Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

kamila66 20:24, 02 lis 2015

Przyjdę na szkolenie
Nallar 20:38, 02 lis 2015

Mirella napisał(a)
Wiedźma super , ciekawe czy lata na miotle .
śliczna dziewczynka.

Dziękuję Mirello.
Jeszcze nie lata, ale akumulatory ma naładowane non stop na full.
Nallar 20:39, 02 lis 2015

kamila66 napisał(a)
Przyjdę na szkolenie

Zapraszam. Odsyłam też do wątku Bogusława.
Podeślę Ci linka.
Iwk4 21:28, 02 lis 2015

Temat nieogrodowiskowy bardzo mi się spodobała, ale potwierdzam, ze działa w obie strony
Nallar 17:59, 03 lis 2015

Iwk4 napisał(a)
Temat nieogrodowiskowy bardzo mi się spodobała, ale potwierdzam, ze działa w obie strony

To się nazywa solidarność.
roma2 18:06, 03 lis 2015

Udaję, że nie zrozumiałam Waldka
Nallar 18:30, 03 lis 2015

Jest takie miejsce w moim ogródku którego chyba jeszcze nie pokazywałam. To właśnie tam dzisiaj spędziłam większość dnia, zrywając pnącze z siatki ogrodzeniowej. Jutro jeszcze kopanie i wygrzebywanie części podziemnej. Siatka odetchnęła ja też, koniec z plątaniną i liściorami, zdjęć nie ma i nie będzie do czasu kiedy to moja sąsiadka zdecyduje się na zrobienie porządku po drugiej stronie. a że kobitka zapracowana jest.....

Nadzieja umiera ostatnia

Zdjęcie chyba z początku lata.
kamila66 19:00, 03 lis 2015

a jakie plany masz na to miejsce
Katkak 19:09, 03 lis 2015

Nallar napisał(a)
Jest takie miejsce w moim ogródku którego chyba jeszcze nie pokazywałam. To właśnie tam dzisiaj spędziłam większość dnia, zrywając pnącze z siatki ogrodzeniowej. Jutro jeszcze kopanie i wygrzebywanie części podziemnej. Siatka odetchnęła ja też, koniec z plątaniną i liściorami, zdjęć nie ma i nie będzie do czasu kiedy to moja sąsiadka zdecyduje się na zrobienie porządku po drugiej stronie. a że kobitka zapracowana jest.....

Nadzieja umiera ostatnia

Zdjęcie chyba z początku lata.

Ewcia, a nie szkoda było trochę to pnącze zrywać? Miałaś gotową przesłonę. Co teraz z tym zrobisz? Jakiś płot lamelowy? bluszcz na siatkę (bo zimozielony)? A co to właściwie za pnącze było? Winobluszcz pięciolistkowy? Chyba ładnie się przebarwiał, jeśli to on.
Nallar 20:05, 03 lis 2015

Kamilo, Kasiu, pnącza faktycznie stanowiły super parawan ale liści miałam serdecznie dosyć a i zimą widok badylków do najpiękniejszych nie należał.
Kolejną sprawą która zaczęła mnie przerażać to to że winobluszczyk zaczął się tak panoszyć, że jego podziemne pędy zawędrowały aż pod samo wejście do domu to ok.4m od miejsca gdzie był sadzony. Zaczął wyrastać w trawniku i na rabatach, wyjścia nie było.
Zastanawiałam się nad wsadzeniem tam bluszczyka który byłby zielony przez cały rok, ale boje się że też nie będę umiała go utrzymać w ryzach.
Może iglaki (bardzo gęsto)bo zasłonić się z pewnością będę musiała.
Może szczelny, drewniany płot
Jutro może uda mi się zrobić zdjęcie tego miejsca.

Wywaliłam też winobluszcza który rósł przy wejściu na werandę. Pozostałą część która wdarła się pod werandę będę musiała potraktować chemią, bo wytargać się go nie da.
To ten po prawej stronie.