Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

ewakatowice 11:22, 18 sie 2014

Chyba wazne jest również abyś połączyła nawierzchnie z elewacją domu,z czego taraz, jakie tynki ...
Aby całość była spójna… ale wiesz ja tak myślę głośno i zaznaczam, że się ani troszkę nie znam
katiaxx 11:34, 18 sie 2014

Ewuś, bardzo Ci dziękuję, jestem w pracy a przed 20-tym mam młyn więc tak na szybciutko tylko napiszę co mi przychodzi od razu do głowy.
Nie mogę przenieść wiaty/szopy bo wiata ma być docelowo na samochód więc musi być do niej dojazd - chciałam wiatę połączyć z domkiem na narzędzia/szopą i miejscem na drewno żeby nie mnożyć obiektów.
Na rysunku poniżej zaznaczyłam mój widok z okna salonowego - czyli najbardziej reprezentatywne miejsce w ogrodzie - będę na nie stale patrzeć z okna dlatego wahałam się czy tam umieszczać placyk, oczywiście placyk też jest ładny ale czy nie będzie za daleko ? chciałam tam może miejsce na ognisko/ na grilla (bez budowania grilla) - i nie wiem czy do obsł. kateringowej nie będzie mi za daleko do latania ze szklankami etc. Na placyku będą płyty w kamyczkach ale nie chce się teraz wdawać w szczegóły, do tego dojdę potem

ale bardzo mi się podoba pkt 8 - wykorzystam go, już mam go przed oczami

Dziękuję, jesteś Kochana będę nad tym myśleć wieczorkiem w domu.

katiaxx 11:38, 18 sie 2014

ewakatowice napisał(a)
Chyba wazne jest również abyś połączyła nawierzchnie z elewacją domu,z czego taraz, jakie tynki ...
Aby całość była spójna… ale wiesz ja tak myślę głośno i zaznaczam, że się ani troszkę nie znam

Dom jest w kolorystyce elewacja biała; okna "złoty dąb" (niestety) drzwi antracyt, ogrodzenie antracyt, dach czarny/antracyt, donice białe, podmurówka, jasno szara, płyty betonowe do stąpania . Generalnie - biało/czarno/antracytowo.
Ewa, cieszę się że Ci się chce, myśl głośno jak najwięcej, wszystko wezmę pod uwagę.
katiaxx 11:54, 18 sie 2014

dodam że to oczko to bym chciała w stylu Marty z Ogrodu pd trzema dębami

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4039-ogrod-pod-trzema-debami?page=43

chyba ze to jakiś kosmiczny koszt

ten ogród bardzo mi się podoba
malkul 11:56, 18 sie 2014

na razie oczko- w stylu Marty z Ogrodu pd trzema dębami - tylko i wyłącznie jest najcudniejsze
malkul 13:22, 19 sie 2014

my jak rozmyslalismy na d tym gdzie dac altane iognisko to tez myslałam że za daleko by biegac z żarelkiem ale przeważyło to aby było z dala od ludzkich oczu i uszu i aby nwei pwoielało roli tarasu zaraz przy domu
katiaxx 14:17, 19 sie 2014

dzięki Gosiu, przemyślę to, tymczasem wklejam link zamieszczony (zresztą przez Ciebie ) na innym wątku z wodą , żeby potem w spokoju popatrzeć i żeby mi nie umknęło.

strakke waterpartij

nicol21 18:10, 19 sie 2014

No no, też kompostownik będziesz mieć. Dobrze, bo to dobra rzecz. Fajnie że podajecie co można zrobić użytecznego z chwasta - czyli wywar ze skrzypu!
Macham prawie wieczorową porą.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ewakatowice 18:10, 19 sie 2014

Weź również pod uwagę jeszcze jeden fakt. Jak rozpalisz to aby zapach ogniska do domu się nie pchał
Gosia słusznie zauważyła aby zwrócić uwagę że taras miejsce relaksu, wypoczynku a miejsce grillowe to dwie różne funkcje.
gusiarz 19:37, 19 sie 2014

Sadź hakone, bo to piękna i bezproblemowa trawa. Niestety jesienią szybko przymrozki ją wysuszają, ale mnie nawet podsuszona się podoba i ścinam ją dopiero wiosną.