Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

Kasya 16:03, 06 sie 2014

A od Ciepłuchy nie wysyłają roslin ?
znalazlam takie zdjecie cunningham white..ciekawe ile ma lat
Bogdzia 21:31, 06 sie 2014

Piękne okazy ale skąd wiadomo ze to ten gatunek? Ciepłucha nie ma sprzedazy wysyłkowej ale jego rh sprzedają niektóre sklepy internetowe np Pracownia ogrodnicza Multifiorii.
Kasya 21:47, 06 sie 2014

Zdjęcie było opisane jako CW
katiaxx 22:16, 06 sie 2014

Okaz imponujący, nie wiedziałam, że różaneczniki moga być takich rozmiarów, chyba nie u nas ?
katiaxx 22:17, 06 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Piękne okazy ale skąd wiadomo ze to ten gatunek? Ciepłucha nie ma sprzedazy wysyłkowej ale jego rh sprzedają niektóre sklepy internetowe np Pracownia ogrodnicza Multifiorii.

Dziękuję Bogdziu, Ciepłucha właśnie nie ma wysyłakowej sprzedaży.

agatanowa 09:23, 07 sie 2014

No to już jest drzewo, nie krzak. I raczej nie u nas, w RP. Do Ciepłuchy, jesli kto może, warto się wybrać i zamówić krzewy z wyprzedaży (tak doradzała Bogdzia i to się w 100% sprawdziło). Ja tak zrobiłam, duże okazy można dostać w sensownej cenie, wcale nie bardzo "lewe" A samochodem oni sami już przywiozą, jak się uda, to za darmo - mi się udało, bo do LM niedaleko dostarczają (i pewnie szkółek okolicznych również).
Tak jak Bogdzia pisze: Multiflori i oczarjk.pl prowadzą sprzedaż okazów od Ciepłuchy (zresztą u niego na stronce podane są do nich linki, chyba Katiaxx już Ci je kiedyś wklejałam )
Iwk4 09:30, 07 sie 2014

Ostatnio rozmawiałam z moją siostrą, która blisko granicy holenderskiej mieszka i na działce ma Rh piętnastoletnie. Ostatnio stwierdziła, że chyba go wytnie, bo rozrasta się niemiłosiernie i miejsca brak. A jak go przycięła, to dalej jeszcze się bardziej rozrastał.
katiaxx 09:36, 07 sie 2014

zamówię zaraz - teraz może album novum, jestem jakaś w rozkroku, tu chciałabym coś robić, tu mi się wydaje że bez sensu bo koncepcje ciągle mi się zmieniają, katastrofa. Do tej pory nie mam ani schodów wejściowych ani tarasu za które na razie "robią" palety. Taka elegancja Francja oraz garden design modern.
To co mi się podoba kosztuje fortunę - można inaczej w sensie samemu ale mąż daru majsterkowania nie posiada. Jak wzywam fachowca i mówię że to czy to, ten przewraca oczami i mówi : "pani, tak się u nas nie robi" jak wzywam innego i ten mówi że ok, że to nic że wydziwianie, że przecież trzeba się uczyć, rozwijać a potem przedstawia mi taką wycenę, że marmury bym za to walnęła
no tak czy siak, wczoraj przyszła płyta tarasowa z której będą schody, - panowie mają wolny termin dopiero po 15 września, muszę czekać ale przynajmniej mam materiały.
No i jakoś nie mogę się zebrać, bo gdybym ten taras miała to mogę i placyk zrobić i płyty wyłożyć alejkowe a potem jakoś do tej "architektury" się odnieść.
Co sądzicie o ogrodach w 90 % trawiastych myślę o takim przodzie

naoglądałam się

http://www.pinterest.com/olarosoli/ogr%C3%B3d/

prawda że piękne ?
generalnie chciałabym w tę stronę iść ale to nie będzie łatwe ....

Kondzio 09:41, 07 sie 2014

Pewnie ze pieknie tylko pamiętaj ze wiosna bedziesz mieć pusto a ogrod frontowy powinien być wizytówka
kosolka 09:48, 07 sie 2014

katiaxx napisał(a)

Co sądzicie o ogrodach w 90 % trawiastych myślę o takim przodzie

naoglądałam się

http://www.pinterest.com/olarosoli/ogr%C3%B3d/

prawda że piękne ?
generalnie chciałabym w tę stronę iść ale to nie będzie łatwe ....

Katia, każdy będzie Ci radził wg swoich upodobań. Dla mnie już 50% to byłoby duzo