Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Eupraksja 22:49, 03 maj 2026

Magara napisał(a)

Wymyśliłam sobie, żeby oddzielić tzw. ogród ozdobny od pierdolnika, który mam w dolnej części działki. Wyznaczyć granicę, do której "trzeba" dbać o trawnik I wyszło mi, że mam kilka dużych drzew (sosny, brzozy), które rosną jakby w linii. I ja w tej linii planuję krzaczory, które tą granicę zrobią

O, to bardzo podobny plan realizuję w tym roku Szkopuł w tym, że jak dopełniam krzewami te drzewa, to siłą rzeczy dość blisko pni drzew je muszę sadzić. Na rysunku wygląda to całkiem bezpiecznie, ale potem jak patrzę na żywo, to hmm, nie wiem, co z tego będzie. Przy czym u nas to będą mieszane nasadzenia. No i dopóki krzewy małe, to chyba pierwsze skrzypce będą grały wysokie byliny między nimi.
ajka 23:58, 06 maj 2026

Magara napisał(a)

Ania ma rację - klient, u którego tawuły znalazłam na olx jest jako osoba prywatna, chociaż link do swojej strony podaje. Różnica w cenie jest zauważalna - ponad 100 procent

o kurde, dobrze wiedzieć, nie wpadłabym na to
Margo2 22:34, 08 maj 2026

Ja wycyganiłam od Joli kawałek hortensji pnącej.
Ciekawe czy sie przyjmie.
Dobrze czytać takie informacje. W ogóle nie zaglądałam na olx po rośliny
Magara 22:41, 08 maj 2026

ajka napisał(a)

o kurde, dobrze wiedzieć, nie wpadłabym na to

Muszę sprostować. Oglądałam różne sadzonki i stąd moje wrażenie, że jest aż tak duża różnica w cenie. Nie doczytałam, że niektóre są z gołym korzeniem a inne doniczkowane.
Co jednak nie zmienia faktu, że oferty z olx są warte uwagi