Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

katiaxx 10:12, 07 sie 2014

Kondzio napisał(a)
ty korzystasz z fachowców na ogrodowisku wiec ona tez chce ja tylko powiedziałem ze przez jakiś czas bedzie mieć pusto ja tez mam duzo traw ale nie na froncie

Ale Kondziu -masz zupełnie rację, pamiętam jak Dominika pisała na swoim wątku że trawy mają te wadę, ze widać je latem - wcześniej łyso i nawet w moich notatkach mam złotą myśl pt" sadzić trawy między roślinami, w tym zimozielonymi" .

No wiosną będzie lekka catastrophe ! ale planuję też cisy, przy ogrodzeniu - choiny kanadyjskie - może z waszą pomocą to jakoś się zgra

a może są trawy zimozielone ?

agatanowa 10:14, 07 sie 2014

katiaxx napisał(a)
...

są np. carex morrowii ice dance
sebek ją bardzo chwali
katiaxx 10:17, 07 sie 2014

kosolka napisał(a)

A moje stwierdzenie było jakoś tak bardzo kontrowersyjne? Tylko stwierdziłam fakt oczywisty. Ja przecież też słucham i za, i przeciw. A ostatecznie decyzję i tak trzeba podjąć samemu..
Pozdrawiam Katiu.

Kochana, luz, - nie było kontrowersyjnie, cieszę się że zaglądasz do mnie, przecież wiesz że wszelkie uwagi mile widziane, Kondzia tez zapraszam częściej
A Agatka to już w ogóle złota kobieta podrzuca mi tu takie fajne linki że nie muszę grzebać w sieci tylko elegancko mam podane na tacy, brakuje tylko ciasteczka i kawki ale to już sobie organizuję sama
agatanowa 10:17, 07 sie 2014

kosolka napisał(a)
...
Ja nie jestem przeciwnikiem trawek, pisałam u siebie, że na rabatę wzdłuż podjazdu wymyśliłam lawendę, trawki i róże - więc też sezonowe, i wciąz kombinuję, czym je "uzielenić" na jesień/zimę. Trawki chcę też na moją bylinowo-różaną. I byc może dam na hortensjową....

bukszpanami, cisami, tują danicą
katiaxx 10:19, 07 sie 2014

kosolka napisał(a)

Ja nie jestem przeciwnikiem trawek, pisałam u siebie, że na rabatę wzdłuż podjazdu wymyśliłam lawendę, trawki i róże -

Będzie cudnie, wiesz że ja jestem zwolennikiem zasady " 4 gatunki na rabacie "
kosolka 10:19, 07 sie 2014

Ha! I tu znów sie przyznam - ze danicy nie znałam A jaka fajna! I juz mi się coś kulistego spodobało Zapisuję.
Kondzio 10:22, 07 sie 2014

katiaxx napisał(a)

Ale Kondziu -masz zupełnie rację, pamiętam jak Dominika pisała na swoim wątku że trawy mają te wadę, ze widać je latem - wcześniej łyso i nawet w moich notatkach mam złotą myśl pt" sadzić trawy między roślinami, w tym zimozielonymi" .

No wiosną będzie lekka catastrophe ! ale planuję też cisy, przy ogrodzeniu - choiny kanadyjskie - może z waszą pomocą to jakoś się zgra

tak sa dam ci przykład na zdjęciu i puźniej usunę

carex frosted curls

Tej nie pamietam ale to tez cerex ta brązowa wyglądającą jak uschnięte
katiaxx 10:26, 07 sie 2014

Dziękuję Kondziu, wciągnę na listę te cuda (piękny ogród)
Kondzio 10:27, 07 sie 2014

katiaxx napisał(a)
Dziękuję Kondziu, wciągnę na listę te cuda (piękny ogród)
dzieki
kosolka 10:41, 07 sie 2014

A ja bym chciała tą Twoją rozplenicę kwitnącą zobaczyc! Tak nad nią stałam w tym CO...