Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 14:18, 15 sty 2016

Meble ogrodowe sobie oglądam

To fajne

http://www.mebleteak.pl/glowna/16-lawka-classic-120-cm.html

i to mi się podoba
http://www.mebleteak.pl/glowna/57-krzeslo-classic.html

a cena nawet, nawet...
Trzeba eMa urabiać
Anda 14:23, 15 sty 2016

Mam podobna lawke i wiesz co, bez poduszek twarda. Mam tez lawke, gdzie siedzisko jest takie bardziej wklesle, polokragle i jest wygodna nawet bez poduszek.

Takie krzeselka sa bardzo praktyczne

Co do mszyc na rugosach, to nie ma sie czego bac. Jesli w ogrodzie masz ptaki i biedronki, to Ci wszystkie mszyce w mig zjedza.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasia_w 14:27, 15 sty 2016

Hej Anda
Cóż to za moda z tymi nowymi avatarami, normalnie ludzi nie poznaję...
Dobrze że mówisz o ławce, czyli patrzeć żeby siedzisko było wklęsłe. Nie chce mi się chować poduszek na deszcz, przewiduję ławkę bezpoduszkową.

O takim wklęśnięciu myślisz http://www.mebleteak.pl/glowna/47-lawaka-chungky-.html?
W ogrodzie w tym roku priorytetem są wygodne siedziska. Do tej pory nie było za bardzo na czym wygodnie przysiąść, więc atmosfera sprzyjała zasuwaniu ponad miarę

Ptaków nie mam za bardzo, bo kota mam...
W każdym razie zgłębiam literaturę fachową dot. "dzikich" róż
Anda 14:34, 15 sty 2016

kasia_w napisał(a)
Hej Anda
Cóż to za moda z tymi nowymi avatarami, normalnie ludzi nie poznaję...

Heh, no na mnie ta moda tez przeszla

kasia_w napisał(a)

Dobrze że mówisz o ławce, czyli patrzeć żeby siedzisko było wklęsłe. Nie chce mi się chować poduszek na deszcz, przewiduję ławkę bezpoduszkową.

O takim wklęśnięciu myślisz http://www.mebleteak.pl/glowna/47-lawaka-chungky-.html?
W ogrodzie w tym roku priorytetem są wygodne siedziska. Do tej pory nie było za bardzo na czym wygodnie przysiąść, więc atmosfera sprzyjała zasuwaniu ponad miarę

Dokladnie takie jak w linku - piekna lawka

kasia_w napisał(a)

Ptaków nie mam za bardzo, bo kota mam...
W każdym razie zgłębiam literaturę fachową dot. "dzikich" róż

Czyli biedronki i inne owady mszycozerne. Stawiaj hoteliki dla owadow i sadz bylinki, ktore lubia te owady Wg mnie mszyce to naprawde maly problem.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasia_w 14:37, 15 sty 2016

Anda napisał(a)

Heh, no na mnie ta moda tez przeszla

Dokladnie takie jak w linku - piekna lawka

Czyli biedronki i inne owady mszycozerne. Stawiaj hoteliki dla owadow i sadz bylinki, ktore lubia te owady Wg mnie mszyce to naprawde maly problem.

a rozłogi rugosy? Powiedz, sadizłabyś ją przy tak małym ogródku. To jest oczywiście za płotem miejsce, przy drodze. kusi mnie taki oryginalny żywopłot
Anda 14:44, 15 sty 2016

kasia_w napisał(a)

a rozłogi rugosy? Powiedz, sadizłabyś ją przy tak małym ogródku. To jest oczywiście za płotem miejsce, przy drodze. kusi mnie taki oryginalny żywopłot

Rozlogi... Hmm... Nie balabym sie ich przejscia do wlasnego ogrodu, bo przeciesz wyrwac, wyciac zawsze mozna. Az tak szybko nie rosna i mialabym na nie oko. Balabym sie ewentualnie ich przechodzenia na teren sasiadow, albo na teren miasta. Wybralabym na pewno odmiany niskie, gora do 1m wysokosci. Jak tam blisko jest do chodnika? Czy przechodnie beda sie o nie zaczepiac?
kasia_w 14:56, 15 sty 2016

he he o jakim chodniku mówisz ja w pl mieszkam tutaj jest droga polna bo to przecież aż 1 km od granic miasta . Droga jest w planach na nie wiem kiedy bo miała być rok temu. ale chodnika nie planują
Anda 16:02, 15 sty 2016

kasia_w napisał(a)
he he o jakim chodniku mówisz ja w pl mieszkam tutaj jest droga polna bo to przecież aż 1 km od granic miasta . Droga jest w planach na nie wiem kiedy bo miała być rok temu. ale chodnika nie planują

To juz o przechodniow sie bac nie musisz

Mazan 16:43, 15 sty 2016

Może o przechodniów nie, ale o sąsiada za drogą i jego opinię tak. Swoje rugosy zostawiłem w kącie ogrodu i teraz mam problem z ich usunięciem. Pojawiają się 'ni stąd ni z owąd' nawet na środku grządki z jagodami, gdzie ziemię usunąłem do głębokości 80 cm. Nie mówię o tych za ogrodzeniem - zajęły ok 20 m2.

Pozdrawiam
kasia_w 10:54, 16 sty 2016

Mazan dziekuje za rzeczowy głos. Czyli jednak nie....