Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 11:43, 05 lut 2015

Nallar napisał(a)
Kobito ale pędzisz....
Przy takiej ilości dobrych duszyczek rabata będzie przemyślana i piękna.
Gratulacje na 4 setki będą na 403, no trudno.

Ewo, za gratki dziękuję, a z tymi dobrymi ludźmi - masz rację.
Wiele się zmieni w moim ogrodzie dzięki pomocy (wirtualnej) innych. Nie wiem, ile czasu i finansów na to potrzebuję, ale wiem, że jak już tak będzie, to będzie cudnie. I tylko umierać będzie żal, żeby nikt tego nie zmarnował
Iwk4 11:44, 05 lut 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Iwonko gratki na 400 Ale się obudziłam Nadrobię dzisiaj u Ciebie na dobranoc na spokojnie

Ewa, ja już nadrobiłam i u siebie i u ciebie
Iwk4 11:45, 05 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Nie dam rady nadrobić tylu stron

Marzenka, ja u ciebie mam do nadrobienia poprzednie wątki. W połowie dopiero jestem
Iwk4 11:46, 05 lut 2015

Ewa777 napisał(a)
Iwonko, nie było mnie tylko jeden dzień, a tu 100 dodatkowych wpisów!!! Gratulacje na 400

Ewa, wiem, gości miałaś A gdzie to widać, ze tyle wpisów? Poważnie tyle było?
Iwk4 11:48, 05 lut 2015

siakowa napisał(a)
ja tysz gratuluje i pomyslec ile cennych informacji w tych 400 stronach zawarte, to istny skarb

No widzisz Kasia, a jak ja tak na ciebie patrzę, jak ty tak poważnie piszesz z tym wystawionym językiem do słońca, to zaraz śmiać mi się chce
Iwk4 11:50, 05 lut 2015

szemusia napisał(a)
O mamo, aż sobie kawę poszłam zrobić jak zobaczyłam taką ilość wpisów. A nie było mnie tylko jeden dzień!
Teraz mogę spokojnie poczytać
Pozdrawiam

Beatko, kawką się razem delektujemy Też musiałam sobie zrobić i teraz spokojnie nadrabiam i odpisuję
Czasem tak bywa, że jeden dzień i pełno postów, czasami jest czas na inne wątki
M się śmieje, że przez ferie etat jakiś mam na Ogrodowisku
siakowa 11:57, 05 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

No widzisz Kasia, a jak ja tak na ciebie patrzę, jak ty tak poważnie piszesz z tym wystawionym językiem do słońca, to zaraz śmiać mi się chce

Juzia 11:59, 05 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Ale wiecie co? Wczoraj stwierdziłam, ze muszę od nowa poczytać mój własny wątek
Tyle tu rad się pojawiło, tyle wsparcia od dobrych duszyczek, że chyba sobie zrobię jakiś spis stron, co na jakiej stronie można znaleźć.
No i dziś spać spokojnie nie mogłam. Uświadomiłam sobie, że mam plan na bardzo dużo rabat:
1. Rabata różowa - w tym roku powinna pokazać swój urok
2. Pod jodłą będą kulki i trawki skopiowane od Tess
3. Jest rabata Toszki wg inspiracji pinteresowej, dopasowana do moich potrzeb
4. Rabata Małgosi, ta o której właśnie debatowaliśmy. Problemem jest tylko drzewo, które nie wiem, czy się zmieści, ale na to byłby jeszcze czas
5. Rabata ze świerkami serbskimi wg projektu Basi
6. Rabata Małej Mi - ognista z bylinami
7. plan wjazdu na posesję wg projektu Łukasza
8. Rabata Danusi (naszej szefowej), którą planuję zrobić dokładnie tak, jak namalowała
9. Rabata pod dębem wg sugestii Danusi szefowej
10. Warzywnik - już chyba nie dam rady go dopracować, choć mam na niego zaplanowane miejsce
Wszystkim za pomoc bardzo dziękuję. Było sporo pomocników. Byli też ci, co kibicowali i wspierali dobrym słowem.
I muszę stwierdzić, ze to Ogrodowisko, to strzał w dziesiątkę. I cudowni ludzie, choć znamy się z awatarów albo ze zdjęć No, bynajmniej ja jeszcze w realu nie miałam okazji nikogo, prócz Oli i jej męża poznać.
I tak na dobrą sprawę, rozpoczęłyśmy spotkania Ogrodowiskowe w 2015 roku. Nasze było 1 stycznia

Buziam Was wszystkich. Fajnie, że jesteście. To prawie wyznanie miłosne

Hahaha... to tak jak było ze mną

Buziak!
Iwk4 12:00, 05 lut 2015

Beatko, bluszcz posadzę, tylko muszę ładne sadzonki kupić, jak radziła Polinka. W tej chwili rośnie tam winobluszcz. Na ten czas go zostawię, na pewno na ten rok. Bluszcz tak szybko nie wejdzie po pergoli. Ale pomysł na dłuższy czas jest dobry.
Pomysł klona mi się podoba. Ale najpierw muszę dobrze przemyśleć tę koncepcję i zobaczyć wiosną, jak rozmieścić. Można trochę rabatę poszerzyć, tym bardziej, ze M myślał o wymianie przy tej rabacie ziemi pod trawnikiem. Albo tam są larwy chrząszcza majowego albo te drugie brzydactwa. Coś tam trawa podsycha. Albo jest tam zła ziemia, podlewanie w tamtym miejscu na nic się zdaje, ciągle mi trawa podsycha.

Gosiu, proszę bardzo. Fajnie, ze mogłam pomóc A spis zrobię. tylko gdzie go potem tzrymać? Na razie wkleję do Exela albo Worda i zrobię jakieś linkowanie do stron w wolnej chwili Ronin mógłby wymyślić jakąś wyszukiwarkę wewnątrz wątków

Karolu, zaraz sprawdzę u ciebie Dziękuje A ty masz dziś wolne?

Beatko (Szemusia), mi też się pomysł klona podoba

Juzia, wczoraj te zdjęcia z ogrodu Oli zrobiły furorę Ja byłam trzecia w kolejce
Iwk4 12:10, 05 lut 2015

Juzia napisał(a)

Hahaha... to tak jak było ze mną

Buziak!

Noooo... tylko potem zniknęłaś, a wszyscy myśleli, ze coś złego się stało, a ty Juzia w ciuciubabkę się zabawiłaś