Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Ewik 16:35, 29 mar 2015

Napia napisał(a)

Będzie niebiesko
Jaki powojnik kupiłaś?

Zamówiłam Etoile violet , choc kuszą i inne.
Napia 22:10, 29 mar 2015

Kasya napisał(a)
Narcyzy i czosnki u mnie w podobnym stanie
I podobne zadanie na jesień, szczególnie iryski

Ja mam pecha do Rhapsody a ty skąd zamowilas ?

Iryski żyłkowane, te niziutkie, bardzo przypadły mi do gustu, ale zamawiać też będę inne cebulowe, a lista się stale powiększa

W sprawie rapshody napisałam na prv
Napia 22:18, 29 mar 2015

Sonka napisał(a)
Poszperam to Ci wyślę adres i nr tel.szkółki, to jest koło Kluczborka, egzemplarze boskie, jak mi pozwolą zrobić zdjęcia właściciele tego cyprysika to też Ci wyślę.

Loiisa Odier też mam od ubiegłego roku, ale tylko jednego krzaka, bo on duży rośnie.
Twój ogród będzie piękny, tyle róż i innych cudności.

Namiary na szkółkę poproszę, chociaż Kluczbork daleko od Poznania Może uda się przy okazji jakiegoś wyjazdu.

Wiem, że Louis Odier rośnie duży. Posadziłam trzy sztuki w szpalerze i mam nadzieję, że już w tym roku zakwitną. Miejsce jest zaciszne i słoneczne, ziemia na ogół gliniasta, będą też miały linię kroplującą, więc raczej powinno im się tam spodobać
malgorzata_s... 22:20, 29 mar 2015

Aga cała donica usiana na zielono Nasionka pierwsza klasa
Napia 22:21, 29 mar 2015

bartek_luberda napisał(a)
Moim marzeniem miała być cegła w domu nie wyszło więc altana wygląda super Pozdrawiam

Ja chciałam z kolei cegłę w ogrodzie, ale skończyło się na kostce betonowej. Twoja altana z paleniskiem po prostu cudo! Będę cieszyła oko u Ciebie pięknymi ceglanymi klimatami
Napia 22:22, 29 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aga cała donica usiana na zielono Nasionka pierwsza klasa

Świetnie!!!
Baaardzo się cieszę
Napia 22:29, 29 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
Juz masz gotowe )) czekamy az zakwitnie

Jolu, to dopiero początek Czeka mnie jeszcze sporo pracy - dzisiaj wkopałam jasminy, ale najpierw musiałam zdjąć darń, przesadziłam też dwie Lions rose i dwie lawendy. A przede mną jeszcze zdjęcie darni i przekopanie całej rabaty pomiędzy drewutnią a pergolą. Może zdążę przed latem albo gdy eM po chorobie dojdzie do siebie i pomoże chociaż z kopaniem to w kwietniu będzie można posadzić wszystkie zaplanowane rośliny
Napia 22:40, 29 mar 2015

Rench napisał(a)
Widzę,że maciejkę też wysiewasz,mi w tamtym sezonie wyżarły ślimaki.
A zrobiłaś kopczyki tym świeżo posadzonym różom ?

Lubię maciejkę, chociaż jest trochę potargana, ma zniewalający zapach i przy różach wygląda całkiem, całkiem.
Zrobiłam, zrobiłam, skórkę od banana też rzuciłam im pod nogi. Niech ładnie rosną Na zdjęciach rzeczywiście nie ma kopczyków, bo zdjęcia były robione wcześniej
Napia 22:42, 29 mar 2015

wietrzyk napisał(a)

Aga,
taka pergola i piszesz, że drobiazg? Wspaniała jest. Porządnie zrobiona, solidna. Już widzę jak porośnie różami
Moglabyś jeszcze napisac, jak prowadzisz Arabellę jako okrywowy? Znaczy, że on się po niczym nie wspina, tylko "idzie" po ziemi?

Asiu, dzięki, miło słyszeć Takie słowa Róże przy niej już posadzone. Powojniki w doniczkach, więc jeszze kilka dni mogą poczekać na swoją kolej.
Arabella rośnie sobie pomiędzy lawendą i różami i płoży się po ziemi. Po niczym się nie wspina
Napia 22:44, 29 mar 2015

Ewik napisał(a)

Zamówiłam Etoile violet , choc kuszą i inne.

To tak jak ja Mam dwie jeszcze w doniczkach stoją na tarasie. Zostaną posadzone przy nowej pergoli obok jasminy. To zestawienie powinno pięknie wyglądać