Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 20:05, 13 mar 2015

inag napisał(a)
Właśnie miałam pół godzinki wolnego czasu i spędziłam go u Ciebie Muszę przyznać, że nie był to czas stracony
Wnuczka przesłodka! Ja mam dwuletniego synka więc kto wie...może kiedyś będziemy rodziną
Zdolności plastyczne masz ogromne! Ja nawet nie mam pojęcia jak się zabrać za wykonanie takiej pięknej skrzyneczki. Nadrobię to wieczorem i poczytam bo bardzo mnie to zainteresowało...
A przedszkole hortensjowe imponujące Zobaczymy, które najlepiej się ukorzenią. W zeszłym roku trzymsłam patyki w wodzie ale na 70 sztuk korzonki wypuściły dwie sztuki. Po wsadzeniu w ziemię padły a reszta zgniła W tym roku trzymam je w ziemi.Zobaczymy co będzie.
Kibicuję Twoim mocno.
Uściski

Dziękuję za odwiedziny i cieszę że spacer Ci się podobał.
Świat tak naprawdę jest bardzo mały, więc z tą rodziną to wszystko możliwe.
Mnie w ubiegłym roku udało się ukorzenić hortensje ogrodowe, latem trafiły do ogródka, zobaczymy jak im się udało przetrwać zimę. Z bukietowych pobierałam sadzonki zielne które też się ukorzeniły ale chyba zbyt szybko je wysadziłam i najprawdopodobniej wymarzły, chyba że puszczą od korzonków.
Mam nadzieję że patyczki rozumieją jak bardzo mi zależy aby się ukorzeniły i że mnie nie zawiodą,
Pozostaje trzymać kciuki, czekać i wierzyć.
malgorzata_s... 20:12, 13 mar 2015

Ewuś malutka jest urocza Tulaj ją na zapas Hortkowa plantacja imponująca
Buziaki
Nallar 20:30, 13 mar 2015

Gardener27 napisał(a)
Witam

Ewo mam nadzieję że z kręgosłupem już lepiej Wyjazd Cię czeka i musisz być w formie Kwiatuszek uroczy a oczy ma nie z tej ziemi Trzymam kciuki za hortensje bukietowe Jak się wszystkie ukorzenią to będziesz mieć ładną plantację

Pozdrawiam ciepło bo u mnie zimno i pada deszcz ze śniegiem

Przemku czuję się zdecydowanie lepiej, może nie aż tak aby pracować w ogrodzie ale poruszam się już normalnie.
Niczego nie straciłam bo pogoda paskudna, pada i wieje podobnie jak u Ciebie, więc z pracy w ogródku i tak przysłowiowe nici,
Kwiatuszek jutro kończy trzy miesiące, już za parę dni będę mogła ją przytulić. Cieszę się bardzo, a że takie maleństwa lubią być noszone muszę się oszczędzać, aby jak napisałeś być w formie.
Chciałaby aby coś wyszło z tej mojej zabawy w ukorzenianie. Zobaczymy może kiedyś ja będę mogła komuś wysłać patyczki.....
Nallar 20:33, 13 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewuś malutka jest urocza Tulaj ją na zapas Hortkowa plantacja imponująca
Buziaki

Dzięki Małgosiu. Oj żeby się dało tak na zapas.....
Twoją plantację też widziałam, ciekawa jestem co nam z tego wyjdzie?
Trzymam kciuki aby nam się udało
Bogdzia 20:43, 13 mar 2015

Macham , miłego weekendu.
Gardener27 21:45, 13 mar 2015

Bardzo się cieszę że ze zdrówkiem coraz lepiej Ja w niedzielę wybieram się do Amelii bo dawno u niej nie byłem Jeszcze zapomni jak wujek wygląda Owszem pogoda bardziej jesienna iż wiosenna choć nie przeszkadzało mi to dzisiaj podczas sadzenia stokrotek do donic Tak mam obsadzone nowe donice Na zdjęcia brakło czasu a pisać mi się u siebie nie chce Taka małpa ze mnie
inag 21:57, 13 mar 2015

Nallar napisał(a)

Dziękuję za odwiedziny i cieszę że spacer Ci się podobał.
Świat tak naprawdę jest bardzo mały, więc z tą rodziną to wszystko możliwe.
Mnie w ubiegłym roku udało się ukorzenić hortensje ogrodowe, latem trafiły do ogródka, zobaczymy jak im się udało przetrwać zimę. Z bukietowych pobierałam sadzonki zielne które też się ukorzeniły ale chyba zbyt szybko je wysadziłam i najprawdopodobniej wymarzły, chyba że puszczą od korzonków.
Mam nadzieję że patyczki rozumieją jak bardzo mi zależy aby się ukorzeniły i że mnie nie zawiodą,
Pozostaje trzymać kciuki, czekać i wierzyć.

Jak je pakowałam, to im mówiłam, że nam obu bardzo zależy i nie mogą dać plamy! idę oglądać wiesz co
Nallar 21:57, 13 mar 2015

Gardener27 napisał(a)
Bardzo się cieszę że ze zdrówkiem coraz lepiej Ja w niedzielę wybieram się do Amelii bo dawno u niej nie byłem Jeszcze zapomni jak wujek wygląda Owszem pogoda bardziej jesienna iż wiosenna choć nie przeszkadzało mi to dzisiaj podczas sadzenia stokrotek do donic Tak mam obsadzone nowe donice Na zdjęcia brakło czasu a pisać mi się u siebie nie chce Taka małpa ze mnie

Faktycznie małpa z Ciebie......
Wstaw jutro fotki, ciekawa jestem jak wyglądają w tych nowych donicach.
Jeśli to nie problem to cyknij focie Amelce, pewnie urosła....
A Ty wiesz że moja starsza wnusia tak nazwała swoją ulubioną lalkę?
Nallar 22:02, 13 mar 2015

inag napisał(a)

Jak je pakowałam, to im mówiłam, że nam obu bardzo zależy i nie mogą dać plamy! idę oglądać wiesz co

Pamiętam jak pisałaś że masz nadzieję że Ci nie narobią wstydu
Będzie dobrze.
Gardener27 22:09, 13 mar 2015

Zdjęcia oczywiście będą jak tylko pogoda pozwoli ale to kiepsko widzę jutro
Amelia ma awersję na aparat Taki jakiś okres przechodzi Jak w przedszkolu był fotograf to oczy sobie zasłoniła Psotnica ... chyba po kimś to ma Heheh
Ja w tamtym roku na dzień dziecka kupiłem jej lalkę która chodzi, mówi i śpiewa o imieniu Amelia ( na marginesie wspomnę że kosztowała nie mało) Po wyciagnięciu z opakowaniu jak ją tylko zobaczyła powiedział ,,boję się jej,, ... i tyle z mojego prezentu Do dzisiaj nie opuściła kartonu ;(