Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

MirellaB 23:05, 01 mar 2016

Ta róża co u mnie wstawiłaś to z Twojego jest ogrodu?
Bajecznie piękny kolor
Napia 13:00, 02 mar 2016

lojalna_ napisał(a)
Fajnie sie czyta

Napia 13:03, 02 mar 2016

Kasya napisał(a)

moge ci pokazac lagune i jasmine u mnie

Hmmm, nie pasuje, niestety. Chyba więc na pergolę trafią dwie jasminy i do nich powojniki. Albo laguna i inna róża, skoro jednak jasminy mam, to raczej bez sensu kupować kolejne, nie wiedząc, co zrobić z jasminami. I znowu jestem w kropce
Napia 13:14, 02 mar 2016

tulucy napisał(a)

MT to w nogi, tak? Bo ona niska miała być

Niska niekoniecznie, z drugiej strony mam aspiryny, które zdecydowanie przekraczają metr wysokości, więc te mogłyby tworzyć dalszy ciąg różany przedzielony tują golden glob.
Widzę, że robiąc zdjęcia starannie omijałam ten fragment, ale trochę widać. Na pierwszym zdjęciu po prawej stroie od tui rosną aspiryny, po prawej przy pergoli posadzone są Rhapsody, Maria Teresa, sztuk kilka ma być przed nimi.

Napia 13:16, 02 mar 2016

MirellaB napisał(a)

To już coś się wyjaśniło
Powolutku, na wszystko przyjdzie odpowiedni czas

Też tak myślałam, ale proces decyzyjny trwa nieustannie Lepiej teraz, niż gdyby trzeba było później przesadzać, chociaż zapewne bez tego i tak sie nie obędzie, ale mimo wszystko wolałabym ograniczyć przesadzanie do minimum
Anda 13:19, 02 mar 2016

Jakie piekne morze kwiecia... Slicznie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 13:21, 02 mar 2016

Napia napisał(a)

po prawej przy pergoli posadzone są Rhapsody, Maria Teresa, sztuk kilka ma być przed nimi.

Niekoniecznie ma być niska pod Rhapsody, czy Maria T. jest niekoniecznie niska? Bo mnie zapowiadali, że tylko 60 cm ma mieć, chociaż podają, że do 80 cm może być.

Chodzi o ten kawałek na lewo od tui? To ona by tam takie niskie piętro zrobiła...
Napia 13:24, 02 mar 2016

Milka napisał(a)
Fajnie zaczęłaś sezon, od spotkania i Gardenii Pewnie pełno inspiracji tam było, osobiście byłam raz i mnóstwo wrażeń było, rozmowy i oferta.
Potencjał w ogrodzie jest, ciut początku poczytałam i domek mnie zachwycił, teraz zaznaczone, wpadnę częściej, pozdrawiam

Sezon rzeczywiście zaczęłam z przytupem - spotkanie, Gardenia, trochę porządków w ogrodzie, ale teraz dopadła mnie infekcja i rozłożyła zupełnie
Spotkanie przemiłe, to była chyba najsympatyczniejsza część wypadu na Gardenię, sama oferta i stoiska, mam wrażenie, że mniej interesujące niż w ubiegłych latach. Ale może to wynikać z faktu, że nie obejrzałam wszystkiego,
Ogród jeszcze młody, ale mam nadzieję, że za kilka lat pokaże się z lepszej strony

Dziękuję za odwiedziny

Napia 13:26, 02 mar 2016

Anda napisał(a)
Jakie piekne morze kwiecia... Slicznie

Dziękuję Ewa Kocham kwiaty i to pewnie trochę widać
Napia 13:28, 02 mar 2016

tulucy napisał(a)

Niekoniecznie ma być niska pod Rhapsody, czy Maria T. jest niekoniecznie niska? Bo mnie zapowiadali, że tylko 60 cm ma mieć, chociaż podają, że do 80 cm może być.

Chodzi o ten kawałek na lewo od tui? To ona by tam takie niskie piętro zrobiła...

Tak właśnie bym chciała, po lewej stronie róże niezbyt niskie. W tym roku miałam tam kilka knirpsów, ale one płożące, najwyżej 30 cm, i taki duży przeskok niespecjalnie mi odpowiadał, wolę pietra, stąd pomysł na róże wysokości tak 60-100 cm. Wahałam się między Bonicą a MT i wybór padł jednak na Marię Teresę.