Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

katiaxx 13:28, 04 sie 2014

teraz to moje jest - pozwalałam
kosolka 13:38, 04 sie 2014

ee.. i tak mi nie idzie
agatanowa 15:05, 04 sie 2014

Katiaxx, Kasiu (?), jeszcze wiem, ze szukasz białych odmian, oto one, skopiowałam od Bogdzi:

"
Bogdzia napisał(a)

To prawda ze Cunninghams jest wytrzymały ale ja za nim nie przepadam głownie przez to ze częściowo kwitnie jesienią a na wiosnę w tych miejscach ma sane liście i druga jego wada jest to że nigdy nie zakwita wszystkimi pączkami, częsc z nich nie rozwija się w kwiaty, Wole inne odmiany biale np Perer Tigerstedt lub Album Novum czy Eskimo. Nowej Zembli listki są pofalowane to cecha odmianowa. Miłego dnia Mariusz.
"
agatanowa 15:07, 04 sie 2014

katiaxx napisał(a)
to mój pierwszy różanecznik, moja duma te jasne przyrosty to za mojej kadencji choć posadziłam go w miejscu gdzie ziemia jest bardzo zbita i wydaje mi się że stoi w niej woda, roślina czuje się b. dobrze przynajmniej na razie, ale i tak będzie przeniesiona

ale ładny, zdrowy
katiaxx 15:16, 04 sie 2014

agatanowa napisał(a)

ale ładny, zdrowy

no... mój Ci on dmucham huham i śpiewam kołysanki

Dziękuję agatko za pamięć o moich białych różanecznikach, Myślałam o album novum więc jak trafię to też będzie
agatanowa 18:53, 04 sie 2014

i jeszcze coś takiego:

"Bogdzia napisał(a)

Agatko oczywiście cytuj ile chcesz i gdzie chcesz ale muszę Ci powiedziec ze CW tworzy najbardziej ładny gęsty krzak. Zastrzezenia dotyczą tylko kwitnienia. Te pozostałe sa wyższe i nie tworza takiej kulki jak CW więc Cw ma wielu zwolenników bo osoby którym zależy na zwartości krzewu wybieraja własnie jego."
ewakatowice 19:17, 04 sie 2014

ciasto oj bardzo smaczne!
Jak się czuje pacjent?

Trawnik wygląda przepięknie!!!
katiaxx 09:07, 05 sie 2014

Ewuś, pacjent wczoraj został totalnie zalany przez nawałnicę, dziś zaspałam do pracy więc nie miałam czasu rano zerknąć czy woda zeszła, nie jest tam gliniasto i woda nie powinna stać ale rzadko pada aż tak, deszcz, grad, pioruny, wiatr, potem deszcz pioruny,grzmoty. Może i to dobrze bryła korzeniowa dobrze się namoczy, ważne żeby w wodzie nie stał.
Za to moje rozplenice nie są fontannowe ale widać bazie z okna, uwielbiam tę roślinę, na przód kupię chyba z 10
katiaxx 09:08, 05 sie 2014

agatanowa napisał(a)
i jeszcze coś takiego:

"Bogdzia napisał(a)

Agatko oczywiście cytuj ile chcesz i gdzie chcesz ale muszę Ci powiedziec ze CW tworzy najbardziej ładny gęsty krzak. Zastrzezenia dotyczą tylko kwitnienia. Te pozostałe sa wyższe i nie tworza takiej kulki jak CW więc Cw ma wielu zwolenników bo osoby którym zależy na zwartości krzewu wybieraja własnie jego."

Dziękuję , wczoraj nie mogłam poczytać, bo nie miałam netu.
Krakus 13:31, 05 sie 2014

kosolka napisał(a)
Pozwolisz Krakus że sobie skopiuję?

jak pisałem sam to skopiowałem z ogrodowiska więc nie roszcze sobie do tego spraw i otwarcie komunikuje o źródle pochodzenia a na dysk kopiuje bo łatwiej później szukać niż po stronach w wątku