Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 23:57, 29 kwi 2015

bacowa napisał(a)

... mnie chyba z naciskiem na chyba uda się rozsada Perowskiej, pokazują się młode listeczki na " patyczkach".

Pamiętasz, jak rozmawiałyśmy, że Perovska nie lubi być przesadzana?
Z czterech moich mizerotek, które po przesadzeniu wylądowały ostatecznie na rabacie docelowej, dwie mają nowe żywe przyrosty. Pozostałe dwie zastanawiają się, czy warto żyć
Ale mam ochotę dokupić choć jedną w szkółce, bo te moje chyba są z odmiany niskich
Iwk4 23:59, 29 kwi 2015

bacowa napisał(a)
Pokrój kwiatów mi się bardzo podoba, ale myślałam że ona jest bardziej bordowa , tak jak w pąku, bardzo ciemne bordo.

No właśnie wszyscy się zdziwiliśmy, właścicielka jej też, ze jak otworzyła kwiaty, to w środku już nie są takie bordowe
bacowa 00:01, 30 kwi 2015

dlatego ja swoich nie przesadzę choć rosną w głupim miejscu.
Iwk4 00:05, 30 kwi 2015

bacowa napisał(a)
dlatego ja swoich nie przesadzę choć rosną w głupim miejscu.

Rozumiem cię.
Jak o tym mówiłaś, było już po fakcie. Wykopane czekały w doniczce na nowe miejsce
Madzenka 06:40, 30 kwi 2015

Zdziwił mnie kolor Genie. Poczekam jak sie kolejne egemplarze na O zachowają zanim kupię

Piekne tworzysz rabaty, to niesamowite jak zmieniasz swój ogród, ciagle podziwiam i oczom nie wierzę.

Czy Twoje Queen of Night juz kwitna? Niemozliwe, bo to pozna odmiana. Teraz kwitnie inna odmiana, ktorej nazwy jeszcze nie zidentyfikowałam, niższa i o ciut jaśniejszym kolorze, ale bardzo ladna. Prawdziwe Queen są jedna z najpózniej kwitnacych odmian i prawie czarne.
Iwk4 07:09, 30 kwi 2015

Marzenko, nie mam tulipanów Queen ...
Dopiero planuję mieć w przyszłym roku.
bacowa 07:45, 30 kwi 2015

Iwonko cyknełam zdjęcie jak powinny teraz wyglądać żurawki.
kosolka 08:11, 30 kwi 2015

Iwonka, pisałaś u Doroty o mniszku. Co będziesz z nim robić? Ręcznie czy oprysk?
Iwk4 08:19, 30 kwi 2015

Ewa, dzięki. Od wczoraj też tak wyglądają. Wyczyściłam wczoraj wszystkie. Już lepiej się czuję, to godzinkę popracowałam przy żurawkach i jakiś drobiazgach.

Olu, szybka jesteś
Na pierwszy rzut powyrywam ręcznie. Fajnie się sprawdza stary widelec. Mniszek ma korzeń palowy. Sporo go się rozsiało. W zeszłym roku nie było tyle.
Jak nie poskutkuje, to rozrobię randap do małego pojemniczka i pędzelkiem go będę smarować. Nie mogę na niego patrzeć. Ana kiedyś kupiła taki nawóz na mniszka. Nie można trawy kosić dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po. A ona teraz zaczęła ladnie rosnąć po deszczach i azofosce.
Malgosik 08:29, 30 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Zdziwił mnie kolor Genie. Poczekam jak sie kolejne egemplarze na O zachowają zanim kupię

Piekne tworzysz rabaty, to niesamowite jak zmieniasz swój ogród, ciagle podziwiam i oczom nie wierzę.

Czy Twoje Queen of Night juz kwitna? Niemozliwe, bo to pozna odmiana. Teraz kwitnie inna odmiana, ktorej nazwy jeszcze nie zidentyfikowałam, niższa i o ciut jaśniejszym kolorze, ale bardzo ladna. Prawdziwe Queen są jedna z najpózniej kwitnacych odmian i prawie czarne.

moja Queen w pełnym rozkwicie
papuzie też niby późne, a już kwitną
czosnek Gladiator ma kwitnąć w czerwcu, a łuski kwiatowe u mnie pękają
widać owoce czerwonej porzeczki i agrestu