Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 20:25, 25 paź 2015

anabuko1 napisał(a)
wiosna bogata jest w małe roślinki,/cieszy każdy listek, zieleń.
Potem lato bogactwo kwiatów,kolorów.
a jesień może w kwiatuchy juz nie bogata,ale w kolory liści to chyba najbogatsza
Wiciokrzew jeszcze ci kwitnie??suuper.Teraz każdy kwiatuszek cieszy i liski jeszcze też

Aniu, od kiedy jestem na forum zaczęłam zupełnie inaczej patrzeć na roślinki o tej porze roku. Nigdy nie lubiłam jesieni, teraz widzę jakie piękne przybierają barwy.
Wiciokrzewowi coś się pomyliło, ma bardzo dużo pąków.

Nallar 20:39, 25 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
Ach ... są nowe zdjęcia Ne sądziłem że tak szybko będą bo mówiłaś że musisz uporządkować ogród ale fajnie oglądać jesień u Ciebie Na kretówy nie patrzę bo u mnie też są Nasturcja chyba zazdrości trzmielinie i się pnie do nieba Ostróżki u mnie też powtarzają kwitnienie Wspomnienie lata

Kurcze....wszyscy wstawiają zdjęcia zadbanych, wysprzątanych rabatek, postanowiłam się wyłamać. Jutro wypowiadam wojnę krecikom i likwiduję kopce, pies też już wrócił do ogrodu mam nadzieję że je troszkę przepłoszy. Nasturcja mnie zaskoczyła swoim długim kwitnieniem, podobnie zresztą jak dzwonek brzoskwiniolistny.

Aż się prosi o sekator.

Katkak 20:46, 25 paź 2015

Ewcia wcale nie widać, żeby ogród był jakiś czas bez opieki, radzi sobie świetnie i wygląda ślicznie. Kolory bajkowe. A krety - czekam aż u siebie jak co roku w pewien poranek zliczę ich ze 20. To chyba taka krecia tradycja. Jak się cieszę, że odpuściły, to wtedy stosują zmasowany atak . Buziaki .
Nallar 20:52, 25 paź 2015

ryska napisał(a)
Twój ogród miał plebiscyt na najbardziej wytrzymałą roślinę. I co wygrało? Nasturcje czy wiciokrzew? Ten drugi coś mi się zdaje kaprysił albo miał towarzystwo na liściach a teraz tak pięknie wygląda. Te kretowiska miały podobno studnię zakopać a toć to takie małe, że ledwie widać
Przebarwienia jesienne piękne

Masz rację Reniu, wiciokrzew miał tyle mszyc że stracił prawie wszystkie pąki, miał iść pod szpadel. Dostał jednak szansę i to chyba wdzięczność z jego strony. W plebiscycie nie wygra wiciokrzew ani nasturcja, w tym roku wygra zawilec japoński, dopiero się zbiera do kwitnienia. Muszę mu cyknąć jutro zdjęcie.
Małe kretowiska? dziękuję, większych nie chcę.

Nallar 20:58, 25 paź 2015

Katkak napisał(a)
Ewcia wcale nie widać, żeby ogród był jakiś czas bez opieki, radzi sobie świetnie i wygląda ślicznie. Kolory bajkowe. A krety - czekam aż u siebie jak co roku w pewien poranek zliczę ich ze 20. To chyba taka krecia tradycja. Jak się cieszę, że odpuściły, to wtedy stosują zmasowany atak . Buziaki .

U mnie dzieje się tak samo, jak tylko zaczynam się cieszyć że u mnie ich nie ma, to zaraz małpy przychodzą.
Że też nikt nie wymyślił jakiegoś złotego środka na pozbycie się ich raz na zawsze z ogródka.
Dorota123 22:00, 25 paź 2015

Też mam inwazję kretów, na szczęście nie mam kopców, tylko zrytą ziemię tuż pod powierzchnią, ale niszczą mój nowiutki trawnik.
anabuko1 22:21, 25 paź 2015

Nallar napisał(a)

Aniu, od kiedy jestem na forum zaczęłam zupełnie inaczej patrzeć na roślinki o tej porze roku. Nigdy nie lubiłam jesieni, teraz widzę jakie piękne przybierają barwy.
Wiciokrzewowi coś się pomyliło, ma bardzo dużo pąków.

Ja też nie lubiłam jesieni, dopóki w moim ogrodzie nie posadziłam ( na działce) roślin , które ubogacają trochę jesień
Także dużo w człowieku się zmienia
a to fajna sprawka,że tak Wiciokrzew kwitnie.Piękny jesienny dar
Nallar 19:01, 26 paź 2015

Dorota123 napisał(a)
Też mam inwazję kretów, na szczęście nie mam kopców, tylko zrytą ziemię tuż pod powierzchnią, ale niszczą mój nowiutki trawnik.

Pamiętam twoje problemy z trawnikiem, szkoda żeby kolejny raz wymagał poprawek.
Pewna jesteś że to krety, zwykle takie tunele pod powierzchnią to robota nornic.
Nallar 19:04, 26 paź 2015

anabuko1 napisał(a)

Ja też nie lubiłam jesieni, dopóki w moim ogrodzie nie posadziłam ( na działce) roślin , które ubogacają trochę jesień
Także dużo w człowieku się zmienia
a to fajna sprawka,że tak Wiciokrzew kwitnie.Piękny jesienny dar

A to kolejny jesienny dar. Młodziutki zawilec ma zamiar zakwitnąć.
Nallar 20:08, 26 paź 2015

Skalniaczek zaczyna przybierać jesienne barwy.