Doniu, one są robione. Najpierw koledze pokazałam te, co ma Danusia na przedpłociu. Potem sprawdzał on , jakie stojaki są w necie i zrobił mi takie. Jak je zobaczyłam, zastanawiałam się, czy do samochodu się zmieszczą. Musiałam ustąpić im miejsca i jechać na tylnym siedzeniu Warto było zlecić ich zrobienie, w sklepie są droższe.
Doniu, zobacz, jakie Robaczek ma ślimaczki śliczne, linka podałam Anuli
Tadek chwalony cały czas,jest bardzo pracowity
Ślimaki Robaczka już wcześniej widziałam i całą biżuterię ogrodową...parasolkę,ławkę,pergole,bardzo podziwiam ogród różany
Miłego dnia
Iwonko,
planik wygląda całkiem fajnie
Tak patrzę na to murowane przęsło i myślę że fajnie by na jego tle wyglądały róże. Ja tu widzę coś ciemniejszego ale jednocześnie pasującego do białych floksów bo rozumiem, że one tu zostają.
Fajnie by się komponowała z bielą róża Novalis tylko czy ona nie będzie słabo widoczna na tle muru.
Możesz dosadzić Iwonko naparstnice i ostróżki.
A z przodu szałwia i turzyce.
Bardzo ciekawe zestawienia roślin znajdziesz tu. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63267&start=42
Dziękuję Josaiu za opinię. Pomyślę nad tym murkiem Choć fajnie by wyglądałą róża w mocnym różu, tak jak floksy różowe. Oglądnęłam polecaną Novalis. W wątku , który poleciłaś, piękne jest to zestawienie, ale bardziej sprawdzi się na tle zieleni niż kremowego muru. Tu coś mocniejszego trzeba.
Na forum ma ją w ogrodzie Anita (znalazłam wpisują nazwę róży) https://www.ogrodowisko.pl/watek/2036-ogrodek-anity?page=399 William Shakespeare 2000 byłby chyba lepszy i twój Red Leonardo da Vinci. Co o tym sądzisz? Tylko żebym znowu za dużo ich nie posadziła, bo mam tendencję do przesadzania z ilością. (Obiadu też nie umiem ugotować dla 4 osób Zawsze gotowałam wielkie gary i teraz mam kłopot )
W szkółce ostatnio widziałam różę Bonica, pięknie kwitła, ale też jest blada, więc nie wiem.
Mój M tak się zna na kolorach, że nawet o New Dawn powiedział, że jest biała. On najlepiej wszystkie czerwone by kupił.