Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 14:49, 18 kwi 2026

Moje też przyszły bardzo w porządku, facet chciał 5 zł za sztukę. Kępki tłuściutkie dał. W życiu już nie kupię takich roślin w ogrodniczym.
Eupraksja 12:46, 19 kwi 2026

UrsaMaior napisał(a)

To zawilec grecki? Świetnie u Ciebie wygląda! A nie kojarzył mi się z leśnymi klimatami do tej pory.
TAR 18:56, 19 kwi 2026

UrsaMaior napisał(a)
Moje też przyszły bardzo w porządku, facet chciał 5 zł za sztukę. Kępki tłuściutkie dał. W życiu już nie kupię takich roślin w ogrodniczym.

Ja od 3 sezonow na lokalnych kupuje, ludzie cuda wystawiaja a sa jakosciowo duzo lepsze. Wszystko mi sie przyjelo.

Przyszły epimedia z S. ładne duze jak zwykle stamtad i gratisa dostalam to chyba czosnek niedzwiedzi.
Tez mam greckiego tyle, ze bialego, te niebieskie śliczniusie. I te prymulki buraczkowe fajnie sie prezentuja, nietypowy kolorek.
UrsaMaior 09:34, 20 kwi 2026

Eupraksja napisał(a)

To zawilec grecki? Świetnie u Ciebie wygląda! A nie kojarzył mi się z leśnymi klimatami do tej pory.

Tak, przefajny jest, nie? On lubi pod drzewami być. Kiedyś Łucja wsadziła go na chwilę i jakoś zapomniała zabrać, co bardzo mnie raduje;D
UrsaMaior 09:37, 20 kwi 2026

TAR napisał(a)

Ja od 3 sezonow na lokalnych kupuje, ludzie cuda wystawiaja a sa jakosciowo duzo lepsze. Wszystko mi sie przyjelo.

Przyszły epimedia z S. ładne duze jak zwykle stamtad i gratisa dostalam to chyba czosnek niedzwiedzi.
Tez mam greckiego tyle, ze bialego, te niebieskie śliczniusie. I te prymulki buraczkowe fajnie sie prezentuja, nietypowy kolorek.

Żałuję, że wcześnie nie pomyślałam, żeby od ludzi kupować. Te przylaszczki mnie sprowokowały, bo naprawdę niektóre ceny to jakieś nieporozumienie.

Prymulki są super, mam jeszcze takie baaardzo fioletowe, prawie czarne.
April 09:39, 20 kwi 2026

Magnolie masz pięknie ukwiecone. Moja Wildcat w zeszłym roku dała niesamowity popis. W tym roku ma tylko dwa kwiatki A zasilałam, żeby nie było że niedożywiona zołza.
Fajnie ci już epimedia ruszyły.

A zawilce greckie mój piesek zasypał górą piachu. Chyba tego nie przeżyły...
UrsaMaior 13:16, 20 kwi 2026

Kiedyś podrzucałam im banany i nie widziałam większych efektów. Teraz nie robię nic i kwitną jak głupie. Nad nimi to chyba nie ma co cudować...

Nie ma to jak pies;D Czytam, że lubią ściółkowanie, może tam pod piaskiem hulają;D
April 13:20, 20 kwi 2026

Usunęłam piasek z tej rabaty, zawilców brak
UrsaMaior 16:52, 20 kwi 2026

To bulwki, powinny się pojawić. Poczekaj trochę.
ajka 21:05, 21 kwi 2026

Potwierdzam, że na olx udało mi się czasami fajne i tanie zakupy zrobić. Często lepsze niż w szkółkach. Ale kupuję tam tylko rośliny, które łatwo odróżnić