Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 21:12, 27 mar 2015

Dorotko, zależy z której strony się schylasz, hi, hi
Ja nie potrafię takich ślicznych dekoracji robić, to prześcignęłam cię z sadzonkami

Mirelko, zająca tylko malowałam, są takie gotowe ze sklejki do kupienia. Tylko namalowanie kolorków trochę czasu zajęło i jest taki kolorowy, kokoszkowy

Agatko, roślinki zasil, jak ruszą. Jak zaczną wypuszczać listki. Tak myślę, chyba, że ktoś doświadczony ma inne zdanie.

Iwk4 21:15, 27 mar 2015

Ewa, stipa faktycznie lubi słoneczko

Aniu, Gosiu, Beatko, to ogrodniczkowanie nawet mi się podoba Pozdrawiam Was

Edytko
, pewnie twojej córeczce taki zajączek by się spodobał

szemusia 21:40, 27 mar 2015

Ale masz szkółkę Kobietko
No i zdecydowanie większe (szersze) parapety - u mnie multidoniczki nie mieszczą się, więc trzymam je w salonie przy oknie tarasowym. Najgorzej, ze w święta mam gości i będę musiała tę miejscówkę zmienić. Tylko gdzie to powynosić?!

Dekoracje świąteczne również podziwiam
Anusia 06:53, 28 mar 2015

Nadrabiam zaległości u Ciebie. Stipa szaleje, fajnie będzie już spora jak posadzisz. Ja na razie zajełam się doczyszczaniem wszystkiego w domu. Jeszcze została nam do położenia ściana kafli w aneksie kuchennym. Cierpimy na chroniczny brak czasu.
Iwk4 21:15, 28 mar 2015

Beatko, jak pod nogami leżą doniczki, to będziesz je faktycznie gdzieś musiała przenieść. Ja z parapetów usuwać nie będę, za dużo tego.
Zapomniałam kupić dziś nasion lobelii. Chyba jeszcze czas na posianie

Aniu, wykończenie domku jest dla ciebie priorytetem.
My dziś rozbieraliśmy drewutnię. Przyjechali synkowie i jakoś szło. Tylko się bałagan zrobił przy rozbiórce, trzeba było wszystko ogarnąć. Czasu na ogród nie miałam.
W domu jeszcze okna poczyściłam (ale nie wszystkie jeszcze), pyszny obiadek dla pomocników naszych zrobiłam. Jestem padnięta.
Viola 21:16, 28 mar 2015

Iwonuś, Ty będziesz te roślinki razem z rurkami sadzić do ziemi?
Iwk4 21:19, 28 mar 2015

Nie Violu. Wzięłam takie grubsze, dna nie mają. Myślę, ze uda mi się je wypchać z osłonek.
Te rurki po papierze toaletowym są za miękkie, szybko nasiąkają wodą. Mi M przywiózł z pracy grubsze, pocięte na kawałki. Ale robiłam tak po raz pierwszy, zobaczę , czy uda się tak, jak myślę
Iwk4 21:22, 28 mar 2015

Dziś mnie spotkała bardzo miła niespodzianka. Od pani ogrodnik dostałam w prezencie sadzonki bratków. niby pozagatunkowe. Wsadziłam na rabatki
Hura ! Mam bratki w ogrodzie. Fotki jutro
Gardener27 21:38, 28 mar 2015

Iwonko Twoje parapety robią wrażenie Moje też powoli się zapełniają i już brakuje miejsca na kwiatki domowe
Oglądałem dzisiaj Genie ... wiesz gdzie Miałaś rację Marniutka była i w tym roku nie zakwitnie Pozdrawiam
Kacha123 21:39, 28 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, dla ciebie zajączek:

Zajączek cudny i bardzo ładne "świąteczne" okno. Twoja stipa powala - normalnie gigant!