Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

ewakatowice 12:22, 19 wrz 2014

jazzy napisał(a)

Żywe przekupstwo ale cel uświęca środki Mój już nawet na to się nie nabiera

Najlepiej działa szantaż i przekupstwo
katiaxx 20:53, 19 wrz 2014

zaczęłam przekopywać trochę przód widłami, ale to męka straszna, po pierwsze to raczej nie ma sensu bo nie zdążę przekopać takiego kawałka żeby posiać trawę we wrześniu, a w X chyba za późno ?
glebogryzarka raczej nie przyjedzie bo mam mnóstwo kamieni no i ona mogłaby jeśli już jak zrobią schody i taras bo inaczej sensu nie ma
a ja wysiedzieć nie mogę.
macie wieści jaka ma być zima, jakieś przecieki czy góral co rzekł albo świstak poszedł już spać ?

ja dziś w sklepie za 4 zł ( w którym nie ma nic za 4 zł) usłyszałam że ma być śnieg w połowie października.
A w sklepie chciałam kupić takie kwadratowe naczynie niskie i dość płytkie żeby nasypać tam keramzytu potem ziemi i walnąć rojniki zwane sukulentami i to ma mi służyć za wazon z różą
naczynia były przeróżne ale płaskiego kwadratu ani jednego.
bo ja mam właśnie takie zasrane szczęście.
nawet w kwestii wazonu

katiaxx 21:04, 19 wrz 2014

http://www.pinterest.com/pin/325877723010431446/

nie wiem co jest w tych roślinkach ale jakoś mnie wzruszają
może w poprzednim wcieleniu byłam sukulentem - choć zawsze podejrzewałam że ruską bardziej
kosolka 21:25, 19 wrz 2014

No właśnie, słyszę wszędzie wkoło ze zaraz już zima przybędzie.. Skąd mają takie przekonanie? Nie mam pojęcia Ale w razie czego trza się spężać!! Trawę najpóźniej we wrześniu siać..
ewakatowice 21:32, 19 wrz 2014

katiaxx napisał(a)
http://www.pinterest.com/pin/325877723010431446/

nie wiem co jest w tych roślinkach ale jakoś mnie wzruszają
może w poprzednim wcieleniu byłam sukulentem - choć zawsze podejrzewałam że ruską bardziej

Ależ mnie rozweselasz swoimi postami
Ruską ? Twarda baba z ciebie/ czy zwyczajnie czapkę lubisz nosić?
Może podkochujesz się w p. Putinie?
Nawet się nie bardzo dziwię bo to człowiek wielu talentów a i ten kurek od gazu ma a to argument

Szopę będę miała z owych „kwiatków”
Jagodaa 21:33, 19 wrz 2014

Oj pechowcu, bidulko jedna

Ja w zeszłym roku bardzo późno siałam trawę. Przełom września i października. Długo kiełkowała, ale dała radę. Z październikiem różnie może być... tak, jak piszecie, Amerykanie przepowiadają już zimę, a zeszłoroczna prognoza im się sprawdziła. Oby tegoroczna nie! ja mam kupę roboty!
katiaxx 21:38, 19 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)

Ależ mnie rozweselasz swoimi postami
Ruską ? Twarda baba z ciebie/ czy zwyczajnie czapkę lubisz nosić?
Może podkochujesz się w p. Putinie?
Nawet się nie bardzo dziwię bo to człowiek wielu talentów a i ten kurek od gazu ma a to argument

Szopę będę miała z owych „kwiatków”

Ale będzie piękna ta szopa zazdroszczę
katiaxx 21:39, 19 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Oj pechowcu, bidulko jedna

Ja w zeszłym roku bardzo późno siałam trawę. Przełom września i października. Długo kiełkowała, ale dała radę. Z październikiem różnie może być... tak, jak piszecie, Amerykanie przepowiadają już zimę, a zeszłoroczna prognoza im się sprawdziła. Oby tegoroczna nie! ja mam kupę roboty!

Bo w tamtym roku późno przyszła zima i wszystko ładnie powschodziło, miałaś szczęście miejmy nadzieję że ta będzie podobna, w przeciwnym razie zleca się do mnie myszy z okolicy co do jednej.
kosolka 22:00, 19 wrz 2014

katiaxx napisał(a)

Bo w tamtym roku późno przyszła zima i wszystko ładnie powschodziło, miałaś szczęście miejmy nadzieję że ta będzie podobna, w przeciwnym razie zleca się do mnie myszy z okolicy co do jednej.

Nie wiem jak u Was, ale u nas jest taki przesąd ze jak podpadniesz ciężarnej to "będziesz miała myszy" To weź sobie lepiej przypomnij czy jakiejś brzuchatce w myśli nie nawyzywalas albo w kolejkę nie chciałaś wpuscic
jazzy 22:22, 19 wrz 2014

Co Wy już zimą straszycie? Mówili wczoraj w TVN że październik ciepły i słoneczny ma być I tego się trzymajmy
edit: http://www.pinterest.com/pin/331085010078823162/