Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Malgosik 23:13, 05 sie 2014

bonsaiowi musisz chyba jeszcze pędzelki trochę przyciąć, końcówki, by się zagęściły
u mnie też rosną 3 krzaki na próby bonsajowe, ale coś nie mam czasu się za nie wziąć
Bogdzia 14:25, 06 sie 2014

Śliczna ta zielona hortensja.Miłego dnia.
Iwk4 16:39, 06 sie 2014

Malgosik napisał(a)
bonsaiowi musisz chyba jeszcze pędzelki trochę przyciąć, końcówki, by się zagęściły
u mnie też rosną 3 krzaki na próby bonsajowe, ale coś nie mam czasu się za nie wziąć

Przycielam.
Byłam Małgosiu u ciebie. Fajnie wyszła rabatka z baronem. Daj czerwone zurawki dalej
Malgosik 18:41, 06 sie 2014

Iwk4 napisał(a)

Przycielam.
Byłam Małgosiu u ciebie. Fajnie wyszła rabatka z baronem. Daj czerwone zurawki dalej

to już 3:0 na różowe żurawki
Iwk4 21:35, 06 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Śliczna ta zielona hortensja.Miłego dnia.

Bogdziu, dopiero teraz mam chwilkę, więc wypada życzyć dobrej nocki
Mi też ona się bardzo podoba. Teraz na słońcu mam wrażenie, ze wybarwia się na kremowo, wieczorem odbija się delikatny kolor limonki. I nie jest wysoka. Chciałam zrobić sadzonki, ale na każdej łodyżce na końcu jest kwiatek. Muszę poczekać. Jakbym znalazła taką, tobym dokupiła do kompletu.
ModraSowa 21:51, 06 sie 2014

Witaj Iwonko. Nadrobiłam zaległości. Porad takich to i ja Ci zazdroszczę, szczególnie,że dziś trzeci raz przesadzałam moje berberysy, nie jest to przyjemne zajęcie...
Pozdrawiam
Iwk4 21:57, 06 sie 2014

U nas nadal nie pada. Nadal gorąco. Więc w końcu w niedzielę rozstawiliśmy basen w ogrodzie. Mieliśmy problem, gdzie zaplanować dla niego miejsce, w końcu postanowiliśmy, że w przyszłym roku wiosną trzeba porządnie wyrównać teren pod basen. Na razie tymczasowo. Woda po wlaniu miała 20 stopni, dzień później już się kąpaliśmy. Temperatura wody miała 25 stopni.

Trochę widoków z okolic basenu:

Iwk4 22:13, 06 sie 2014

Dziś miałam doła. Zwykle kobieta dla poprawienia humoru idzie na zakupy, albo do ... ogrodu Ja wybrałam to drugie. Zabrałam się za pielenie rabaty, na którą w czerwcu przesadzone były juki, bo musiały emigrować z wcześniejszej rabaty. Posadzone niemal w trawie, czas było wypielić. Jak e - Muś zobaczył, jak męczę się z perzem i innymi chwastami (i to miała być trawa? ), postanowił mi pomóc. Potem mój starszy syn przywiózł 3 taczki kamyczków i powstała rabatka z jukami, dosadziłam tam jeszcze tuje danica.
Przed i Po:

Chwilowo została droga do nikąd. ścieżka będzie rozebrana, ale z racji tego, że trzeba dosypać ziemi, chwilowo nie zdołaliśmy zrobić wszystkiego.
Iwk4 22:28, 06 sie 2014

ModraSowa napisał(a)
Witaj Iwonko. Nadrobiłam zaległości. Porad takich to i ja Ci zazdroszczę, szczególnie,że dziś trzeci raz przesadzałam moje berberysy, nie jest to przyjemne zajęcie...
Pozdrawiam

Witaj Aniu u mnie . Też się cieszę z tych porad. Dziś zajrzałam do szkólki i się trochę zmartwiłą, Przy żródełku danusia proponuje berberysy Bagatelle, a w szkółce był tylko jeden po 15 zł i jakiś mocno zielony, a na zdjęciu u Madźenki widziałam czerwone. Potem trawki. Np. 15 sztuk jednego rodzaju, a one po 13 zł były. Będę z tym musiała do wiosny poczekać. Nic nie kupiłam, więc e - mUś mi chociaż raabatkę z jukami pomógł zrobić na poprawienie humoru
Lecę do ciebie, bo też dawno nie byłam
Czas jakoś się kurczy, odkąd mam mężusia w domu
ModraSowa 22:37, 06 sie 2014

Iwk4 napisał(a)

Witaj Aniu u mnie . Też się cieszę z tych porad. Dziś zajrzałam do szkólki i się trochę zmartwiłą, Przy żródełku danusia proponuje berberysy Bagatelle, a w szkółce był tylko jeden po 15 zł i jakiś mocno zielony, a na zdjęciu u Madźenki widziałam czerwone. Potem trawki. Np. 15 sztuk jednego rodzaju, a one po 13 zł były. Będę z tym musiała do wiosny poczekać. Nic nie kupiłam, więc e - mUś mi chociaż raabatkę z jukami pomógł zrobić na poprawienie humoru
Lecę do ciebie, bo też dawno nie byłam
Czas jakoś się kurczy, odkąd mam mężusia w domu

Iwonka, no ceny czasami psują humor
Zielony może dlatego,ze jakoś zacieniony był.Może poszukaj w sieci.
Trawki czasami da się podzielić...
A do mnie zapraszam, zapraszam, choć ja ostatnio nastawiona mniej na ogród...