Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Flower1 16:08, 30 paź 2015

Nallar napisał(a)

O kochana, nie jesteś w tym osamotniona Ja też zwykle robię wszystko sama, bo nie lubię prosić o pomoc a do tego mam alergię na słowo "zaraz"
Nie powiem bo ilekroć idę do ogródka to eMuś przychodzi i pyta czy potrzebuję pomocy (rzadko potrzebuję)zdecydowanie wolę pracować "solo"

Kurcze przypomniałaś mi że muszę zadołować donicę z cebulami. Dzięki.

Matko ,to "zaraz" to chyba jakas plaga ))u mojego to samo )
Katkak 17:12, 30 paź 2015

Flower1 napisał(a)

Matko ,to "zaraz" to chyba jakas plaga ))u mojego to samo )

Szczerze mówiąc to jakoś mi lżej na sercu wiedząc, że nie tylko mój em ma taki "zryw" .
Nallar 18:44, 30 paź 2015

Dorota123 napisał(a)
Miałam nadzieję, że pozbyłam się nornic, ale Ty ściągnęłaś mnie na ziemię.
Myślisz, że im się przyjadło, że trzeba zmienić menu?

Myślę że tak,(tekst zapożyczony) można do wlotu warto włożyć gałązkę żywotnika, liście orzecha włoskiego lub ząbki czosnku. Skuteczne są również wysuszone pędy bzu, ścięte w czasie kwitnienia, długości ok. 15 cm. Można też wkopać pod skosem butelkę. Wiatr, wpadając w butelkę, będzie wydawać zawodzący dźwięk, który odstrasza nornice.
Można też stosować naftalinę i odchody np. psa.
Wszystkie te metody naprzemiennie powinny je sprowokować do wyprowadzki.

Szczerze? u mnie nie podziałało nic
Słyszałam o preparacie Difenor ponoć rewelacja. Gdyby nornice wiedziały ile kosztuje bez niego by popadały

Nallar 18:56, 30 paź 2015

No tak, pogadałyśmy o naszych eMusiach i jest nam lżej, prawda?
Myślę że czasami to my jesteśmy w gorącej wodzie kąpane, i jak nam się coś upierdziunia w głowie to chciałybyśmy już i natychmiast a tak prawdę mówiąc to czy teraz, czy za godzinę (zaraz) ma znaczenie.
My po prostu lubimy się narobić i uwielbiamy narzekać, może to taka uroda kobitek ogrodniczek.
anabuko1 19:37, 30 paź 2015

Nallar napisał(a)
No tak, pogadałyśmy o naszych eMusiach i jest nam lżej, prawda?
Myślę że czasami to my jesteśmy w gorącej wodzie kąpane, i jak nam się coś upierdziunia w głowie to chciałybyśmy już i natychmiast a tak prawdę mówiąc to czy teraz, czy za godzinę (zaraz) ma znaczenie.
My po prostu lubimy się narobić i uwielbiamy narzekać, może to taka uroda kobitek ogrodniczek.

O tak w całości się Ewuś zgadzam z tym co napisałaś.
Jak coś wymyślimy, namanimy,, to kurcze, przemy i tak musi być.Skąd ja to znam
Filomena 23:41, 30 paź 2015

Nallar napisał(a)
Niektóre się jeszcze trzymają.

Ewo
przybiegłam szybciutko z rewizytą, a tu takie urocze cukiereczki! Ja nie znam tylu fajnych ogrodów!
pozdrawiam
waldek727 00:29, 31 paź 2015

Nallar napisał(a)

O kochana, nie jesteś w tym osamotniona Ja też zwykle robię wszystko sama, bo nie lubię prosić o pomoc a do tego mam alergię na słowo "zaraz"

Ewunia, to nie możesz poprosić męża żeby zaczął mówić ,,później"
A tak na poważnie kobietki to chyba zapominacie troszeczkę w tej walce z facetami o swojej najcudowniejszej i najskuteczniejszej broni. Nie wiem jak inni, ale ja już po dwóch dniach tańczę tak jak mi zagrają, i raptem przypominam sobie wszystko co miałem zrobić.
Nallar 02:10, 31 paź 2015

Filomena napisał(a)

Ewo
przybiegłam szybciutko z rewizytą, a tu takie urocze cukiereczki! Ja nie znam tylu fajnych ogrodów!
pozdrawiam

Miło mi Cię gościć. Twój wątek prześledziłam calusieńki (bo jest jeszcze maleńki) ale pokazałaś w nim miejsce które mnie urzekło.
A Twoje fotele na tarasie....marzenie.
Mirella 14:09, 31 paź 2015

Fajny temacik sprawił że się uśmiecham do tableta.

malgorzata_s... 16:58, 31 paź 2015

Faceci i nornice Cudne pogaduchy
Mój M już się nauczył że jak jest plan to realizacja natychmiastowa Co prawda coś tam burczy ale słowo zaraz wypadło z jego słownika Buziaczki