Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

marta_d 16:09, 21 wrz 2014

i na koniec grzybol roku takie rosną tylko na orzechu włoskim
Gardener27 16:26, 21 wrz 2014

Widzę że na zakupach się było Wrzosy piękne, zwłaszcza te różowe Jaka to odmiana bo mają ciekawe kwiaty ?

Pod orzechem włoskim nic nie chce rosnąć ale na nim czemu nie :F
Jag_58 17:16, 21 wrz 2014

Martusia widze ,ze w domku i zakupy juz zdążyłąs porobić wrzosy bardzo ładne a w twoim ogródku jak zawsze kolorowo i pięknie miłego wieczorku
marta_d 19:37, 21 wrz 2014

Gardener27 napisał(a)
Widzę że na zakupach się było Wrzosy piękne, zwłaszcza te różowe Jaka to odmiana bo mają ciekawe kwiaty ?

Pod orzechem włoskim nic nie chce rosnąć ale na nim czemu nie :F

ahh no wpadłam do znajomych do szkółki i jeszcze się załapałam odmiana wrzosów o które pytasz to Darkness - karminowoczerwone, od razu wpadły mi w oko, nie sposób ich nie zauważyć jak zwykle o tej porze, kiedy się pojawiają mam wielką ochotę wyznaczyć miejsce na mini wrzosowisko, chociaż na 15 sztuk i ciągle jednocześnie boję się ich uprawy ..
marta_d 19:38, 21 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)
Martusia widze ,ze w domku i zakupy juz zdążyłąs porobić wrzosy bardzo ładne a w twoim ogródku jak zawsze kolorowo i pięknie miłego wieczorku

taakkk w domku teraz przydałoby się ze 2 tygodnie urlopu żeby dojść do siebie miłego również
Marcin89 19:52, 21 wrz 2014

Temat wrzosowiska przewija się w mojej głowie od jakiś 2 lat, dzięki ogrodowisku .
Napia 19:54, 21 wrz 2014

Marta, widzę, że nowe zdjęcia i udane zakupy Grzyby na orzechu robią wrażenie
Piszesz, że lubisz dalie, mam kilka. Jeśli byś chciała, chętnie się podzielę, bo ja i tak mam problem z ich przechowywaniem. Gdy się poprawi pogoda, porobię zdjęcia a na razie wrzucę u siebie to, co mam
Miłego
marta_d 20:03, 21 wrz 2014

Marcin89 napisał(a)
Temat wrzosowiska przewija się w mojej głowie od jakiś 2 lat, dzięki ogrodowisku .

ja z kolei odkryłam "pociąg" do wrzosów za sprawą czasopism ogrodniczych ale wiem, że w gazecie to wszystko jakoś lepiej wygląda, hehe w tym roku bardzo grzyby atakują wrzosy, w sumie to nie dziwne, pogoda sprzyja, u nas bardzo duszno, parno i do tego deszcz plus mgły jak w listopadzie i grzyba pod dostatkiem
marta_d 20:13, 21 wrz 2014

Napia napisał(a)
Marta, widzę, że nowe zdjęcia i udane zakupy Grzyby na orzechu robią wrażenie
Piszesz, że lubisz dalie, mam kilka. Jeśli byś chciała, chętnie się podzielę, bo ja i tak mam problem z ich przechowywaniem. Gdy się poprawi pogoda, porobię zdjęcia a na razie wrzucę u siebie to, co mam
Miłego

no to fajnie ze 3 bulwy mogłabym chcieć ja z kolei mam gdzie trzymać, ale w ogrodzie powoli miejsca brakuje
Gardener27 20:16, 21 wrz 2014

marta_d napisał(a)

ahh no wpadłam do znajomych do szkółki i jeszcze się załapałam odmiana wrzosów o które pytasz to Darkness - karminowoczerwone, od razu wpadły mi w oko, nie sposób ich nie zauważyć jak zwykle o tej porze, kiedy się pojawiają mam wielką ochotę wyznaczyć miejsce na mini wrzosowisko, chociaż na 15 sztuk i ciągle jednocześnie boję się ich uprawy ..

Faktycznie piękne te wrzosy

Ja też o tej porze jak widzę te cudeńka zastanawiam się czy u siebie jakiegoś małego wrzosowiska nie zrobić Podobno najlepiej sadzić wrzosy wiosną jak jeszcze nie kwitną Mają wtedy cały rok by się ukorzenić i mniejsze prawdopodobieństwo przemarznięcia