Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Ewa777 16:36, 02 lut 2015

Ja właśnie też musze migdałka ogolić po kwitnieniu, bo nie wygląda on ładnie latem.
Oprócz czytania forum lubię jeszcze obejrzeć Love Your Garden
szemusia 16:40, 02 lut 2015

Ewa777 napisał(a)
Ja właśnie też musze migdałka ogolić po kwitnieniu, bo nie wygląda on ładnie latem.

To sprecycuję, że zostawiam mu takie kilkucentymetrowe kikutki. ŁAdnie się rozkrzewia i szybko rośnie. Robi się później taka zgrabna kulka
Iwk4 16:51, 02 lut 2015

Ewa777 napisał(a)

O tak, tak

szemusia napisał(a)

To sprecycuję, że zostawiam mu takie kilkucentymetrowe kikutki. Ładnie się rozkrzewia i szybko rośnie. Robi się później taka zgrabna kulka

Beatko, pokażesz?
JoannA 17:55, 02 lut 2015

Iwonko,
dzisiaj wysiewam stipę. Już mnie nosi żeby coś działać ogrodowo, za oknem mróz i śnieg to przynajmniej w domu podziałam troszkę
pozdrawiam
Anusia 17:56, 02 lut 2015

Witam serdecznie!
Jeszcze raz dziękuję za okazaną mi pomoc. Patrzę na Twój ogród, myślę sobie ile ja jeszcze muszę się nauczyć. Pozdrawiam serdecznie.
Karol99 17:59, 02 lut 2015

U mnie migdałek rok temu złapał grzyba i żadne opryski nie pomagały. Z moich obserwacji wynika, że trzeba go bardzo mocno ściąć po kwitnieniu. Wtedy nie łapie tej choroby.
JoannA 18:03, 02 lut 2015

Karol99 napisał(a)
U mnie migdałek rok temu złapał grzyba i żadne opryski nie pomagały. Z moich obserwacji wynika, że trzeba go bardzo mocno ściąć po kwitnieniu. Wtedy nie łapie tej choroby.

Migdałka u sąsiada ratowałam Previcurem, udało się i od 2 lat zdrowy że hoho
szemusia 18:04, 02 lut 2015

Iwonko, z miłą chęcią, ale niestety nie mam zdjęć po obcięciu A teraz to same patyki. Ja też gdzieś czytałam, jak pisze Karol, że właśnie to krótkie cięcie chroni przed chorobami grzybowymi.
JoannA 18:06, 02 lut 2015

szemusia napisał(a)
Iwonko, z miłą chęcią, ale niestety nie mam zdjęć po obcięciu A teraz to same patyki. Ja też gdzieś czytałam, jak pisze Karol, że właśnie to krótkie cięcie chroni przed chorobami grzybowymi.

Zbyszek z Borów Tucholskich też tak krótko tnie migdałka, kiedyś zamieścił zdjęcie ale nie wiem czy znajdę.
Viola 18:14, 02 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

Jak jeszcze nikt wkoło nie bałagani, to zupełny raj. Postanowienie feryjne: Jak już się lepiej poczuję (tak za dwa dni powiedzmy ) codziennie na tip top posprzątam jeden pokój dzieci. Tylko okien nie umyję z wiadomych względów Ale w szafach nie zaszkodzi poukładać

Iwonko, zmiłuj się nad dziećmi, oszczędź im tych porządków. Później nic nie znajdą