Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 08:30, 07 mar 2016

frezja napisał(a)

Z tą magnolią to chyba nie do końca tak jest.Moja musiała być wykopana do przesadzenia i okazało się,że korzenie a szczególnie jeden miała baaardzo długi i musieliśmy go ciachnąć, bo niemożliwością było dokopać się tam bez ingerencji z naszej strony.Rośnie obok orzecha i być może te warunki wymusiły, że "poszła dalej" hmm.

Ciekawa jestem, czy zakwitnie po takiej rewolucji. Nie mam doświadczenia, ale podobno lubi strajkować. Ale zdarzają się wyjątki
Melduj Ewa, jak będzie kwitła
Iwk4 08:32, 07 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Nie możesz posadzić trawy pod magnolię? Ja planuje hakone

Hakone jest na mojej liście zakupów na ten rok na inne miejsca. Hurtem nie dam rady kupić. Jak się rozrośnie, będę miała ten pomysł na uwadze, bo fajny
Iwk4 08:33, 07 mar 2016

Malgosik napisał(a)
Iwonko w ubiegłym roku 20 lutego wniosłam stare pelargonie z garażu do mieszkania, a 14 marca pobierałam sadzonki.

Dziękuję za informację.Zatem pora w tym tygodniu pomyśleć o sadzonkach pelargonii
Iwk4 08:33, 07 mar 2016

Lecę do pracy. Po południu mam plany na ogród. Choć na jedną rabatę napaść
Miłego dnia
Mirka 08:35, 07 mar 2016

Miłego dnia
makkasia 09:26, 07 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Mówisz Hosty ?
No, może. Tylko mam ich ciut mało. Może w końcu od Makkasi odbiorę żółte wiosną

A co jeszcze by mogło być?

Tak i nie mogę się doczekać
makkasia 09:27, 07 mar 2016

u Ciebie tyyle sie dzieje Iwonko zawsze dowiaduje sie tyle nowych rzeczy o ogrodniczkowaniu i...nie tylko
MirellaB 12:25, 07 mar 2016

Iwonka zajrzyj do mnie i doradź jak znajdziesz chwilę
Iwk4 19:30, 08 mar 2016

makkasia napisał(a)

Tak i nie mogę się doczekać

Kasiu, dasz mi znać, jak już będzie pora.
Iwk4 19:38, 08 mar 2016

Wczoraj i dziś byłam trochę w ogrodzie. Wygrabiłam rabatę przed domem, przycięłam hortensje, z różami jeszcze czekam. Tylko jedną musiałam podciąć, bo wzięła mnie w swoje kolczaste ramiona i nie chciała wypuścić.
Oczyściłam żurawki na tej rabacie, przycięłam stipę.

Zmartwiłam się wczoraj moją trawką "ptasie łapki". Jedna wyłaziła z ziemi, jakby korzenie miała pognie, nie bardzo miało ją co trzymać w ziemi. Teraz mam dziurę w szpalerze
Mogłabym największą podzielić i uzupełnić, ale chyba jeszcze za wcześnie
Tą trawkę, co miała mizerne korzenie wzięłam do domu, oczyściłam z suchych źdźbeł i podzieliłam. Posadziłam w multidoniczki po zeszłorocznych stokrotkach. Wyszły 24 młode sadzonki. Niech teraz się ładnie ukorzenią
A potem padłam i już nie miałam sił na forum. Pierwszy dzień w ogrodzie pokazał, jak człowiek po zimie jest słaby Trochę świeżego powietrza upaja, jak jakiś narkotyk