Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Magara 23:18, 21 kwi 2026

Ja też się ku olx skłaniam. Szukam obecnie krzewów na nowy żywopłot.
Znalazłam sprzedającego, który na olx ma ceny niższe, niż na swojej stronie - zadziwiające
UrsaMaior 00:47, 22 kwi 2026

Jakich szukasz? Zrób mieszany, śliczne są takie.
UrsaMaior 00:51, 22 kwi 2026

ajka napisał(a)
Potwierdzam, że na olx udało mi się czasami fajne i tanie zakupy zrobić. Często lepsze niż w szkółkach. Ale kupuję tam tylko rośliny, które łatwo odróżnić

Już mi kiedyś Tar mówiła, że tak kupuje, trzeba było wtedy zadziałać.
Rozzłościły mnie szkółki, serio. 11 zł za marny pęd przylaszczki, po wyjęciu z doniczki ziemia się osypuje odsłaniając koreczek, no kurczę...:/
TAR 07:12, 22 kwi 2026

Magara napisał(a)
Ja też się ku olx skłaniam. Szukam obecnie krzewów na nowy żywopłot.
Znalazłam sprzedającego, który na olx ma ceny niższe, niż na swojej stronie - zadziwiające

Niekoniecznie. Moze sprzedawac w tym wypadku jako osoba prywatna a nie dzialalnosc. Daniny sa inne
mrokasia 07:50, 22 kwi 2026

Ja też będę szukać na olx. Czasem na allegro kupuję i zazwyczaj sadzonki są większe niż w wysyłkowych sklepach ogrodniczych. W stacjonarnych to już w ogóle ceny jak z kosmosu…
tulucy 09:07, 22 kwi 2026

Ja właśnie zamówiłam drugi rzut przebisniegów. Pierwszy byl razem z przylaszczkami, odbieram jutro z paczkomatu. Ten drugi z kosaćcami syberyjskimi. Tu kolor jest mi obojętny, byle w gamie niebieskości się mieścił.

Magara 22:46, 22 kwi 2026

UrsaMaior napisał(a)
Jakich szukasz? Zrób mieszany, śliczne są takie.

Wymyśliłam sobie, żeby oddzielić tzw. ogród ozdobny od pierdolnika, który mam w dolnej części działki. Wyznaczyć granicę, do której "trzeba" dbać o trawnik I wyszło mi, że mam kilka dużych drzew (sosny, brzozy), które rosną jakby w linii. I ja w tej linii planuję krzaczory, które tą granicę zrobią

O mieszanym myślałam, ale u mnie i tak za dużo się dzieje Kompulsywne nasadzenia - teraz trzeba płacić za nie cenę

Póki co na pierwszym miejscu mam tawuły van Houttea - znoszą cień, znoszą suszę, pięknie kwitną. No i rosną po sąsiedzku więc im w naszym klimacie dobrze.

Ania ma rację - klient, u którego tawuły znalazłam na olx jest jako osoba prywatna, chociaż link do swojej strony podaje. Różnica w cenie jest zauważalna - ponad 100 procent