w kierunku wrzosowiska . Wrzosy i wrzoście są piękne, więc na pewno Twoja rabata niesamowicie wyglądać. Mnie też wczoraj burza przerwała pracę. Będziesz jakieś trawy do wrzosowiska dodawać?

Na trawy raczej nie będzie miejsca jak się wrzosy rozrosną, jesienią wsadzę krokusy pomiędzy wrzosy. Ale kto wie, zobaczymy jak się wrzosy będą sprawować.
Ivvvona 22:45, 09 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Fajnie z wrzosami! Ja mam inne odmiany, ale to nic, będziemy podziwiać u siebie nawzajem jesienią!
O podporach wyślę ci na priv

Mam nadzieję Anitko, że będzie co podziwiać. Jak tym razem coś nie wyjdzie to chyba zrezygnuję z wrzosowiska. Tfu,tfu, nie zapeszać
Jagodaa 22:50, 09 kwi 2014

Ivvvona napisał(a)

Na trawy raczej nie będzie miejsca jak się wrzosy rozrosną, jesienią wsadzę krokusy pomiędzy wrzosy. Ale kto wie, zobaczymy jak się wrzosy będą sprawować.

Tak sobie pomyślałam, że pomiędzy nie mam miejsca, ale może gdzieś z tyłu, jakaś trawka... się upchnie. Wiesz, ja mam aktualnie trawiaste skrzywienie, bierz moje pomysły z przymrużeniem oka .
Ivvvona 23:01, 09 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)

Tak sobie pomyślałam, że pomiędzy nie mam miejsca, ale może gdzieś z tyłu, jakaś trawka... się upchnie. Wiesz, ja mam aktualnie trawiaste skrzywienie, bierz moje pomysły z przymrużeniem oka .

Ja tez uwielbiam trawy i pomyślałam, że jak z wrzosowiskiem nie wyjdzie to pewnie coś z trawami wymyślę.
Anita1978 07:28, 10 kwi 2014

Ivvvona napisał(a)

Też będę wsadzać między wrzosy krokusy!!! Mamy te same pomysły! Już upatruję sobie w sklepie internetowym! Ale prawdopodobnie wezmę jakieś niedrogie, takie sprzedawane w megapakach, więc i nie najnowsze odmiany. Szkoda mi kasy na te nowości cebulowe.....tak samo tulipany- za nowości to nawet kilka zeta za cebulę....a nornice szaleją....wiec zawsze zamawiam tańsze, a co za tym idzie starsze odmiany! Jeśli chodzi o krokusy to pewnie będą to zwyczajne fioletowe, żółte i białe. Ale do jesiennych zakupów jeszcze mamy czas!
Anita1978 07:31, 10 kwi 2014

Ivvvona napisał(a)

Ja tez uwielbiam trawy i pomyślałam, że jak z wrzosowiskiem nie wyjdzie to pewnie coś z trawami wymyślę.

Trawy też będę kupować w tym sezonie, ale poczekam jeszcze aż zaczną rosnąć i będzie widać co to jest i czy ładna sadzonka. Wielokrotnie sie naciełam z trawkami- niby donica duża, a trawka mikro.... więc zaczekam do maja myślę. Jest taka szkółka niedaleko Pabianic, same trawy, piękne okazy, pojadę i kupie! Nigdy więcej traw z netu- same porażki zaliczyłam!
Agania 08:37, 10 kwi 2014

Iwonko, wrzosowisko przygotowane już na jesień............ wrzosy pączkowe polecam, moje nawet teraz wyglądają kwitnąco

Tulipanki i magnolia już prawie kwitną.................szafirkowa obwódka i kancik, ale bayer..............kaczeńce uwielbiam, też posadziłam u mnie już kwitną,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,twój pieris to piękny okaz, możesz być dumna, podziwiam

Tusiala 08:43, 10 kwi 2014

Wrzosowisko świetnie wyszło I jak gęsto i równo posadzone. Korka świetnie podkreśla urodę wrzosów Brawo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies