Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

marta_d 11:23, 19 wrz 2014

ojj tak nie było mnie 4 dni a ogród się zmienia niesamowicie szybko dalie zawiązują coraz więcej kwiatów, im więcej tnę tym więcej pąków noszę je do pracy, stoją w wazonie i trochę rozweselają pomieszczenie róże mają dosyć porannej rosy i mgieł, bo pleśnieją, choć też bardzo dużo pąków mają, mąż trochę się nimi zajął, ale bez rewelacji
Gardener27 17:37, 19 wrz 2014

Witamy

Fajnie że wróciłaś Co to za hortensja której kwiaty tak pięknie się wybarwiają ?

U mnie winobluszcz też zmienił kolor na ognisty Pięknie wygląda ale zima coraz bliżej Brrr Dalie są wdzięcznymi kwiatami bo kwitną do pierwszych mrozów tylko szkoda że na każdą zime trzeba je wykopywać

Pozdrawiam
marta_d 00:05, 20 wrz 2014

To hortensja debolistna możliwe, że na wcześniejszych stronach ją u mnie widziałeś a propos zimy .. gdzieś doczytalam, że będzie łagodna oby ostatnia była całkiem znośna dlatego w tym roku mam sporo kwiatów na wspomnianej hortensji, pąków nie wymroziło, mimo iż nie okrywam jej
marta_d 00:05, 20 wrz 2014

To hortensja debolistna możliwe, że na wcześniejszych stronach ją u mnie widziałeś a propos zimy .. gdzieś doczytalam, że będzie łagodna oby ostatnia była całkiem znośna dlatego w tym roku mam sporo kwiatów na wspomnianej hortensji, pąków nie wymroziło, mimo iż nie okrywam jej
marta_d 09:38, 20 wrz 2014

Matko święta oszaleje z tym netem - dubelek
Gardener27 11:03, 20 wrz 2014

Hahaaaa dubelki się zdarzają jakbym przeoczył pierwszy post to drugi na pewno przeczytam

Tak też myślałem że to dembolistna Jeszcze parę lat temu miałem jedną hortensję ogrodową a dzisiaj w moim ogrodzie coraz więcej zwłaszcza tych bukietowych
Miałem duże plany na dzisiaj związane z przesadzaniem roślin i sadzeniem cebul bo trochę się ich uzbierało a za oknem pada deszcz od rana i nie ma zamiaru przestać no cóż trzeba to przełożyć na termin bliżej nieznany Siedzę przed kompem i oglądam Kto poślubi mojego syna zanosząc się ze śmiechu

Pozdrawiam
jolka 11:09, 20 wrz 2014

Obłędne masz te dalie! Jak ktoś wymyśli odmianę zimującą w gruncie - natychmiast w nie zainwestuję

marta_d 11:30, 20 wrz 2014

hehe bukietowe łatwiejsze w uprawie i nie takie kapryśne ja właśnie w ogrodzie z doskoku, narazie u nas bardzo ciepło i słonecznie, ale coś mi się wydaje, że burze będą wczoraj popadało przelotnie część cebul mam już wsadzonych, ale tylko w ogrodzie zakładowym, przy domu jeszcze mnie to czeka

oglądałam ten filmik śmieszny jest
marta_d 11:35, 20 wrz 2014

jolka napisał(a)
Obłędne masz te dalie! Jak ktoś wymyśli odmianę zimującą w gruncie - natychmiast w nie zainwestuję

właśnie zerwałam do wazonu kombinuję z kolorami, kilka odmian mam i łączę po max 2-3 kolorki, żeby było elegancko : hehehe ojjj byłoby mniej pracy, gdyby zimowały w gruncie, tych bulw dużo przybywa i chyba będzie trzeba specjalnie pod nie powiększyć areał przeglądałam też katalog odmian dalii, bo ja mam tylko 8 odmian, to kropla w morzu a pokusiłabym się na jakąś kolejną
marta_d 16:07, 21 wrz 2014

wczorajsze wrzosowe małe zakupy

ostatni kwiatek hosty

w końcu po dwóch latach zakwitł mój domowy kwiatek, który w tej chwili stoi sobie grzecznie na balkonie, nazwę znam, ale nie pamiętam