Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

MAD 09:55, 31 maj 2016

malgorzata_s napisał(a)
Gąsienic współczuję, ogród podziwiam i czekam na rabatę lawendową.

Dziękuję. Przyznaję, że też czekam na kwitnienie lawendy. Po totalnym wiosennym goleniu - dosłownie na zero - pieknie sie zagęściła. A juz ja chciałam wywalac bo masakryczna wiosną była.
MAD 09:56, 31 maj 2016

anbu napisał(a)
Magda Ambrowce maja teraz żółte/seledynowe listki?
Bo tak to trochę wygląda na tle soczystej zieleni cisów

Nie, coś im dolega. Mam nadzieję, że to po przesuszeniu w zeszłe lato. Albo wiosną. W każdym razie dbam o nie i mam nadzieję, że to zauważą.
MAD 09:57, 31 maj 2016

lindsay80 napisał(a)
Śliczny buczek, jestem pełna podziwu, że go do osobówki zapakowałaś, ja już jednego mam, a jeszcze by się ze dwa przydały. Może pokażesz jak go posadziłaś?

Napisz ile kosztował, tak dla orientacji.

Buk rośnie przed domem. Tam jeszcze jest mało fotogenicznie,więc ze zdjęciami jeszcze się wstrzymam.
MAD 10:02, 31 maj 2016

Konieczki napisał(a)
O ja mam też te gąsieniczki - już po raz drugi mi atakują różę parkową popsikałam najpierw HT ale zero efektu więc poszła chemią jaką miałam w domu (fastac tylko to mam ale na sąsące jest więc popsikałam)

Ja w domu niewiele oprysków mam. Do tej pory praktycznie nie musiałam niczym pryskać. Jedyne co wygrzebałam to Mospilan. Zobaczymy.
Kacha123 10:04, 31 maj 2016

Piękny buk! Pokazałam moim jak mają wyglądać, bo bidy straszne po zeszłorocznej zdobniczce
Piękna "rocznicowa" rabata - och i ach!
anbu 10:08, 31 maj 2016

Magda z czym masz zamiar buka skomponować, uchyl rąbka tajemnicy
Donia72 11:12, 31 maj 2016

MAD napisał(a)

Psiknęłam wieczorem tym co miałam. Czyli Mospilanem. Ale jak będe miała ganiac na około tych róz przez cały sezon i non stop czymś pryskać to chyba skończy się ta miłośc szybciej niż się zaczeła.

Moja miłość do roślin kończy się z chwilą jak za bardzo rozpanoszy się na rabacie i wszędzie przełazi. Tak skończyło się z tawliną i tak skończy się z mahonią
MAD 11:48, 31 maj 2016

Kacha123 napisał(a)
Piękny buk! Pokazałam moim jak mają wyglądać, bo bidy straszne po zeszłorocznej zdobniczce
Piękna "rocznicowa" rabata - och i ach!

Dzięki.

Też muszę moje buki prysnąć przeciw zdobniczce bo coś tam na penduli mi sie pojawiło. Obcięłam porażone gałązki i na razie spokój. Ale Mospilan pójdzie w ruch jak nic. Podobno buki są często przez zdobniczkę atakowane.
MAD 11:50, 31 maj 2016

anbu napisał(a)
Magda z czym masz zamiar buka skomponować, uchyl rąbka tajemnicy

Najchętniej z ogrodzeniem frontowym... Bez niego za bardzo sobie na froncie nie poszaleję. Ale w okolicy buka będzie zywopłot cisowy, obwódka i kulki buksowe, lawenda, rozplenica, może róża. Zobaczymy.
MAD 11:53, 31 maj 2016

Donia72 napisał(a)

Moja miłość do roślin kończy się z chwilą jak za bardzo rozpanoszy się na rabacie i wszędzie przełazi. Tak skończyło się z tawliną i tak skończy się z mahonią

Tawlina tak strasznie mi się podoba. Mówisz, że bardzo ekspansywna jest? To chyba jednak sobie ją odpuszczę. Wiem, że wszelkie ograniczniki na dłuższa metę sie nie sprawdzają...