Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

lojalna_ 20:47, 20 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
Mi się podoba druga opcja, jeśli mogę dodać swoje "podoba"
A geometryczne rabatki fajnie wyglądają z góry

Tak tak geometrycznie super tez tak lubie
aleksandra_g 21:01, 20 wrz 2014

ooo jeeeeny! ileż u Ciebie stron już nacykanych a mnie się gdzieś w oczy rzuciło, ze ty brzozy papierowe masz, ale nie mogę znaleźć fotki z bliska pokarzesz? ciekawa jestem jak wyglądają u Ciebie i kiedy je posadziłaś?
zaznaczam bo przecież inaczej nie da się być na bieżąco u Cie!
katiaxx 21:13, 20 wrz 2014

aleksandra_g napisał(a)
ooo jeeeeny! ileż u Ciebie stron już nacykanych a mnie się gdzieś w oczy rzuciło, ze ty brzozy papierowe masz, ale nie mogę znaleźć fotki z bliska pokarzesz? ciekawa jestem jak wyglądają u Ciebie i kiedy je posadziłaś?
zaznaczam bo przecież inaczej nie da się być na bieżąco u Cie!

mam brzozę papierową sztuk 1 , nie mam foty z bliska, szczerze mówiąc nie widziałam różnicy w szkółce miedzy papierową a doorenbos,( wmłodych okazach) cena ta sama ale papierowa bardziej mi się podoba w pokroju - bo taka chmurkowata, jakby bardziej ażurowa od doornebos.
fotę zrobię przy okazji, może jutro.
Moim zdaniem brzozy potrzebują czasu po posadzeniu, mam kilka brodawkowatych zwykłych, po posadzeniu długo nic nie było po nich widać , po 3 miesiącach już było widac że jednak częśc się nie przyjęła a to co się przyjęła - nie ruszyła z miejsca, podobnie ta papierowa, nie ruszyła ale nie zeszła na łono abrahama więc się cieszę bo myślę że ona tak się musi tu poczuć dobrze a od wiosny pójdzie jak wariatka
aleksandra_g 21:21, 20 wrz 2014

aha, a biała już jest? bo moja nie, ciekawa jestem kiedy będzie miała biały pień, nie ukrywam, że chciałabym już!

czekam na fotke
katiaxx 21:24, 20 wrz 2014

aleksandra_g napisał(a)
aha, a biała już jest? bo moja nie, ciekawa jestem kiedy będzie miała biały pień, nie ukrywam, że chciałabym już!

czekam na fotke

biała jest bo to dość spory okaz był zakupiony, chyba największe z moich drzewek, nie licząc klona którego usunęła koporaka pod moją pracą a ja wtachałam go do samochodu i przytuliłam wiosennie a teraz z mi się złoci i czerwienie z wdzięczności
jazzy 21:27, 20 wrz 2014

Jezde
Brzozy doorenbos - dwie sztuki chciałabym
Pokaż zdjęcie, pokaż
aleksandra_g 21:28, 20 wrz 2014

a widzisz, moje w sumie super wielkie nie jest więc nie pozostaje mi nic innego jak czekać

cacy klon! ;]
jazzy 21:29, 20 wrz 2014

katiaxx napisał(a)

...nie licząc klona którego usunęła koporaka pod moją pracą a ja wtachałam go do samochodu i przytuliłam wiosennie a teraz z mi się złoci i czerwienie z wdzięczności

Ładnie powiedziane
katiaxx 21:33, 20 wrz 2014

przewaliłam moją mini kupkę odpadów z przeznaczeniem na kompost, ja wiem że zabrałam się za kompost pod koniec sierpnia, może warstwy nie są takie jak trzeba ale za to zainwestowałam w biopon, przewaliłam tę moja małą gorącą kupkę (jakkolwiek to brzmi) ale śladów kompostu to jakoś nie widać, żeby choć kruszyn parę, od spodu paćka, potem to trawa to skorupka to por co przeleżał w lodówce, coś chyba robię nie tak ?
a może ta paćka od spodu jak wyschnie to będzie czarnym sypkim kompostem ?
dodam że mam to w słońcu, to czasem lekko podleję wężem w środku i nakrywam włókniną ale tylko na górze i byle jak żeby dopływ powietrza był.
Obecności żadnej z naniesionych dżdżownic nie odnotowano.

katiaxx 21:35, 20 wrz 2014

jazzy napisał(a)

Ładnie powiedziane

że koporka ? to taki zwykły klon, samosiejka, znajoma po fachu spojrzała na niego trzeźwym okiem i mruknęła coś pod nosem że jest kilka ładniejszych drzew. Ale jak ja mam go teraz życiu wyrwać ? może od góry go jakoś tylko poprzycinam czy coś takiego.