Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

kosolka 19:33, 02 lut 2015

Pisałam i nie widziałam ostatniego posta
kosolka 19:41, 02 lut 2015

Iwonka, może banalne pytanie.. Jak wysiewasz?- najpierw do czegoś dużego i później jak wzejda to pikujesz do małych doniczek? I dopiero potem do ogródka? Ja w dopiero raz sialam, i to z takim sobie skutkiem, dlatego pytam..
Iwk4 19:46, 02 lut 2015

JoannA napisał(a)

Ja kupuję gotową ziemię do siewek i pikowania. Jak do tej pory się nie zawiodłam.

U nas w ogrodniczym nie mieli Może jednak poczekam do soboty następnej ?
Iwk4 19:53, 02 lut 2015

kosolka napisał(a)
Iwonka, może banalne pytanie.. Jak wysiewasz?- najpierw do czegoś dużego i później jak wzejda to pikujesz do małych doniczek? I dopiero potem do ogródka? Ja w dopiero raz sialam, i to z takim sobie skutkiem, dlatego pytam..

Olu, ja też. Wzoruję się na Joasi. Dlatego zwątpiłam, ze Joasia ma gotową ziemię. Ale jak przesieję kompostowej, to powinno być ok. Przez to moje leżenie plackiem w sobotę nic nie załatwiłam. M sam był na zakupach i mówił, że ziemi nie mieli do siania.
Zapytam się Joasi, jak będzie siała.
I musze jeszcze raz przelecieć wątek ze stipą. Na razie mam nasionka werbeny, stipy i kremowe turki.
Inne muszę kupić. Dwa tygodnie temu nic ciekawego jeszcze nie mieli. Ja chcę jeszcze ostróżkę. I widziałam u Joasi jakieś bordowe trawki.

Z sianiem mam dwie opcje: pudełka po litrowych lodach i potem pikowanie, albo małe kubeczki po jogurtach. Co lepsze?
JoannA 20:10, 02 lut 2015

Do kompostowej dodaj piasku.
Siej do pudełek po litrowych lodach, a pikuj do małych kubeczków po jogurcie, śmietanie
makkasia 20:10, 02 lut 2015

Kupuję gotowe podłoże do siewu Firmy HoLas i jest ok. Kupiłam je w Tesco ale a ogrodniczych też są.
Viola 20:12, 02 lut 2015

JoannA napisał(a)
Do kompostowej dodaj piasku.
Siej do pudełek po litrowych lodach, a pikuj do małych kubeczków po jogurcie, śmietanie

O! muszę lody kupić, bo przecież pudełka potrzebne
Viola 20:14, 02 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

Też to czytałam, tylko też czytałam, że tą kompostową przesiać, bo potrzebna jest ta część dobrze rozdrobniona do tych małych nasionek.
I czekam jeszcze, co odpisze Waldek w sprawie hydrożelu. Zadałam mu to pytanie
Oj Waldek na pewno nie pochwali
JoannA 20:17, 02 lut 2015

Podłoże firmy HolLas sprawdzałam w ubiegłym roku, tym razem kupiłam Substrala bo taki akurat była dostępna.
Iwk4 20:19, 02 lut 2015

Viola napisał(a)
Oj Waldek na pewno nie pochwali

Ja mu tylko link do filmiku wstawiłam z pytaniem, co o tym sądzi i czy można stosować do doniczek ?