Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

iwonadm 20:59, 20 maj 2015

Aga jak tam róże niestety moja Blue słabiutko wygląda przepraszam będę ją reanimować może pacjent przeżyje
Napia 07:04, 21 maj 2015

anabuko1 napisał(a)
Piękne te dzwonki.A ja dzisiaj na ryneczku kupowałam pomidorki( sadzoneczki) i paprykę i żurawkę jedna dojrzałam co nie mam .I widziała sadzonki dzwoneczka irlandzkiego i się zastanawiałam, zastanawiałam i nie kupiłam
ale to chociaż ze 4 sadzonki trzeba byłoby kupić.??
Żeby go bardziej było widać.Bo na wysiew to chyba za późno już ??

Dzwony irlandzkie ładnie wyglądają, gdy jest ich więcej i mają podsadzone coś niskiego przy stópkach. Ja bym wysiała
Zresztą w tym roku spóźniona jestem ze wszystkim i jeszcze nie wszystkie jednoroczne posiane w gruncie. Na weekend zapowiadają ładną pogodę, więc mam nadzieję, że trochę nadrobię ogrodowe zaległości
Napia 07:11, 21 maj 2015

Margaret_ka napisał(a)
Agnieszko, tulipanki jeszcze ładnie się trzymają. U mnie tez kilka odmian jeszcze ładnie się prezentuje, inne już powoli zabieram z rabat razem z doniczkami w ustronne miejsce, a w zamian wsadzam donicę z innym kwieciem.

Piękne hortki miałaś w ubiegłym roku to w tym będzie jeszcze ładniej.
Aguś a jak się mają Twoje patyczki? Bo mnie z tych Twoich przetrwał chyba tylko jeden. Posadziłam w zacienionym miejscu, podlewam, ale chyba coś nie służy im u mnie.

Patrzyłam dzisiaj przez okno przed wyjściem do pracy i dwie odmiany tulipanów pięknie wyglądają, reszta już przekwitła. Pomysl z sadzeniem tulipanów w donicach godny polecenia. Niektóre tulipany zostawiam w gruncie, inne będę wykopywać, bo zmienię im miejsce, ale na razie trochę ogłowione pędy.
Z moich patyczków przetrwał jeden, więc ten sposób rozmnażania nie jest zbyt efektywny w tym roku spróbuję porobić odkłady, to podobno najpewniejsze
Napia 07:15, 21 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguniu ja właśnie dzisiaj sadziłam werbenki w ogrodzie Cudną kopę w skrzynce miałam Jeszcze raz dzięki

Gosiu, bardzo się cieszę niech pięknie kwitną u mnie dopiero teraz kiełkują, ale w ubiegłym roku też tak było, więc się nie przejmuję Co więcej przeżyły też te zostawione na zimę w ogrodzie, tak że werbeny u mnie w tym roku nie zabraknie
Napia 07:17, 21 maj 2015

iwonaal napisał(a)
Ale piękne, pierwszy raz widzę taki kwiat

Na zdjęciu w przybliżeniu, jest efektowny, ale gdy ma inne rośliny, które podkreślają jego urodę.
Napia 07:19, 21 maj 2015

katarzynkak napisał(a)
Aga śliczności pokazujesz.

Powiedz, czy juz Twoje bodziszki zakwitły?
Może uda Ci sie wrzucić jakies fotki

Pozdrowionka.

Kasiu, u nas zimno i mokro. Bodziszki w pąkach, ale jeszcze nie rozwijają płatków. Pewnie czekają na słońce.
Tak jak ja zresztą Fotki porobię na pewno
Napia 07:22, 21 maj 2015

marta_d napisał(a)
Dzięki za kwiatka ostatnie tulipanki jeszcze cieszą Twoje oczy, po moich już zostało wspomnienie bodziszki bardzo ładne, pięknie wypełniają rabatkę rh też w rozkwicie no i czekamy na resztę

Tulipanki jeszcze kwitną, ale to pewnie ich ostatnie chwile. Bodziszki wystartują za kilka dni, to pokażę jak wyglądają w tym roku. Sama czekam z niecierpliwością
Napia 07:27, 21 maj 2015

iwonadm napisał(a)
Aga jak tam róże niestety moja Blue słabiutko wygląda przepraszam będę ją reanimować może pacjent przeżyje

Iwona, bardzo mi przykro, że Rapshody taka kapryśna i delikatna Różyczki od Ciebie pięknie się zazieleniły, ale jedna to chyba jednak nie artemis - ma inne liście. Zobaczymy, co z niej wyrośnie
Z trzech jasmin, które przemarzły wczesną wisną, jedna zaczyna odżywać, dwie chyba nie przeżyły. Szkoda. Nie wykopuję ich jednak, bo mam nadzieję, że jednak pokażą listki.
Rench 09:51, 22 maj 2015

Aż taki był mróz,że całe przemarzły? U mnie tylko czubki przeważnie były liźnięte.
Ale masz rację,poczekaj jeszcze może od dołu wypuszczą .
iwonaal 22:24, 24 maj 2015

Pozdrowienia zostawiam