justajusta
21:30, 19 mar 2014
Witam wszystkich! Wraz z pojawieniem się cieplejszych dni, przyszła ochota na prace w ogródku. A że ogródek świeży, bo budowa zakończyła się dwa lata temu, to jest w nim niewiele przypadkowych nasadzeń, więc mnóstwo pola do popisu. Ale tu pojawił się problem, tzn. brak doświadczenia, a co za tym idzie brak zdecydowania. Tysiąc pomysłów na minutę, tylko jak to wykonać, od czego zacząć? Ale od czego jest internet?? Tak też trafiłam do ogrodowiska i......... wsiąkłam
Od kilku dni regularnie co wieczór przeglądam różne wątki w poszukiwaniu inspiracji. Nadziwić się nie mogę, co jeden ogród, to piękniejszy. Mam też kilka ulubionych, do których regularnie wracam i próbuję conieco skopiować do siebie. Jednak jakoś mi to nie wychodzi. Stąd moja prośba - spójrzcie proszę na zdjęcia, może podpowiecie mi jakie rośliny widzielibyście przy płocie od forntu. Działka ma prawie 12 arów, pas pod płotem to około 20 metrów. Po prawej domu stronie posadzone w zeszłym roku thuje Columna, posadziliśmy je, bo sąsiad ma takie same, ale już dorosłe - okołe 6-letnie (po lewej stronie naszego domu). Mam jakiś pomysł, zaczęłam już nawet kopać, ale wolałabym poznać najpierw Waszą opinię. Liczę na pomoc i nie ukrywam, że najbardziej na zdanie Szefowej
Pozdrawiam i życzę słońca w jutrzejszy dzień, a takie się podobno zapowiada