Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Dominika11 07:56, 19 lut 2016

ja nie wiem jak u Ciebie jest z tymi autami, ale powiem Ci, że u mnie będzie podobnie - w kostce będzie cały wjazd do garazu, prawa strona garazu, żeby tam mogło zaparkować auto i jeszcze własnie koło tarasu bedzie jakiś zapewne objazd/parking, dlatego teraz będzie najtrudniej zaplanować całe to betonowisko przy domu
08:30, 19 lut 2016
Widzę ferie w pełni Ale u Ciebie się dzieje Zakupy różyczkowe,planowanie zmian na rabatach.I ile wiadomości odnośnie ogrodu i jego pielęgnacji można znaleźć w Twoim wątku.

Miłego dnia Iwonko A do wiosny już niedługo
kosolka 09:45, 19 lut 2016

Iwk4 napisał(a)
Słońca wszystkim brakuje. Ja bez słońca popadam w jakæś depresję.
Ja chcę już ciepełka i wiosny.
Mam to samo
gobasia 12:47, 19 lut 2016

Iwonko,u Ciebie jest sporo obwódek bukszpanowych...widziałam w wizytówce hortensje w obwódce z bukszpanu jesli mozesz zerknij do mnie bo myslę o czyms takim, tylko nie wiem czy nie za wąsko
Iwk4 15:16, 19 lut 2016

Aniu, fajnie cię znowu gościć Lubię, jak do mnie zaglądasz. Czy u Ciebie już wychodzą cebulki? U mnie nie wszystkie. Tych sadzonych w listopadzie nie widać jeszcze. Pewnie muszą mieć czas na ukorzenienie się. Dziś "pospacerowałam" po ogródku. Z żurawek i trytomy łatwo wyciąga się zmarznięte i podgniłe listki. Ale jeszcze nie ruszam, bo zimno i zostałyby rozety bez ochrony.
Orliki wypuszczają młode listki. I ostróżki, i naparstnice, rozchodniki.
W jednej kępce Red Barona znalazłam zielone kłącza trawy. To była dobra okazja, by wyskubać to, co baronem nie jest, a przerosło trawą Baron startuje później. A te źdźbła były zielone. Dla ciebie zeszłoroczna wiosna, bo obecnej doczekać się nie mogę:

Kuba 15:31, 19 lut 2016

Zaciekawiło mnie jak czyścisz trytomy? Moja wygląda beznadziejnie, w tamtym roku ucięłam jej zeschnięte liście ale potem wyglądała jeszcze gorzej
16:09, 19 lut 2016
Dziękuję za krokusiki,śliczne
Iwonko ja tylko słucham o moich cebulowych i ogrodzie jak mama mi mówi,córcia robi zdjęcia,zobaczę wszystko jak wrócę...
Powychodziło pełno cebulowych,małe listeczki pojawiają się już na krzewach i drzewach,wiosna idzie.Mam nadzieję,że poczeka za mną
Dziś na poprawę humoru kupiłam liatry całe 2 paki (po 30 bulw),zaraz je będę sadzić do doniczek.Sianie też tu odczyniłam do szklarenek-stipa,werbena,jeżówki,kosmos czekoladowy-zobaczę czy kosmos wzejdzie bo rozmnażać go można z bulw.U mnie ładnie przezimował w tamtym roku a jest wrażliwy na minusowe temperatury,zebrałam nasionka i eksperymentuję.Tak więc siewy mam i ja
Polecam Ci takie szklarenki,ja sieję w nich trzeci rok.Wielodoniczki są wyjmowane z zielonego pojemnika no i fajna sprawa z przezroczystą pokrywą.Kupowane w KIK-u,w Polsce też jest ta sieć sklepów.

16:12, 19 lut 2016
Red Barona poprzesadzałam na jesień w spore płaskie donice i tak posadziłam w ziemi,zależy mi by za bardzo się nie rozszedł.
Iwk4 16:23, 19 lut 2016

Kuba napisał(a)
Zaciekawiło mnie jak czyścisz trytomy? Moja wygląda beznadziejnie, w tamtym roku ucięłam jej zeschnięte liście ale potem wyglądała jeszcze gorzej

Ewa, to ja się teraz załamałam, czy aby moje nie zrobiły kaput
Niemal wszystkie listki wyszły. Dały się wyciągnąć. Tylko rozeta została. Czyli moje gorzej wyglądają od twoich.
U mnie pierwszy sezon. Jedne kupiłam, a inne dostałąm od Małej Mi. Te Od Ani są ładniejsze, jak kwitną. Mają takie ładne kwiatostany. Mam nadzieję, ze jednak odbiją, jak będzie pora. Ania rok temu też narzekała, ze wygniły. A potem odbiły. Chciałabym, aby moje też żyły
Kuba 16:26, 19 lut 2016

Obawiam się że Trytoma może kaprysić niezależnie od traktowania, ale miejmy nadzieję że obie pięknie zakwitną