Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 10:55, 08 sie 2014

lojalna_ napisał(a)
Witaj Iwonko

Ja tutaj widze, ze wiekszosc z Was trafiła na O. majac juz piekne ogrody i tylko po to by zaczerpnąć troche inspiracji. U mnie trawa i to jeszcze tymczasowa na skale i piasku. Zazdroszcze tylu mozliwosci, fakt ze kryja sie za tymi wielkosciami kolejne wydatki. A te ostatnio mnie tłamszą. Ładne zmiany, wszystko tak szybciutko kwitnie, zielono, soczyscie ech .

Witaj Jolu u mnie. Cieszę się, że zajrzałaś. Zaraz wpadnę do Ciebie na rekonesans.
Lecę tylko z e-Musiem kawkę wypić, bo gość jakiś przyszedł.
11:24, 08 sie 2014
Witaj Iwonko
Bardzo fajne te stojaki na pnącza
Mój Tadek robił podobne kilka lat temu,mówię na nie...sputniki,moje mają górę zaokrągloną
Miłego dnia
Donia72 11:36, 08 sie 2014

Iwonko, a skad masz te fajowe podpory do pnaczy?
Iwk4 11:38, 08 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Witaj Iwonko
Bardzo fajne te stojaki na pnącza
Mój Tadek robił podobne kilka lat temu,mówię na nie...sputniki,moje mają górę zaokrągloną
Miłego dnia

Twój Tadzio zdolny chłop. Pochwal go.
Mi robił kolega e-Musia. Podobne można kupić z cieńszego drutu, ale jak zobaczyłam cenę, to wiesz ...
W efekcie mam robione i pytałam się, czy dałoby zrobić takie ślimaczki, co robaczek ma
http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/33-moj-ogrod/949-ogrodek-robaczka?start=1422 - zobacz Aniu pierwsze zdjęcie
Iwk4 11:42, 08 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Iwonko, a skad masz te fajowe podpory do pnaczy?

Doniu, one są robione. Najpierw koledze pokazałam te, co ma Danusia na przedpłociu. Potem sprawdzał on , jakie stojaki są w necie i zrobił mi takie. Jak je zobaczyłam, zastanawiałam się, czy do samochodu się zmieszczą. Musiałam ustąpić im miejsca i jechać na tylnym siedzeniu Warto było zlecić ich zrobienie, w sklepie są droższe.
Doniu, zobacz, jakie Robaczek ma ślimaczki śliczne, linka podałam Anuli
13:37, 08 sie 2014
Iwk4 napisał(a)

Twój Tadzio zdolny chłop. Pochwal go.
Mi robił kolega e-Musia. Podobne można kupić z cieńszego drutu, ale jak zobaczyłam cenę, to wiesz ...
W efekcie mam robione i pytałam się, czy dałoby zrobić takie ślimaczki, co robaczek ma
http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/33-moj-ogrod/949-ogrodek-robaczka?start=1422 - zobacz Aniu pierwsze zdjęcie

Tadek chwalony cały czas,jest bardzo pracowity
Ślimaki Robaczka już wcześniej widziałam i całą biżuterię ogrodową...parasolkę,ławkę,pergole,bardzo podziwiam ogród różany
Miłego dnia
13:53, 08 sie 2014
Iwonko pytałaś w wątku u mojej siostry kiedy wracam,odpowiem u Ciebie Jeszcze nie wiem
Iwk4 14:14, 08 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Iwonko pytałaś w wątku u mojej siostry kiedy wracam,odpowiem u Ciebie Jeszcze nie wiem

Oj, to pewnie ci smutno, ze Donia wraca, a ty jeszcze nie
Ale praca jest ważna, nawet ta daleko od domu ...
JoannA 15:57, 08 sie 2014

Iwonko,
planik wygląda całkiem fajnie
Tak patrzę na to murowane przęsło i myślę że fajnie by na jego tle wyglądały róże. Ja tu widzę coś ciemniejszego ale jednocześnie pasującego do białych floksów bo rozumiem, że one tu zostają.
Fajnie by się komponowała z bielą róża Novalis tylko czy ona nie będzie słabo widoczna na tle muru.
Możesz dosadzić Iwonko naparstnice i ostróżki.
A z przodu szałwia i turzyce.
Bardzo ciekawe zestawienia roślin znajdziesz tu.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63267&start=42
Iwk4 17:15, 08 sie 2014

JoannA napisał(a)
Iwonko,
planik wygląda całkiem fajnie
Tak patrzę na to murowane przęsło i myślę że fajnie by na jego tle wyglądały róże. Ja tu widzę coś ciemniejszego ale jednocześnie pasującego do białych floksów bo rozumiem, że one tu zostają.
Fajnie by się komponowała z bielą róża Novalis tylko czy ona nie będzie słabo widoczna na tle muru.
Możesz dosadzić Iwonko naparstnice i ostróżki.
A z przodu szałwia i turzyce.
Bardzo ciekawe zestawienia roślin znajdziesz tu.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63267&start=42

Dziękuję Josaiu za opinię. Pomyślę nad tym murkiem Choć fajnie by wyglądałą róża w mocnym różu, tak jak floksy różowe. Oglądnęłam polecaną Novalis. W wątku , który poleciłaś, piękne jest to zestawienie, ale bardziej sprawdzi się na tle zieleni niż kremowego muru. Tu coś mocniejszego trzeba.
Na forum ma ją w ogrodzie Anita (znalazłam wpisują nazwę róży) https://www.ogrodowisko.pl/watek/2036-ogrodek-anity?page=399
William Shakespeare 2000 byłby chyba lepszy i twój Red Leonardo da Vinci. Co o tym sądzisz? Tylko żebym znowu za dużo ich nie posadziła, bo mam tendencję do przesadzania z ilością. (Obiadu też nie umiem ugotować dla 4 osób Zawsze gotowałam wielkie gary i teraz mam kłopot )
W szkółce ostatnio widziałam różę Bonica, pięknie kwitła, ale też jest blada, więc nie wiem.
Mój M tak się zna na kolorach, że nawet o New Dawn powiedział, że jest biała. On najlepiej wszystkie czerwone by kupił.