Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 12:16, 14 maj 2016

Katkak napisał(a)
Kasia cudne te kociołki z kilkowymi tujami i ta skrzynia ze stokrotkami też klimatyczna bardzo .

Małgosia. Kasia
Skrzynki są dwie. Jedna na pomidory, druga na stokrotki.
Wrocławskie śródmiejskie śmietniki są bogate w skarby Ta pomidorowa skrzynia ze śmietnika oczywiście, ta stokrotkowa od teściowej, uratowana przed spaleniem.

Wyjątkowo obfity śmietnik mam w podwórzu sąsiedniej kamienicy w pracy. Swoją drogą nasze wspaniałe miasto jest piękne od frontu niczym wieś potiomkinowska.
Fronty kamienic z mieszkaniami komunalnymi pięknie odrestaurowano. Ale w podwórza chyba nikt nie zajrzał. Obraz nędzy i rozpaczy. Klepisko błotne i dzieciaki bawiące się dosłownie na śmietniku, tym, co tam znajdą ;(

Czasem te dzieci dostaną się cichaczem na podwórze naszej kamienicy, która jest swoistą enklawą luksusu. Podwórze jest oczywiście zamykane całą dobę przed lokalsami (to okropne, ale niestety konieczne). Dzieci na tym naszym wypasionym podwórku, na którym jest nawet mini ogród, czują się chyba tak, jak ja niegdyś w RFN. Krzyczą, rozrabiają i rozglądają się co by tu zwinąć... strasznie smutno patrzeć na to z okna

Ech, rozgadałam się nie na temat
kasia_w 12:18, 14 maj 2016

Mixtoorka napisał(a)
Kasiu u Ciebie to inna strefa klimatyczna, chyba zwrotnikowa już Pięknie wszystko rośnie, super ten różowy Clematis! Cudnie wszędzie.

Ten dzwoneczkowy? włochaty? To Clematis Purple dream
kasia_w 12:19, 14 maj 2016

Lamaze napisał(a)
fajne te czosnki. Muszę na przyszły rok popełnić.

Koniecznie! są magiczne, Purple sensation mają niesamowicie głęboki kolor. Mam jeszcze giganteusy i Krzysztofy, których nie mogę się doczekać
kasia_w 12:20, 14 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Znakomicie że munstead wood zamówiłaś, nie ma piękniejszej małej rózy w tym kolorze!

Zachwyciły mnie Twoje orliki
Fajnie thuje przed wejściem wyglądają

Tak sie cieszę Pamiętam Marzenko kwiat MW, który podarowałaś mi w zeszłym roku. tuje muszę podsadzić czymś kolorowym ,może million bells?
kasia_w 12:22, 14 maj 2016

Zagajanka napisał(a)

A nie mowilam?
Ciesze, sie ze udalo ja kupic. Wiesz - zawsze jest jeszcze we Wroclawiu BK z rozami od Austina. Mogli MW tam miec. Tyle ze to kawalek od Ciebie.

Znając moją czasowość, pewnie jesien prędzej by nadeszła, niż ja pojawiłabym sie w BK. Ostatnio przez internet nie kupuję tylko jedzenia. No i niektórych roślin
Kuba 12:27, 14 maj 2016

prawdziwy opis wrocławskich kamienic
30 lat temu uwielbiałam wakacje u rodziny we Wrocławiu, dzwonek tramwajów i hałas ciężarówek, i klatka schodowa której brzydziłam się dotknąć.

MW cieszy się zasłużoną popularnością na forum, ale właśnie uzmysłowiłam sobie że zapomniałam na swoją popatrzeć czy w ogóle żyje
kasia_w 12:33, 14 maj 2016

Kuba napisał(a)
prawdziwy opis wrocławskich kamienic
30 lat temu uwielbiałam wakacje u rodziny we Wrocławiu, dzwonek tramwajów i hałas ciężarówek, i klatka schodowa której brzydziłam się dotknąć.

MW cieszy się zasłużoną popularnością na forum, ale właśnie uzmysłowiłam sobie że zapomniałam na swoją popatrzeć czy w ogóle żyje

No właśnie, nie wspomniałam o klatkach, których miasto także nie dotknęło swą czarodziejską różdżką, picującą elewacje.
Donia72 15:57, 14 maj 2016

Kasiu, kota masz szkolonego, nie chodzi po rabatach i trawniku, tylko ładnie po obrzeżu
lorka 17:22, 14 maj 2016

Kasia Gratki na 400!!
orlikowo!
Donia72 18:42, 14 maj 2016

To i ja się dołączę do gratek i też orlikowo