Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 23:13, 29 mar 2015

Katkak napisał(a)

Ewunia w książce Mai pt. "Maja w ogrodzie wiosna/lato" jest napisane: "po kilku tygodniach próbując wyciągnąć roślinkę z doniczki , poczujemy opór - to znak, że "trzyma się" podłoża nowymi korzonkami."
Poniżej natomiast napisane jest, że roślinka wytwarza własne korzenie po ok 3 -4 tygodniach.
Te patyki w zeszłym roku trzymałam w wodzie chyba ok m-ca, choć nie pamiętam zbyt dobrze.

Moje siedzą dwa tygodnie, więc jeszcze poczekam.
Dzięki Kasieńko, na Ciebie zawsze można liczyć
Napia 07:36, 30 mar 2015

Też się zastanawiam, czy wykorzystać ten sposób i pociągnąć za ulistniony patyczek. Mam obawy, że wyciągnę z ziemi i przy okazji pourywam tworzące się korzonki poczekam, nie spieszę się
Ewa777 07:36, 30 mar 2015

Ewo, widocznie źle zapamiętałam. Pewnie chodziło o to, że pędy mają być niżej niż doniczka Hoi nie mam, więc nie przykładałam wagi do informacji
Nallar 07:43, 30 mar 2015

Napia napisał(a)
Też się zastanawiam, czy wykorzystać ten sposób i pociągnąć za ulistniony patyczek. Mam obawy, że wyciągnę z ziemi i przy okazji pourywam tworzące się korzonki poczekam, nie spieszę się

Agnieszko ja też jeszcze poczekam, choć korci mnie strasznie.
Nallar 07:47, 30 mar 2015

Ewa777 napisał(a)
Ewo, widocznie źle zapamiętałam. Pewnie chodziło o to, że pędy mają być niżej niż doniczka Hoi nie mam, więc nie przykładałam wagi do informacji

Ewuś, myślę że hoja to przekorna roślinka, robi co jej pasuje i kiedy jej pasuje. Mam jeszcze dwie, którym wiszą pędy a kwiatów nie widziałam nigdy.
Ewa777 07:51, 30 mar 2015

Nallar napisał(a)

Ewuś, myślę że hoja to przekorna roślinka, robi co jej pasuje i kiedy jej pasuje. Mam jeszcze dwie, którym wiszą pędy a kwiatów nie widziałam nigdy.

O, to muszę podpytać mojej mamy, bo to ona mi mówiła o dwóch roślinach - jednej, ze ma mieć pędy niżej, a drugiej, że wyżej. Niestety nie pamiętam, która jak
Nallar 07:57, 30 mar 2015

Ewa777 napisał(a)

O, to muszę podpytać mojej mamy, bo to ona mi mówiła o dwóch roślinach - jednej, ze ma mieć pędy niżej, a drugiej, że wyżej. Niestety nie pamiętam, która jak

Jak tylko się dowiesz, daj proszę znać.
malgorzata_s... 14:59, 30 mar 2015

Przybiegłam brabanty zobaczyć a tu niet
Agania 15:41, 30 mar 2015

Ja hoji nie lubię, dziewczyny mają w pracy, kwiatki ma niepozorne, jak kwitnie to zapachem zatruwa powietrze, ma nie fajny intensywny zapach ....powodzenia z hortkami
Pozdrawiam
Katkak 20:20, 30 mar 2015

Nallar napisał(a)

Moje siedzą dwa tygodnie, więc jeszcze poczekam.
Dzięki Kasieńko, na Ciebie zawsze można liczyć

Nie ma sprawy. Na Ciebie też