Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 11:19, 04 lip 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Kasiu skoro taki tytuł wątku to rozumiem że on taki jest, więc gdzie ty mieścisz te wszystkie rabaty , cudowne połączenie mikołajka z czosnkami, rutewka także super wygląda, pozdrawiam

Ogród jest naprawdę mały, działka ma 460 m2, na tym połówka bliźniaka. I duuuużo roślin.
Mokołajek ładny ale mocno zastanawiam się nad wyeliminowaniem go, straszliwie się rozsiewa, plewiłam siewki całą wiosnę
kasia_w 11:21, 04 lip 2016

malkul napisał(a)
Boże Kasiu!!! dawno nei zaglądałam - przyznaję się bez bicia. ale tym samy jestem w niezłym szoku jak u ciebie wypiękniało, wybujało, jakie masz tu cudne zestawinia, wszystko piękne , zdrowe, różowe przetaczniki bajeczne (jesteś w stanie zmierzyć wysokość? od kiedy kwitną dokładnie?)

główkowate z mikołajami też niesamowite.

wspaniałe połączenia. wracam jeszcze raz do oglądania bo sprawiło mi to ogromną przyjemność.

W sumie to różyczka nie omija szerokim łukiem bo nie lubię róż ale jesteś drugim ogrodem na forum gdzie mi się podobają bo są fajnei zestawione. u makkasi jeszcze też róże lubię bardzo

Malkulku dziękuję za przemiłe słowa Przetaczniki maj 40-50 cm, już powoli kończą. Kwitną od jakiś 3 tygodni.
Może Ty różyczki drobnokwiatowe lubisz po prostu? Wg mnie u Ciebie pięknie by wyglądały łany różyczkowego kwiecia
Anda 12:04, 04 lip 2016

Ślicznie masz, różowa rabata piękna. Rutewka bardzo mi sie podoba, jest taka delikatna.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasia_w 17:26, 05 lip 2016

tak rutewka ma wielki urok
kasia_w 17:27, 05 lip 2016

Ogród ogrodem, ale to natura tworzy najpiękniejsze kompozycje.
Uczę się od najlepszych

kasia_w 17:28, 05 lip 2016

aga_pe 17:38, 05 lip 2016

Kasia, pokaż jaka jest sadzonka hakone, którą kupowałaś
kasia_w 17:40, 05 lip 2016

mam w aucie, siedzę jeszcze w pracy, potem może. Ale to dosłowni parę ździebełek
aga_pe 17:42, 05 lip 2016

U Stefana wiosną kupowałam po 7 ( chyba ), ale można było jeszcze podzielić
kasia_w 18:03, 05 lip 2016

Poproszę chętnych o opinię w sprawie projektu pergoli, na szybko wykonanego po godzinach

Chodzi o zakrycie się przed zaglądającymi w talerz sąsiadami. Stół pójdzie w to osłonięte miejsce. Albo jakaś sofka? jeszcze nie wiem.
Pergola bez zadaszenia, ewentualnie żagiel, ale taras jest od północy, więc raczej lubimy na nim słońce.

Nr 3 mój ulubiony ale- po pierwsze nie za bardzo zasłania, po drugie nie pasuje do balkonu...

wariant 1

wariant 2

wariant 3