Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

agatanowa 09:51, 07 sie 2014

Katia, Ty się nie przejmuj, bo posiwiejesz od tego, fachowcy to trudna materia...
A kierunek, który Ci się podoba - piękny jest, romatyczny taki, zwiewny, pasuje do stylu domu?

Kondzio 09:52, 07 sie 2014

Kondzio 09:54, 07 sie 2014

kosolka 09:58, 07 sie 2014

Ale my Kondziu nie miałyśmy nic złego na myśli Nie jeden raz wymieniałyśmy z Katią uwagi.
Kondzio 10:00, 07 sie 2014

kosolka napisał(a)
Ale my Kondziu nie miałyśmy nic złego na myśli Nie jeden raz wymieniałyśmy z Katią uwagi.
acha to ok juz sie nie wtrącam
katiaxx 10:00, 07 sie 2014

kosolka napisał(a)

Katia, każdy będzie Ci radził wg swoich upodobań. Dla mnie już 50% to byłoby duzo

no pewnie, na to liczę , wysłuchać za i przeciw, wiem Olu że Ty wolisz ogród kwietny które mnie też się podobają ale nie można mieć wszystkiego i na coś trzeba się zdecydować
Tak jak Ty nie jesteś przekonana do końca do traw i kulek tak ja do hortensji, szczerze mówiąc wolę kaliny, z tymi hortensjami u mnie to tak pół na pół, pewnie coś się pojawi ale trochę nie przekonuje mnie aż taka obfitość kwiecia wole chyba drobniejsze kwiecie
Różaneczniki które teraz sadzę, też są aż ciężkie od kwiatów ale ich zaletą sa tez liście, ciemnozielone, błyszczące i zimozielone, czego chcieć więcej ? to jest to co mi się w nich podoba najbardziej, dla mnie kwiat jest dodatkiem.
Ostatnio odkryłam u Gosi Malkul werbenę patagońską , weszła na moją listę
ładnie wygląda np. ze stipą
Gosiowa patagonka

katiaxx 10:06, 07 sie 2014

agatanowa napisał(a)
Katia, Ty się nie przejmuj, bo posiwiejesz od tego, fachowcy to trudna materia...
A kierunek, który Ci się podoba - piękny jest, romatyczny taki, zwiewny, pasuje do stylu domu?

od bidy ... może bardziej do wnętrza niż elewacji ( której zresztą też jeszcze nie ma ) ale będzie biała więc nie wiele się zmieni.
Natomiast mam okna - ja je nazywam sraczkowatymi - inni "złotym dębem" , (przepraszam posiadaczy) i b. żałuję nie zrobiłam jasno-szarych albo grafitowych ale pomyślałam że moda przychodzi odchodzi a złoty dąb zostaje.

No trudno - jakoś muszę z tym żyć
agatanowa 10:07, 07 sie 2014

katiaxx napisał(a)

od bidy ... może bardziej do wnętrza niż elewacji ( której zresztą też jeszcze nie ma ) ale będzie biała więc nie wiele się zmieni.
Natomiast mam okna - ja je nazywam sraczkowatymi - inni "złotym dębem" , (przepraszam posiadaczy) i b. żałuję nie zrobiłam jasno-szarych albo grafitowych ale pomyślałam że moda przychodzi odchodzi a złoty dąb zostaje.

No trudno - jakoś muszę z tym żyć

dobrze sobie pomyślałaś
agatanowa 10:09, 07 sie 2014

katiaxx napisał(a)
..
Ostatnio odkryłam u Gosi Malkul werbenę patagońską , weszła na moją listę
ładnie wygląda np. ze stipą
Gosiowa patagonka

Kochana i do tego wysiewa się jak szalona, Mała Mi tu pisze: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2740
kosolka 10:12, 07 sie 2014

Różaneczniki ja też lubię bardzo! A tą werbenę to chciałabyś z trawkami na froncie? I co jeszcze? Żeby nie było pusto i niezbyt ciekawie zimą, tak jak napisał Kondziu?
Ja nie jestem przeciwnikiem trawek, pisałam u siebie, że na rabatę wzdłuż podjazdu wymyśliłam lawendę, trawki i róże - więc też sezonowe, i wciąz kombinuję, czym je "uzielenić" na jesień/zimę. Trawki chcę też na moją bylinowo-różaną. I byc może dam na hortensjową.
A moje stwierdzenie było jakoś tak bardzo kontrowersyjne? Tylko stwierdziłam fakt oczywisty. Ja przecież też słucham i za, i przeciw. A ostatecznie decyzję i tak trzeba podjąć samemu..
Pozdrawiam Katiu.