Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Ivvvona 20:41, 26 paź 2015

Twoje zawilce to giganty. Ja mam na razie jednego od Basi i też ma jeszcze pąki, ale czy się rozwiną? Walki z kretami nie zazdroszczę, co roku mam to samo...
anabuko1 20:42, 26 paź 2015

Nallar napisał(a)

Nie zazdrość, jak chcesz to wiosną Ci podeślę.

Oj to nie tak,żeby coś wyłudzać.
Tylko,że człowiek niecierpliwy jest.Ma malutkie,,i wiesz jak patrzy na takie ładne, to myśli,oj chciałoby się u siebie takie kępy też
A jakie ty masz kolorki ??
Nallar 20:44, 26 paź 2015

Katkak napisał(a)
Ufffffff, szkoda by ich było. Ja mam niewielką kupeczkę zawilców, ale poszukam gdzieś u siebie ich zimowego zdjęcia. Cudnie to wygląda. A przy tak imponującym szpalerze jak Twój byłaby wieeeelka szkoda .

Czyli moje zawilce uratowała dzisiejsza wizyta "psiapsiółki" Gdyby nie to byłyby już w niebieskim worze podobnie jak horcia.

I tyle z niej zostało.
anabuko1 20:47, 26 paź 2015

A ja nie przycinam na zimę hortek.
Wszystko dopiero na wiosnę
Nallar 20:53, 26 paź 2015

anabuko1 napisał(a)

Oj to nie tak,żeby coś wyłudzać.
Tylko,że człowiek niecierpliwy jest.Ma malutkie,,i wiesz jak patrzy na takie ładne, to myśli,oj chciałoby się u siebie takie kępy też
A jakie ty masz kolorki ??

O jakim wyłudzaniu piszesz! Wcale tak tego nie odebrałam. Mam na tyle że mogę się podzielić i tyle.
Kolorek mam jeden, taki.

Jeśli będziesz chciała to odezwij się na wiosnę.

Nallar 20:57, 26 paź 2015

anabuko1 napisał(a)
A ja nie przycinam na zimę hortek.
Wszystko dopiero na wiosnę

Nienawidzę po zimie sprzątać zmoczonych, nadgniłych liści. blee. Zawsze ścinam przed nadejściem zimy. Podobnie robię z hostami, piwoniami.
A Ty kiedy ścinasz liście u host?
Nallar 21:05, 26 paź 2015

Ivvvona napisał(a)
Twoje zawilce to giganty. Ja mam na razie jednego od Basi i też ma jeszcze pąki, ale czy się rozwiną? Walki z kretami nie zazdroszczę, co roku mam to samo...

Jednego? to czemu nie mówiłaś jak byłaś u nas?
Do mojego miasta przyjeżdżasz, wiesz gdzie mieszkam, szpadelka na zimę nie chowam.
Obiecałam sobie że krety przegonię w tym tygodniu, mam nadzieję że raz na zawsze (za każdym razem tak mówię)
Nallar 21:12, 26 paź 2015

Katkak napisał(a)
Ewcia mała próbka

Dzięki Kasiu, zawilec w śniegu wygląda pięknie. Obawiam się tylko że moje ze względu na to że są strasznie wysokie nie utrzymają się w pionie a jak pomyślę o leżącej kupie mokrych liści to już teraz swędzą mnie ręce. Jakąś ich część zostawię, postanowiłam, zobaczymy czy będą wyglądały tak pięknie jak Twój. Dzięki właścicielko bajecznego ogrodu.
Ivvvona 21:30, 26 paź 2015

Nallar napisał(a)

Jednego? to czemu nie mówiłaś jak byłaś u nas?
Do mojego miasta przyjeżdżasz, wiesz gdzie mieszkam, szpadelka na zimę nie chowam.
Obiecałam sobie że krety przegonię w tym tygodniu, mam nadzieję że raz na zawsze (za każdym razem tak mówię)

Dzięki Ewuniu za dobre chęci ale ja nie w tym sensie pisałam. Na razie wystarczy mi ten jeden, nie mam już gdzie wcisnąć więcej a i tego muszę przesadzić, bo widząc jakie rozmiary może osiągnąć chyba będzie miał za mało miejsca.
Katkak 21:46, 26 paź 2015

Właścicielko bajecznego ogrodu? Uniosłam się właśnie nad ziemię .
Fajnie, że zostawiasz ich choć trochę. Zobaczysz jak będą zimą cieszyć oko - taka kwintesencja delikatności . Buziaki