Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

Donia72 12:10, 31 maj 2016

MAD napisał(a)

Tawlina tak strasznie mi się podoba. Mówisz, że bardzo ekspansywna jest? To chyba jednak sobie ją odpuszczę. Wiem, że wszelkie ograniczniki na dłuższa metę sie nie sprawdzają...

Bardzo ekspansywnachyba, że u mnie tak rosła, jak wariatka jakaśJa miałam taką zwykłą tawlinę, pięknie kwitła, przebarwiała się. Wykopaliśmy ją w tamtym roku i widzę, że znowu wylazła. Ona puszcza takie kłącza. Chyba, że wsadzisz ją w donicy w ziemię i wtedy ograniczysz jej rozrost.
U mnie taka była , przyciągała dużo owadów

Madzenka 19:37, 01 cze 2016

Moje ambrowce tez są limonkowe, takie chyba są wiosną.
MAD 21:51, 01 cze 2016

Donia72 napisał(a)

Bardzo ekspansywnachyba, że u mnie tak rosła, jak wariatka jakaśJa miałam taką zwykłą tawlinę, pięknie kwitła, przebarwiała się. Wykopaliśmy ją w tamtym roku i widzę, że znowu wylazła. Ona puszcza takie kłącza. Chyba, że wsadzisz ją w donicy w ziemię i wtedy ograniczysz jej rozrost.
U mnie taka była , przyciągała dużo owadów

Mi się bardzo podoba ta pomarańczowa 'sem' czy jakoś tak. Ale chyba jednak sobie daruję skoro tak się rozłazi...
MAD 21:54, 01 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Moje ambrowce tez są limonkowe, takie chyba są wiosną.

Mój zwykły ambrowiec też miał na początku jaśniejsze listki. Tylko ta zieleń zdrowo, soczyście wyglądała. Gumballe zdrowo nie wyglądają. Ale leję na nie. Dosłownie. Wodę. Dużo. Pozbierają się. Wierzę w nie.
Toszka 08:51, 02 cze 2016

Mój kochany zsypie czy chcesz ciemiernikowe przedszkole od mojej wysokiej, orientalnej matki?
Dzieci robią mi obwódkę i nie wyobrażam sobie jak się pomieszczą za trzy lata... a teraz bezboleśnie można je wysadzić i zaadoptować Służę pęczkami
MAD 09:31, 02 cze 2016

Toszka napisał(a)
Mój kochany zsypie czy chcesz ciemiernikowe przedszkole od mojej wysokiej, orientalnej matki?
Dzieci robią mi obwódkę i nie wyobrażam sobie jak się pomieszczą za trzy lata... a teraz bezboleśnie można je wysadzić i zaadoptować Służę pęczkami

No ba! Pewnie, że chcę. Mogę podjechać po południu w sobotę? Wcześniej nie dam rady. Przytargam Ci trochę ptasich łapek jak chcesz.
Toszka 09:47, 02 cze 2016

możesz podjeżdżać kiedy chcesz - daj tylko znać z godzinę wcześniej to wykopię dzieci, bo jeszcze siedzą przy cycku
wczoraj "wyszarpywałam" te co upchnęły się pod buksowym lizakiem i stąd wiem, że to najlepszy monet na bezbolesne przenosiny
Ile chcesz? - 10, 20, 30? Pisałam, ze na pęczki mogę rozdawać
W tym roku mam też inwazję fioletowych maków, fioletowej szałwii, zaczęło się od fiołków... stipa zaczyna szaleć w najdziwniejszych miejscach... w tym wszystkim cytrynowe czosnki Obliquum, tez z samosiewu...

Ach miałam się ciebie zapytać o twoją ogoloną na wiosnę hortensję ogrodową... Moją ogoliłam tak jak ty i niespodzianka - będzie kwitnąć! Lubię takie niespodzianki
jazzy 10:06, 02 cze 2016

Fajnie mieć taką koleżankę
MAD 11:05, 02 cze 2016

Toszka napisał(a)
możesz podjeżdżać kiedy chcesz - daj tylko znać z godzinę wcześniej to wykopię dzieci, bo jeszcze siedzą przy cycku
wczoraj "wyszarpywałam" te co upchnęły się pod buksowym lizakiem i stąd wiem, że to najlepszy monet na bezbolesne przenosiny
Ile chcesz? - 10, 20, 30? Pisałam, ze na pęczki mogę rozdawać
W tym roku mam też inwazję fioletowych maków, fioletowej szałwii, zaczęło się od fiołków... stipa zaczyna szaleć w najdziwniejszych miejscach... w tym wszystkim cytrynowe czosnki Obliquum, tez z samosiewu...

Ach miałam się ciebie zapytać o twoją ogoloną na wiosnę hortensję ogrodową... Moją ogoliłam tak jak ty i niespodzianka - będzie kwitnąć! Lubię takie niespodzianki

Toszka jak chcesz się pozbyć "dzieci" to ja zaadoptuję tyle ile chcesz z domu wywalić. Mam jeszcze dwa ogrody zastepcze (poza moim) do obsadzania. Także każda ilość praktycznie każdej rośliny znajdzie swoje miejsce i będzie cieszyła oczy moje, mojej mamy lub dziadków. Także śmiało. "Pęczkuj" czego chcesz się pozbyć, a ja z chęcią odbiorę.

Ptasie łapki kcesz?

Moja hortensja na razie wypuściła piękne liście. Ale nad ziemię niewiele jeszcze wystają. Z kopyta ruszyła niedawno. Kwiatowych pąków się nie doszukałam jeszcze.

Za to lawenda wygolona w lutym (!) do ziemi (dosłownie) szaleje.
MAD 11:06, 02 cze 2016

jazzy napisał(a)
Fajnie mieć taką koleżankę

Uwierz mi, że pod każdym względem fajnie. Nie ma to jak ploy z Toszką!