Iwk4
16:02, 07 wrz 2014

Jagodo, witaj u mnie.
Jesteś bardzo cierpliwą osóbką, skoro tyle ci się chciało czytać. Ja taka wytrwała nie byłam, choć też sobie poczytałam u ciebie, ale jeszcze nie wszystko.

Zapas cegły mi się skończył, M zaciera ręce, że więcej murków nie będzie, hi, hi.

Skrzynie - murki wymagają jeszcze dokończenia nasadzeń. Ale wszystko z czasem.

Ze stażem nas przebiłaś. Mam nadzieję, że dobrze wam się układa, skoro tyle lat razem jesteście. Ja też z moim 3 lata chodziłam, za nim powiedzieliśmy sobie Tak.
Z tym moim podejściem do prac ogrodowych, to jest tak, że latem mam więcej czasu na ogród. Po prostu w nim przebywam. Wtedy patrzę na moje rabatki i się nimi zachwycam, albo coś mi przeszkadza w danym miejscu i wtedy zastanawiam się, jak poprawić.

Ale nic na siłę, czasami wszystko wymaga czasu. Niestety dziewczyny na Ogrodowisku napędzają tempo, potem się człowiek dziwi, że tyle zrobił w tak krótkim czasie.

Ale to pewnie dlatego, że odkąd tu jestem, po pewnym czasie przestałam się zastanawiać, czy tak jest dobrze, jak jest. Zaczęłam czuć, że wiem, jak mój ogród ma wyglądać, co chcę, czego potrzebuję, co poprawić. Wiele ogrodów jest inspiracją. wiele zapisanych tu myśli jest jakby drugim spojrzeniem na to samo. Pozwala otworzyć oczy. Daje do myślenia.
U ciebie sporo się dzieje na wątku, ale obiecuję, że cały przeczytam. Pozdrawiam.